indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Trea1
User
spacer line
 

hoi allemaal
wie kan mij iets meer vertellen over het huren van scooters in ubud, misschien dat we daar met de kinderen dat willen gaan doen, de kids zijn 20,18 en 16 jaar oud.
is het een beetje veilig daar en mogen ze qua leeftijd op een scooter rijden, weet iemand hoe dsat met de verzekering gaat als er wat gebeurt.
wij vertrekken morgen voor 2 weken java en 2 weken bali, hebben er natuurlijk heel veel zin in, vooral als je hier naar buiten kijkt en het wel herfst lijkt in nederland
groetjes treacathy
User
spacer line
 

Ik weet niet beter als dat je van te voren voor je begint aan deze reis van vier weken bij de ANWB een internationaal rijbewijs kunt halen. Kosten ongeveer 18,00 per persoon. Dit zeg ik je want de politie is erop gebrand om de ''buitenlanders'' daarop te pakken als je dit papiertje niet in je bezit hebt. Zeker ook als je betrokken raakt bij een ongeluk. Weet wat je doet. Ook lees ik dat een kind nog geen 18 jaar oud is. Maw voor deze personen dus niet zelf een brommer huren. Jammer, maar het is niet anders. Maar ........... het is jullie verantwoordelijkheid.
Maar ik zit ook meestal achterop en dat is zeer goed te doen.
Over veilig rijden rondom Ubud. Ja, let wel op het is links rijden. Je vergist je constant.
Voor de rest geniet van de prachtige omgeving. Het toeteren va deze autos betekent NIET met een ga opzij, maar IK kom er aan. Het is een andere gedachtegang!glitter
User
spacer line
 

trea 1

voor een scooter heb je een motor rijbewijs nodig,
de agente staan altij dop de loer,
sjefke
User
spacer line
 

scooters in indonesie zijn motoren 110 /125 cc
dus jemoet altijd een motor rijbewijs hebben
en je moet altijd ee n internationaal rijbewijs halen bij de anwb
verzekering ze verkopen er erg graag een bij maar dat is altijd voor diefstal!!
maar dat zeggen ze er niet bij !! pakken graag die extra roepias
verzekeren voor ongelukken is heel moeilijk
de meest zijn dan ook zelf niet vezekerd
en inderdaad de politie houd de bule graag in de gaten
vaak meegemaakt 50000 roepia in het handje en je mag verder
SanderBali
User
spacer line
 

Ja, zorg dat je de juiste papieren hebt!
Tegenwoordig moet je ook uitkijken bij wie je een scooter huurt. hoorde laats nog een verhaal van iemand die een scooter huurde en die vervolgens door de eigenaar zelf gestolen werd (bleek achteraf). Die konden ff 14 juta aftikken.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 14-07-2011 12:26 cathy wrote: Over veilig rijden rondom Ubud. Ja, let wel op het is links rijden. Je vergist je constant.
Die fout maak je 1 keer, dan ben je OF zo hard geschrokken dat je het je leven nooit meer vergeet, OF aangereden OF nog erger.


Ho Lee Fuk

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Ik heb met mijn eigen ogen ongelukken zien gebeuren in Kuta met die Australiërs daar. Er zijn er zoveel die met alcohol op op de scooter stappen. Áls je een ongeluk krijgt is er ook een grote kans dat het meteen zeer ernstig is vanwege de manier van rijden van de locals en ook vanwege de wegen en verkeerssituaties. Ik zou die jongens lekker een dagje laten raften in de rivier, is veel veiliger en misschien nog wel leuker ook.


From Dayeuhkolot with love

spacer line  

Net mijn voorgangers raad het jullie af om op Bali een scooter te huren. We hebben in de afgelopen jaren heel wat ongelukken gezien, en dingen gehoord waar je haren recht van overeind gaan staan. Haal geen extra problemen op je hals en huur gewoon een auto met chauffeur.

Heel veel plezier!

Reinie


DroomDecor is een fair trade bedrijf en dé specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Als je niet gewend bent aan het verkeer op Bali cq Indonesie en daar nog nooit zelf op een motorbike hebt gereden dan zou ik het ook afraden, helemaal in de drukke toeristische gebieden. Het gegeven van rijders met een (of meerdere ) slok(ken) op is ons allen bekend.En niet alleen toeristen flikken dat.... Verkeersregels zijn onbekend, het is en blijft verdomd goed uitkijken.

Zelf ben ik echter wel zo'n eigenwijze pieperd die er dus wel vrolijk fluitend op mijn Yamaha Nuovo over de wegen scheurt, nou ja scheuren is een groot woord....Al meerdere jaren en tot op heden zonder ongelukken.En dit jaar zelfs ook in Bangkok en Vietnam(waar het voor toeristen zelfs verboden is om op zo'n ding te rijden, maar ach daar deed een paar dollar wonderen) Dus inderdaad huur voor een kortere periode een auto.....


hati hati, pelan pelan

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Tja
Emoticon: Cryibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Tja Emoticon: Cry Onthutsende cijfers, inderdaad. Maar ik blijf erbij dat als je goed uitkijkt, niet als een idioot rijd, de situatie op de weg zo goed mogelijk inschat en met alle eventualiteiten reeds van te voren rekening houdt....Het te doen is.Zelfs op een trip van zo'n 2200 km die in het recente verleden gemaakt hebt>>> van Oost Java naar Jakarta vice versa.(precieze aantal km's weet ik niet meer) Natuurlijk kan er onverwachts iets gebeuren>> dat zal dan wel voorbestemd zijn.

En...je zo mogelijk voor alle onverwachte gebeurtenissen verzekeren is ook wel aan te bevelen, ook als er jaren niks gebeurt en je alleen maar een hoop geld aan premies per jaar kwijt bent.


hati hati, pelan pelan

Trea1
User
spacer line
 

Hoi allemaal bedankt voor jullie reactie's , we zijn nu in yogyakarta en we gaan geen scooters huren, inderdaad ze rijden hier als gekken.
We genieten volop van onze reis ,wel vermoeiend maar heel indrukwekkend ,morgen fietsen in solo, dan via bromo, kalibari naar bali, nog genoeg te zienmonyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Klinkt als het programma dat wij gedaan hebben enkele jaren terug. Kalibaru was voor ons het hoogtepunt van de reis, Margo Utomo is echt een leuke plek om te blijven. Bromo was zo'n beetje het dieptepunt, ik hou sowieso niet van vroeg opstaan, de kamers zijn er altijd lelijk en oud, maar het was vooral niet de moeite waard omdat we om drie uur 's nachts opstonden om een dikke brij van mist te zien! Hoop dus zeker dat je beter weer hebt. Yogya trouwens ook altijd heerlijk om te zijn! Welke reisorganisatie heb je gekozen?


From Dayeuhkolot with love

storm
User
User icon of storm
spacer line
 

Hoi luitjes

Ik ben vorig jaar Oktober ook op vakantie in Bali geweest..Ik heb wel motor rijbewijs,maar geen internationaal rijbewijs.Je huurt een scooter voor 2 euro per dag en je kan ook voor een paar weken huren.Maar je moet wel afdingen,anders betaal je te veel.Met rijden moet je wel goed uitkijken en rijden zoals die mensen daar,dan kan er niks gebeuren.Die lui daar rijden kris kras door elkaar.Dus oppassen !!!!!!! Met de scooter kom je wel overal en is goedkoper als een auto huren.En met een auto zit je vaak vast,zo druk is het verkeer daar.
Nou luitjes ,dit was mijn ervaring in het verkeer,op Bali

Tot laters

StormAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-08-2011 17:25 storm wrote:
Ik heb het gevoel hier toch even op te moeten reageren.
Je huurt een scooter voor 2 euro per dag en je kan ook voor een paar weken huren.Maar je moet wel afdingen,anders betaal je te veel.
Je hebt dus Rp 25.000 betaald en anders betaal je teveel volgens jou. Heb je wel in de gaten hoeveel concurrentie er op Bali is zodat er niks anders meer op zit dan deze dumpprijzen? Ik heb op vele eilanden ooit een motor gehuurd, nog niet zo lang geleden bijvoorbeeld op Sumbawa (en eerder dit jaar op pulau Weh). Op andere eilanden mag je al blij zijn met een dagprijs van Rp 80.000. (ik heb ook swel eens Rp 100.000 betaald) Ik betaal ook vraag niet teveel maar het is niet "anders betaal je teveel". Ik ben intussen zover dat ik prijzen tussen Rp 50.000 en Rp 80.000 normaal vind. Op Bali kun je misschien gemakkelijk zo'n houding aannemen maar op andere eilanden kom je dan nergens, letterlijk!
Dan nog iets anders. natuurlijk kan je wel iets gebeuren, en op zo'n moment zou je bijna wensen dat de prijs 20 euro was geweest, zonder gedoe in plaats van 2 euro...

groeten
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 02-08-2011 18:54 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Je hebt dus Rp 25.000 betaald en anders betaal je teveel volgens jou.


Sommige mensen willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar deze prijs daar geloof ik weinig van. Tenzij je de motorbike voor een periode van minimaal een maand huurt, dan is het soms nog mogelijk.

En nog wat: rijden op zo'n ding zoals de Indonesiers doen is echt vragen om ongelukken


hati hati, pelan pelan

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

25.000 op Bali? Moah, erg goedkoop, hoewel ik dit in Jogja wel al jaren betaal. Maar goed, het is inderdaad voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Voor die 2 euro moet je er wel zelf verzekeringen bij kopen dan, want voor zulke prijzen kun je verwachten dat ineens je motor weg is, of dat je toevallig schade hebt veroorzaakt die bij terugkomst geconstateerd wordt.. Tja... dan betaal ik liever iets meer.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Rp. 50 - 60,000,- voor een scooter is ca. de dag-huurprijs op Bali.
Rp. 250 - 300,000,- voor een scooter is ca. de week-huurprijs op Bali.
Rp. 600 - 700,000,- voor een scooter is ca. de maand-huurprijs op Bali.

Prijzen kunnen afhankelijk van het seizoen nog iets varieren (zowel naar boven als beneden), en natuurlijk waar / in welke plaats je iets huurt. Waar er meer competitie is onder de verhuurders (m.n. in het zuiden van Bali en in/rond Ubud), is er eerder de neiging om "iets met de prijs te doen" om te voorkomen dat de potentiele klant wegloopt.

Een scooter voor Rp. 25,000,- kun je incidenteel voor elkaar krijgen. Je huurt dan vaak de scooter / motor van een particulier die dat ding op die bewuste dag niet zo hard nodig heeft. Ons hotel-personeel doet het af en toe ook wel eens: 's ochtends verhuren ze dan hun motorfiets aan een (bekende) gast, die vaak al weer terug is aan het einde van de diensttijd van het personeelslid. Da's dan lekker Rp. 25,000 extra verdient die dag. Anders had de motor de hele dag op de personeels-parkeerplaats gestaan en geen geld opgeleverd.

En nee, er zit geen enkele verzekering op een motorfiets die je huurt. Als je schade maakt of krijgt is het dus een kwestie van je portemonnee trekken.


If you have nothing to loose, you can risk everything


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,454,802 topic views - 239,794 posts - 13,723 topics - 32,147 members - last post @ 12-07-2020 00:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,074,699 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com