indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-08-2011 19:04 Carola78 wrote:
Ja, ik woon in Bogor en ben daar bezig een kliniek op te zetten en, hoewel idealist pur sang, zou mezelf eens flink achter de oren krabben als ik hetzelfde in het door AM genoemde NTT zou willen gaan doen.
Ben je ooit in op de buiteneilanden geweest Carola? Ik meende me van eerdere postings te kunnen herinneren van niet. Maar, ik kan het mis hebben.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Carola78
User
User icon of Carola78
spacer line
 

Hoi AM,

Verder dan Flores ben ik nog niet gekomen. Op de Molukken ben ik wel geweest en heb een tijd gewoond in het Oosten van Kalimantan. Vanwaar je vraag?

Carolapaulana
User
spacer line
 


Op 08-08-2011 18:14 schreef Fonzo58:
omdat ik me wil bezinnen eer ik ga beginnen, ben ik nu dus informatie aan het verzamelen en bezoek ik zo vaak als mogelijk mijn Ksatria familie op Bali, die over een zeer uitgebreid netwerk beschikt. En dat de praktijk verschilt van de theorie.... ach dat geldt zelfs voor de opleiding tot timmerman. Studie heb ik in 89 afgerond ben inmiddels meer dan eens in Indonesië geweest,

Ik ga er niet vanuit dat die professionals mensen mijn hulp nodig hebben.

Oja, ik reken mezelf niet tot de goeddoeners. Ben inderdaad niet van plan om Albert Schweitzer te spelen ergens in de bush bush. Wat ik probeer is om mijn eigen agenda te koppelen aan het maatschappelijk belang. Is dat zo erg?

Overigens: Ik ben niet zo bang om op mn gezicht te vallen hoor en heb liever spijt van de dingen die ik heb gedaan dan van de zaken die ik heb nagelaten te doen.

Bedankt nog voor jullie welgemeende zorgen, adviezen en terechtwijzingen. Emoticon: Bye bye

Heel goed weergegeven, overal in RI is hulp nodig zelfs op Bali


Suc6 Paulana Emoticon: Shiny


Om Swastiastu

spacer line  


On 08-08-2011 18:14 Fonzo58 wrote:
Ik ga er niet vanuit dat die professionals mensen mijn hulp nodig hebben.

Oja, ik reken mezelf niet tot de goeddoeners. Ben inderdaad niet van plan om Albert Schweitzer te spelen ergens in de bush bush.

GOED ZO.

Vind altijd belachelijk dat sommige medelanders altijd denken dat ze beter zijn dan de plaatselijke profiessionals.
De tijd van Peace Corps gedoe achtige blanken en geitenwollensokken is al lang voorbij.
Men mag ook best verdienen , een win win situatie voor iedereen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 08-08-2011 19:04 Carola78 wrote:


Geef die jongen toch een kans.. Hij kan ook gewoon in NL blijven en genieten van alles wat daar goed geregeld is.. Niets mis met een goed doel voor ogen hebben toch?

Zodra je anders doet/denk en boven de maisveld uitsteekt dan heb je gedonder.


bisa dicek of makemyday .

paulana
User
spacer line
 


Op 08-08-2011 17:32 schreef senior:
Bij de meeste Nederlanders die in Indonesie proberen hun glas verder dan halfvol te vullen is het glas eerder helemaal leeg dan dat het voller wordt.
En dan iets proberen in de gezondheidzorg, komt wellicht neer op het wiel weer uitvinden...
En zolang de check up centra in de omringende landen hun aanzuigende werking hebben, omdat ze wellicht beter zijn(?) zal zoiets een harde dobber worden....Ik geef hier maar even antwoord , op Bali heb je 1ste klas specialisten, goede klinieken, het wiel hebben ze al uitgevonden, de laatste 10 jaar is er uitzonderlijk veel veranderd, zoveel dat je voor een check up of operatie echt niet meer naar "buiten" hoeft.
Ik durf te stellen dat het Sanglah zhs nieuwe vleugel Amerta beter is als in Nederland

waar je maar moet afwachten waar je terechtkomt ,na het vele shoppen en lange wachttijden,een na of voordeel is dat je cash betalen moet. Maar de verzekering dekt de schade na overlegging van de betaalde kwitantie's


Om Swastiastu

Milani
User
spacer line
 

Bijna niet te geloven dat wanneer iemand in het ziekenhuis niet meer verder behandeld kan worden je uit het ziekenhuis moet want de verzekering betaald dan niet meer. Verpleegtehuis is er niet dus zoek het maar uit??
Hulp dag en nacht nodig? Waar haal je een gediplomeerd iemand vandaan en ook nog betaalbaar?
Hoe is het toch mogelijk dat er nog steeds geen verpleeg tehuis te vinden is op Bali ?
Nog niet eens een bejaardentehuis. Voor mij niet te begrijpen of ben ik onwetend en zoek niet goed genoeg?

Hoop dat iemand mij/ons tips of raad kan geven. Emoticon: Worship
paulana
User
spacer line
 

Je moet sowieso cash betalen, en de verzekering dekt lang niet alles, alleen de behandelingen die ook locale mensen ondergaan.

Verder is er in Denpasar wel degelijk een verzorgings/bejaarden tehuis alleen niet voor buitenlanders, die kunnen naar een (duur) prive huis-flat met hotelvoorzieningen.

Hulp dag en nacht en ook nog gediplomeerd : Australie is niet zo ver. Maar ook hier zijn gediplomeerde krachten, je moet er alleen wel voor betalen. Als de verzekering zou betalen ,dan naar de normen van RI en dat is heel weinig, de rest moet je zelf ophoesten. De verzekering betaald ook niet als je de 65 bent gepasseerd.
Maar er zullen natuurlijk uitzonderingen zijn die een vermogen kosten aan premies.

Ook Bali is RI en daarmee een 3de wereld-eiland, wat deze zaken betreft.


Om Swastiastu

Milani
User
spacer line
 

Duur privé verzorgings/bejaardenhuis? Niet gevonden hoor.

Goede vriend na hersentumor operatie uitbehandeld en wacht nog op het eind. Thuis, kan niet meer spreken, ontlasting moet gehaald worden (duur 3 uur) met vreselijke pijnen en dat 2x per week, is verlamd etc etc.

Zou zo graag willen helpen maar weet echt niet hoe. Vandaar de Emoticon: Confused Emoticon: Frustrated ze noodkreet.Fonzo58
User
User icon of Fonzo58
spacer line
 


Op 15-08-2011 05:21 schreef Milani:
Duur privé verzorgings/bejaardenhuis? Niet gevonden hoor.

Goede vriend na hersentumor operatie uitbehandeld en wacht nog op het eind. Thuis, kan niet meer spreken, ontlasting moet gehaald worden (duur 3 uur) met vreselijke pijnen en dat 2x per week, is verlamd etc etc.

Zou zo graag willen helpen maar weet echt niet hoe. Vandaar de Emoticon: Confused Emoticon: Frustrated ze noodkreet.
beste Milani, wat een ongelooflijke ellende en wat moet jij je machteloos voelen. Ik zou jullie zo graag willen helpen, maar weet echt niet hoe. Het sterkt mij in elk geval in mijn plannen!
Ik wens jullie heel veel kracht en liefde toe


Think global, act local

Milani
User
spacer line
 

Dank je wel Fonzo58. Wens je heel erg veel succes. En het is gewoon waar je hebt een flinke kruiwagen nodig.


Zou ook graag willen weten of iemand van de forumleden ervaring heeft met verzekering Sun Life? Wij hebben namelijk een ziekenhuisverz en oude dag voorziening bij deze maatschappij afgesloten voor ons personeel maar hoor weer vervelende berichten. Wij hebben zelf gelukkig nog geen gebruik hoeven te maken van een declaratie maar misschien is er iemand die daar wel ervaring mee heeft. Emoticon: Confusedpaulana
User
spacer line
 

Wat een vreselijk verhaal, dan voel je je idd machteloos , die verzorgings flat waar ik het over had zijn meestal gerelateerd aan grotere hotels die ook een arts in huis hebben
Dan hoef je niet zelf te koken ed. men kijkt naar je om.

Het zijn meestal 2-3 kamer flats als ik me niet vergis ook bij jou in de buurt het Grand Sanur Plaza hotel. Misschien eens vragen in een prive klniek zoals BIMC of SOS die weten vast wel iets in ieder geval zijn ze beter bekend met deze zaken.

Heel veel sterkte toegewenst


Om Swastiastu

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Geen idee hoe het op Bali is gesteld maar op Java zijn er wel zeker bejaardentehuizen waar men ook als buitenlander terecht kan. Ik ken er sowieso al 1 in Jakarta, 1 in Solo, 1 in Semarang en 1 in Lawang (Malang). Deze Nederlandse bejaarden betalen alleen als buitenlander iets meer maar nog altijd stukken goedkoper dan in een Nederlands bejaardentehuis te zitten, en krijgen er extra voorzieningen mee zoals eigen airco, koelkast, warm water, eten, etc..paulana
User
spacer line
 


Milani type eens in Rasa Senang, het is een hele lap Indonesisch maar wat ik begreep in de gauwigheid is dat er een Nederlands echtpaar een winkeltje heeft en ook bejaarden wil opvangen. Ik las zo snel niets over het gehandicapt zijn ( ben eten aan het koken)


Succes


Om Swastiastu

spacer line  


On 15-08-2011 13:02 Yogya-Bali wrote:
Geen idee hoe het op Bali is gesteld maar op Java zijn er wel zeker bejaardentehuizen waar men ook als buitenlander terecht kan. Ik ken er sowieso al 1 in Jakarta, 1 in Solo, 1 in Semarang en 1 in Lawang (Malang


Jaren geleden wilde de schoonmoeder van mijn vriend naar een Jakartanse "bejaardentehuis".
Alles er op er aan , dokters, verpleegstersaan aan huis voor ongeveer 350-400 euro?) permaand ,
Je kan zelfs je eigen "verpleegster" meenemen
.Dit voorbeeld heb ik ooit in een topic geplaats.


bisa dicek of makemyday .

Milani
User
spacer line
 

Ja op Java is ons bekend, maar zij wonen op Bali en na geopereerd te zijn in Nederland ziekenhuis in Tilburg (ziekte openbaarde zich tijdens zijn vakantie) nabehandeling kan dan thuis in dit geval Bali. Kom dan uiteindelijk ook weer terecht in het ziekenhuis. Prima Medica en later Kasih Ibuh de nieuwe wing voor de expats en de rijke Indonesiër. Geweldig maar dan ben je in het ziekenhuis uitbehandeld en moet je naar huis met alle gevolgen van dien.
De artsen verbonden aan hotels zijn over het algemeen beginnende artsen en heb zelfs mijn arts naar dat grote hotel gestuurd toen een vriendin in nood was. Ook Home Care daar krijg je geen gediplomeerde verpleegster voor 24 uur hoor, wel een hulp die erg haar best doet maar niet eens een injectie mag geven daar moet weer iemand anders voor gebeld worden.
Paulana dank je wel voor het mee denken. Vanmiddag weer bij hem geweest en je staat zo machteloos. Emoticon: WorshipMilani
User
spacer line
 


In de loop der jaren dat ik hier woon heb ik ontdekt dat er 2 Verpeegtehuizen op Bali zijn en dat is in Denpasar in een zijstraat van de Bypass Nurah Rai dicht bij het dorpje Ketewel ( richting Padangbai ). Een van de regering en een particuliier ( toen ik die bezocht waren er 30 Oudjes).Maar dat gezien te hebben kreeg ik de rillingen, want daar wil ik mijn laatste levensjaren beslist ......niet doorbrengen ( saai, vies en precies langs de autoweg met heel veel verkeerslawaai. Ik zou daar zelfs niet eens gratis inwonen.

Dit is wat een goede vriend mij schreef. Emoticon: Nooo

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-08-2011 07:40 Fonzo58 wrote:

[quote removed]

Het sterkt mij in elk geval in mijn plannen!

Zomaar een tip Fonzo, combineer je plannen met een smoelensmid, dan weet je zeker dat je een berg inkomsten hebt.
De Indonesische jongedames hebben inmiddels na het mobieltje (waarmee ze trouwens al mee aan hun oor de baarmoeder uit kruipen) kawat gigi (gebitsbeugel) in hele lieve kleurtjes ontdekt, nodig of niet nodig na het mobieltje modeverschijnsel nummer twee.
Er gaan hier miljarden in om, de smoelensmid wordt er decadent rijk van. Emoticon: Laugh out loudYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Een aantal jaren geleden is een goede vriend van mij (indo van Nederlandse nationaliteit) overleden aan kanker. Zijn laatste jaar heeft hij doorgebracht op Java. Waarom?
Volgens hem kreeg hij hier meer aandacht en zorg dan dat hij in NL zou krijgen. D.m.v. betaalbare verpleegsters die elke dag voor hem klaar stonden. Kost wat geld maar nog altijd stukken goedkoper dan als hij in NL zou blijven. Tot een paar weken voor zijn overlijden was hij weer helemaal opgefleurd door de goede zorgen die hij ontving.
Een andere Nederlandse vriend hetzelfde overkomen. Zelfde verhaal.
Ik heb persoonlijk ook zeer goede ervaringen met zorg hier tijdens ziektebed. Ik vermoed (heb die ervaring gelukkig in NL niet) dat het in NL zelfs minder zou zijn.
Alles is relatief en gebonden aan de situatie waarin men verkeert.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-08-2011 12:34 Malam wrote:

[quote removed]
.....een smoelensmid, dan weet je zeker dat je een berg inkomsten hebt.......kawat gigi (gebitsbeugel)
Ja, mijn dochter is ook aan de (gekleurde) beugel. Klopt, het is hier trendy . Maar nog altijd een stuk beter betaalbaar dan in NL.spacer line  


On 16-08-2011 12:34 Malam wrote:

[quote removed]


Er gaan hier miljarden in om, de smoelensmid wordt er decadent rijk van. Emoticon: Laugh out loud

En toch zijn ze armer dan de Nederlandse tandartsen , laat staan orthodentist.

Wist niet dat mijn Indonesische vriendinnen en nichten bakken met geld verdienen omdat ze tandartsen zijn .
Vroeger heten ze dokter jigong.

Ya , ik zie ook dat zelfs in de kampung meisjes of naar een tandsrts gingen of naar tukang of ahli gigi.

In mijn tijd(vorige eeuw) zijn de tukang of ahli gigi(vaak Chinezen) beroemd door hun deskundigheid.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Ik wilde nog hier op terug komen omdat het weer de afgelopen weekeinde hier met mijn schoonmoeder alles verkeerd ging.
Nederland is door een verjongde samenleving heel hard aan het achteruit lopen.
Wat was er gebeurd.
Mijn schoon.m. van af vrijdag heeft ze niet meer kunnen poepen.
Ja het is geen smakelijk bericht je moet even voordat je dit lees wachten met eten .
Ze heeft al eens eerder zo iets gehad en toen heb ik ze Lacuulosestroop gegeven, maar daar raakte ze van aan de diarree.
Dus zaterdag toch weer 2X 15 milligram gegeven, maar zondag kreunde ze en liep wel 100tal keren naar de WC.
Heb de dokters post gebeld en alles uitgelegd, dat ze niet af kon moest maar een tabletje nemen die ze dan voor schrijft en dat kan je halen in het ziekenhuis een plaatst verder op.
Goed vandaag weer de huisarts gebeld en die assistente zei dat ze maar moest komen dus dat is een heel gesleep met haar.
Wij naar de dokter en moest een andere kamer waar een lage ligging hadden staan en die zei,"ik zal haar buik eens bekijken".
Ik had al gezegd wat er aan de hand was met haar en dan kijken ze net of ze het in keulen horen donderen.
Hij voelde het al er moest een katheter geplaatst worden want ze had de blaas helemaal vol en dat moest er uit gehaald worden.
Nou zei ik, ik ga weg hier naar de wachtkamer er kwam een assistent er bij en ja hoor wat ik al verwachte er zat poep in haar darmen waar het er uit moest, was helemaal versteend.
Ze hebben de hele kamer moeten schoon maken en stinken dat het deed.
Als ze naar mijn huis waren gekomen en men had haar een flesje klysma kunnen geven dan was alles opgelost.
Ze hebben het geweten het moraal van het verhaal is, ze geloven je niet meer, ze denken allemaal dat ze het wel weten en ze handelen alleen van Maandag t.e.m. vrijdag en van 8.00uur t.e.m. 17.00uur je ziek kan zijn.
Buiten die tijden dan kijken ze er niet naar om, het mensje vandaag pas bevrijd van dagen allende…………………….

Ik ben hard aan het denken om haar daar te laten en niet meer terug laten komen naar Nederland.
Want daar is het gemakkelijker iemand te overtuigen en beter verzorging.......


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Het is inderdaad triest gesteld in het huidige Nederland wat de hulpverlening betreft.....
Zelf ben ik ná ruim 30 jaar uit de verpleging gestapt......Gezien wij een rottige regering hebben worden er verkeerde kranen dichtgedraaid ....waar juist de nood het hoogst is...b.v. Verpleeghuizen, Bej.Oorden en Ziekenhuizen kunnen wij (verpleegk.) niet meer de kwaliteit leveren aan de patiënten. De jonge arts-assistenten dénken té vaak dat zij al volwaardige artsen zijn!!! En ook de verpleegk.denken dat zij in de schoenen van de artsen staan enz.enz. Het ergste is dat de patiënt hieronder lijdt.....
Maar door mondig te zijn en je niet uit het veld te laten slaan, dán pas krijgt je échte hulp en anders wordt je domweg naar huis gestuurd.....als het bijna te laat is dan gaan pas de sirene's loeien.....

Prachtig om te lezen dat zo'n kamer helemaal onder is gescheten Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Misschien een lesje geleerd om tóch maar eens te LEREN LUISTEREN wat de patiënt heeft te zeggen en ook ernaar te handelen.... Emoticon: Party! Emoticon: Party!zieleffe
User
spacer line
 

Kembang dan weet u wel waar het aan short in die bisnis zijn ze zo ingesteld dat op de eerste plaats geld de voornaamste bron is.
Ja ze hebben hun lesje wel gehad.
Morgen middag heb ik een gesprek met de huisarts.
Ik heb alle instanties afgebeld en je krijgt gewoon niet de juiste persoon die je verder kunnen helpen aan de telefoon.
Zelfs niet de boven hen staande manerge om te vragen hoe of wat.
Ze hadden voorgesteld haar naar een verzorgingshuis te laten gaan hier, maar dat moest eerst de huisarts verwittigen als je die orgaan opgang te kunnen brengen.
had de gemeente gebeld, SVB en het laatste de sociale dienst die ondergebracht is bij UWV allen reageerde dat het naar elkaar wijst maar je krijgt niemand te spreken die werkelijk er over kunnen beslissen.
Je moet eerst iemand dood schiten en dan komen ze pas misschien opgang en dan gaat iedereen met je bemoeien.
Wat een bureaucratie rommelig is het in Nederland.
En je kan aan de stem horen dat het allemaal jonge dames zijn die je gewoon afpoeieren.
EEn bende is het in Nederland geworden.
ALs ze straks zelf die hulp nodig hebben dan is alles al afgebroken en kunnen ze gewoon naar de buren of familie toe gaan.
AL hoewel er wel 3 X in de weekhulp komt, om haar te wassen dat zijn wel aardige meisjes die hun werk zo goed als ze kunnen doen.
Maar ik zal ze op de verkeerde been zetten ik nodig via de huisarts de instantie die moet zorgen dat ze in een verzorgingshuis te recht zal komen en op het laatste moment leg ik hun voor wat de kosten en de baten oplevert.
Ze doen het zelf om een of instantie goed te laten functieneren. Emoticon: Very funny Emoticon: Shut up! Emoticon: Wink


Nog even uitleg Kembang jou uitleg is soms zeer gewenst, vooral als je afkomst van origine Indonesische bent.
Knap van je om hier deel te nemen ga zo door en laat je niet onder sneeuwen, dat spreekwoordelijk zeggen wij hier , alle kleine dingen kunnen soms anderen helpen, verder te overdenken. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Worship


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 29-08-2011 22:20 zieleffe wrote:

Maar ik zal ze op de verkeerde been zetten ik nodig via de huisarts de instantie die moet zorgen dat ze in een verzorgingshuis te recht zal komen en op het laatste moment leg ik hun voor wat de kosten en de baten opleverd.

Sterkte Ziel .
Mijn vrouw zit al 34 jr in de bejaardenzorg, vanaf leerling bejaardenhelpende .
Vroeger had ze nog leuke gesprekjes, wandelen met de oudjes etc.
Had nog sociaal functie, de verhouding was 60-40 .

Nu word alles gereglementeerd , x minuten voor dit , x minuten voor dat.
De verzorgings en verpleegtehuizen zijn structureel onderbezette fabrieken geworden met lopende band kenmerken.
Met zware bezetting in midden en "hogere"kader , veel vergaderingen , veel ziekte / oudere werknemers , onderbetaald etc .
Veel kwek kwek volk ( veel lullen weinig doen) en wie is de lul , de oudjes.
Gouden bergen werden beloofd , de mens(client) staat centraal , kwaliteit gaat boven kwantiteit. Gelul eerste klas .
En de service die ze krijgen is beneden de maat , hoe kunnen ze kwaliteit leveren als er onderbezetting is , als er te weinig mensen zijn dan heb je te weinig handen aan het bed .

Voor zover bekend is moet je eerst een wrak zijn om in een bejaardentehuis, pardon verzorgingstehuis te komen.
Zonder medische indicatie kom je niet binnen , de bedoeling is om de oudjes zo lang mogelijk thuis te houden, in verband met de kosten die door de gemeenschap opgehoest moet worden .

Soms denk ik , liever 10 jaar in een goed geoutileerde rumah jompo in Indonesia (of Spanje ) je laatste dagen slijten in plaats 20 jaar of meer in de pis of stront te leven.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,340,031 topic views - 239,285 posts - 13,720 topics - 31,174 members - last post @ 27-05-2020 16:54 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,224,309 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com