indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

Hallo allen,
Geen uitgebreide reisverslagen zoals jullie van Anne Mieke gewend zijn, toch een teken van leven van ons. We zitten nu in Carolina Hotel op Samosir, Lake Toba. Mijn zoon voelt zich niet lekker, de anderen zitten even een potje te kaarten. Een mooi moment om even iets te schrijven.
Na 3 fantastische dagen in Bangkok, belandden wij op 7 juli s'avonds laat in ons hotel in Medan, waar we de volgende ochtend opgehaald werden door onze sopir om naar Tangkahan af te reizen. Daar hebben we geen spijt van gehad. Voor de mensen die er nog aan twijfelen of Tangkahan, na Bukit Lawang nog de moeite waard is: JA. !!! Mega Inn is een piepklein hotelletje met ik meen 10 kamers, geleid door een sympathieke eigenaar en zijn vrouw. Het hotel ligt werkelijk schitterend. Met een vlot word je de rivier overgezet, in het water zwemmen/wassen/spelen (en waarschijnlijk nog veel meer..)lokale mensen. Onze kinderen hebben uren in het water doorgebracht, uitkijkend op de wildernis die eigenlijk direct an de oever begint. S'avonds in het hotel is er kort elektriciteit en daarna wordt het pikkedonker. Even wennen, maar ook dat heeft wel wat.
Na 2 dagen de trip naar Bukit Lawang, een slechte weg, maar minder slecht dan ik verwacht had en misschien ook wel minder slecht dan we nog voor de boeg hebben.
Het is een bijzonder om mee te maken dat ook mijn 4 kinderen (allen pubers) alles wat ze zien opslurpen. Ze kijken naar buiten, proberen met de sopir een praatje aan te knopen en kunnen zich helemaal voorstellen waarom ik zo verknocht ben aan Indonesie. Bukit Lawang vonden we een hoger "kermisgehalte" hebben, maar we hebben er een spectaculaire jungletour gemaakt. Ook in oog met meerdere orang utans. Een hele bijzonder ervaring. Na afloop van de tour, net opgedroogd van het zweet, met de aan elkaar geregen autobanden terug naar het dorp. En toen was er..een gigantische tropische regenbui die overigens niet kon voorkomen dat ik af en toe flinkg mijn billen in moest trekken om te voorkomen dat we vast kwamen te zitten in het ondiepe water. Het had er een maand niet geregend. Volkomen doorweekt liepen we daarna door het bos omdat we toch niet afgezet komden worden bij het hotel.

Natuurlijk zijn er ook de dips: "ik ben het helemaal zat", "ik ga niet meer verder", "hoe lang zitten we hier nog" etc. Begrijpelijk, het is een flinke omschakeling en Sumatera is nou eenmaal geen Bali of Java. Overigens valt me op dat allees er in mijn beleving veel beter uitziet dan een jaar of 19 geleden, toen ik voor het laatst op Sumatera was.
Hotel Carolina bijv. Ik was hier met mijn broer in 1989, toen een leuk hotel, prima kamers. Nu flink uitgebreid, netjes onderhouden, restaurant en lobby stralen een punktlichkeit uit, waar een gemiddelde Zwitserse jeugdherberg een puntje aan kan zuigen. Wel een heel andere prijs (dan die Zwitserse jeugdherberg): 180.000 Rp voor een gigantische kamer waar we met 3 personen in slapen (gezellig met z'n allen in het grote bed!!).
Morgen gaan we verder richting Bukittinggi (stop in Sipirok). Na raadpleging van een aantal toeristen dat in omgkeerde richting met de lokale bus vanuit Bukittinggi naar Prapat was gereisd, hebben we besloten toch een busje te huren. 2 volle reisdagen, we gaan het wel overleven, het moreel is goed!
Later meer.
Vluchtig zag ik dat Jeroen vader is geworden. Geweldig, Jeroen, geniet ervan.

Groeten van Elsbethspacer line  

Gelukkig maar dat je met eigen vervoer gaat vanaf Prapat naar Bukittinggi .
Gaan jullie bij Torsibohi Sipirok logeren ? Het schijnt dat je daar naar zo'n bergdorp kan gaan , kan je mss in je programma inlassen als je eigen vervoer hebt.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dag Elsbeth,

Fijn dat je even wat laat horen. Ik vroeg me al af afgelopen week hoe het jullie vergaat.
Allemaal herkenbare zaken. Ja die orang utans zijn geweldig he. Ben benieuwd hoe de weg naar het zuiden nu is, dat verandert regelmatig.
Goede en veilige reis en geniet ervan.
gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Ja Surya, we logeren in Torsibohi, volgende dag meteen door. Ik denk dat ik of hotel Asia (aangeraden door Anne Mieke en nu ook weer door 2 Duitse dames ) of Mountain View (sweet memories) ga proberen. De tweede en derde dag even chique in the Hills, 4-de nacht weet ik nog niet. Misschien in de Harau Vallei, misschien in Maninjau.
Het is wel heerlijk om hier weer te zijn. Ik vond overigens Bangkok superleuk, daar wil ik nog wel een keer terug komen. Wat ik echter miste is: kennis van de taal. Het is zo lekker om hier met iedereen te kunnen praten. In Bangkok kun je ook met iedereen praten, maar dan praat je beiden niet je moederstaal. Nu is dat anders, daardoor heb ik in ieder geval het gevoel dat ik er dichterbij kom. En we staan weer te kijken van de prijzen. We voelen toch een behoorlijk gene als we voor de zoveelste keer met z' n zessen rond de 16 euro betalen. En dan komt er echt van alles op tafel.
Vandaag even met mijn zoon naar de Puskesmas geweest om zijn longen te laten controleren. Hij bleef maar hoesten en sleip daardoor slecht. Ik wil niet een onontdekte longontsteking op mijn geweten hebben. Keurig dokter, geen infectie, wel obat (uiteraard), waaronder toch een antibioticakuur (die we zelf mee hadden). Voorlopig maar even de hoestprikkel onderdrukken en de kuur bewaren.
Ik hoop dat we morgen een behoorlijke chauffeur hebben. Deze week toch weer twee keer een bijna dood ervaring.... ik zit altijd voorin om een beetje te kletsen met de sopir (ben altijd als de dood dat hij in slaap valt), maar dan zit je wel op de plek waar de klappen vallen. Je moet je er maar een beetje aan over geven, of anders toch naar Zeeland gaan. Oke, later weer meer.

Groetjes Elsbethzieleffe
User
spacer line
 

Wel met plezier je verhaal gelezen Elsbeth
ben er ook geweest daarom interessant als je ontdekt daar was het toen zo
Die groente markten zijn er veel in de plaatsjes en nu heb K wel wat foto's en filmpjes .
Maar kan ze zo een twee drie niet vinden.
Heb ooit met de Pelni schip Jakarta naar Medan gevaren en toen bij Medan enkel plaatsen bezocht met kennissen die ons mee namen met hun auto.
De namen ben ik vergeten en ook hadden we gelijk een verhaal op moeten schrijven, blijkt nu weer eens hoe gauw je vergeet.
Maar het is ook weer even geleden 2003 en 04
Dat kan je nu wel, omdat een laptop meenemen gemakkelijker is geworden, je hebt al van die kleine laptops waar je dagelijks iets kan opzetten en zo je verhaal plaatsen.
Althans dat zou K doen wanneer er de mogelijkheid is om te gaan.
Maar dan niet meer naar Sumatra maar meer de kant op Sulawesi .
We moeten ook rekening houden met onze leeftijd.
De wegen zijn daar zeer slecht Sumatera.


Hier een indruk van Sumatera


P.S.
Oh ja iets vergeten, wat als je zoon de hoest heeft, is dat een hoest die hij krijg als je diep adem haalt.
Of is het van uit je longen, hoesten dus van uit je buik.
Het kan zijn als je diep ademt, dat je al de hoest krijg, kan het zijn van de maagzuur.
Heb ook veel moeten hoesten de laatste maanden maar de huisarts kon niets vinden tot de specialist mijn maagzuur remmers gaf en toen was het snel over zo maar een tip.
Er kunnen van uit de maagzuur keel prikkels ontstaan waardoor je veel moet hoesten.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Geweldig Elsbeth, ik hoop dat alles zo soepel blijft lopen.
Dat oprotten en dit nooit meer zijn momentopnames die je in iedere vakantie mee zal maken hihihi.
Ik wens jullie een geweldige vakantie.spacer line  


On 14-07-2011 13:07 elsbeth wrote:
. Misschien in de Harau Vallei, misschien in Maninjau.

In de Harau vallei heb je een soort "guesthouse" , de naam ben ik vergeten.
In 2009 zijn ze nog klein , staat midden de sawah , nu is het iets groter , en je hebt daar ook kleine warungstalletjes .De plaatselijke bevolking gaan mee liften.

Ik denk dat het beter is bij de Nuansa Maninjau te logeren .
Denk dat het de enige * slaap gelegenheid is in de wijde omgeving.
De "ontbijtbuffet"is redelijk (Indonesisch) , en je krijgt ook avond eten erbij .

Mijn verhaal over mijn 2de reis Sumatera kan ik nog niet plaatsen, ben nog bezig met andere projecten .


bisa dicek of makemyday .

paulana
User
spacer line
 Fijne reis nog ElsbethGroet Paulana


Om Swastiastu

maryl
User
spacer line
 

Hallo Elsbeth,
wij zijn vanaf 22/7 met ons gezin( 5 pers. )in bukit lawang en Tangkahan. Wij overwegen een nacht in een jungle tent /onder een zeiltje door te brengen (tweedaagse trekking) Heb jij hier ervaring mee/heb je gehoord of het lonend is. Het is nl. redelijk prijzig en naar mijn idee niet comfortabel. Vooral mijn puberkinderen lijkt dit een piekervaring, dus ja daar ben ik wel gevoelig voor.
We hebben ook nog geen exacte verdeling BL en Tangkahan; waar adviseer jij iets langer cq korter te verblijven?
Fijne voortzetting van juliie reisBintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Elsbeth,

Leuk om jullie ervaringen te lezen. Wij willen augustus 2012 ook die kant op. Zijn in 2001 al eens op Sumatra geweest, maar willen ook terug. Evenals de info, die AM enige tijd geleden verstrekte, vernemen wij ook graag jouw verhalen.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Pamelabak
User
spacer line
 

Dag Elsbeth,

Leuk om je verslag te lezen, er komen weer allerlei oude herinneringen naar boven. Jan en ik zijn van plan om eind 2012 voor langere tijd naar IndonesiŽ te gaan en dan een tijdje op Sumatera door te brengen.

Nog een hele fijne tijd in IndonesiŽ.

Groetjes Pamelsbeth
User
spacer line
 

hallo allemaal, sinds een paar dagen kruip ik weer even het internetcafe in, in Bukittinggi om precies te zijn.
Na Samosir zijn we naar het Zuiden vertrokken, gelukkig met een zeer goede chauffeur, want het is opletten geblazen op die Sumatraanse autowegen. We zeiden net tegen elkaar dat een goede chauffeur toch veel belangrijker is dan een goed busje, toen we ons realiseerde dat hij wel heel erg langzaam reed. Na 2 uur rijden werden we aangehouden door de politie. Opmerkelijk hoe alle chauffeurs die we tot nu toe hadden dan toch heel erg klein worden. Geen van keren hoefde de chauffeur echter te dokken, misschien mede omdat ik tegen man en kinderen siste: vriendelijk lachen en gedag zeggen. Ditmaal gebaarde de politie iets over de wielen, een gebaren van "zwalken over de weg". Maar we mochten door, het "hati hati" van de politie stelde me echter niet bepaald gerust. Volgens de sopir wilden ze alleen maar geld zien. Ja, maar wat is er mis met de auto dan? Niks. Bij de volgende pispauze keek mijn man even naar de wielen en bleek 'e'en van de bladveren gebroken, waardoor het wiel een beetje heen en weer glibberde. Enfin, maar de bengkel, uiteindelijk 3 uur wachten en er zat weer een nieuwe in. Het is maar goed dat je vantevoren niet weet dat het drie uur gaat duren. Door wat te eten, te kletsen, een spelletje met luciferstokjes te spelen met de bijeengestroomde schoolkinderen etc. en de tijd is om voor je het weet.
Overnachting in Torsibohi was prima, echt niks mis mee als overnachtingshotel, gigantische kamers. En dan de rit naar Bukittinggi. Wat een ongelofelijk mooie tocht., je verveelt je werkelijk geen seconde. Wat betreft de weg: ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond het meevallen. Er zijn zeker stukken bij die vreselijk zijn, maar dat zijn korte stukken. Het slechtst was het stuk vlak voor Sipirok, komende uit het Noorden. Ik denkd at daar de foto van Zieleffe ook is gemaakt, ik herkende het nl. van een eerdere plaatsing van hem. Het stuk van Sipirok naar Bukittinggi is grotendeels behoorlijk goed. Voor mij was het natuurlijk lang geleden, maar er is behoorlijk wat veranderd.
In Bukittinggi aangekomen als eerste Hotel Asia bezocht ( en genomen). Inderdaad Anne Mieke, een prima hotel, al had mijn zoon het idee dat hij helemaal bovenin in een "peeskamertje" terecht was gekomen. Bukittinggi vind ik nog steeds leuk, al is het wel erg druk gewqorden. Nauwelijks toeristen overigens, da's wel weer prettig. Wat ik leuk vind aan Sumatera (behalve het adembenemend landschap) is dat niet alles in dienst wordt hested van de toerist. Men leeft het leven, het leven is niet overgenomen door de toeristen, zoals op sommige plekken in Indonesie wel het geval is.
Ook een verschil met andere eilanden is dat ik hier nauwelijks hoef te onderhandelen over de prijs. D.w.z. dat de eerstgenoemde prijs zo reeel is (in mijn ogen) dat ik daar niet al te veel meer over ga tawarren. Een prijs voor een 7 persoons, super de luxe busje voor de hele dag voor 450.000 Rp. bijv. Kan vast ook nog wel voor 400, maar ik vind dit prima. Overal vriendelijke en behulpzame mensen. Ik wil dit toch nog eens benadrukken dat het zo ook kan, i.i.g. op Sumatra.
En ik wil toch ook nog eens een lans breken voor m.n. West Sumatra. De meeste mensen die wij ontmoet hebben, nemen niet de moeite en tijd om door te reizen naar West Sumatera, maar allejez-s, wat is dit mooi. Vandaag een tripje gemaakt richting Batusangkar, het is gewoon ontroerend mooi. Ook de kinderen zeiden meerdere keren: dit is echt niet normaal mooi!
Morgen naar Harau en Maninjau. Ja, Surya, ik ken de ecolodge, ga er even kijken.
Woensdag naar Bogor, waar we de volgende dag opgehgaald worden door Adang, de gids die ik via Edwin heb geregeld. # dagen Halimun, dat wordt vast heel leuk.

Wat betreft Tangkahan/bukit Lawang: we hebben mensen gesproken die overnacht hebben in de jungle, zij vonden het geweldig. maar als het regent: ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Ik vond Tangkahan wel erg mooi, rond Bukit Lawang is het veel comfortabeler. Hangt er een beetje vanaf wat je kinderen gewend zijn. Wij vonden het allebei leuk.

OK, dit was het weer even, bedankt voor de reacties. Na Halimun zal ik weer wat laten horen, vanaf Bali is het niet echt interessant, omdat iedereen daar al komt.

Groetjes van Elsbeth


pierre
User
spacer line
 


leuk om jou reisverhalen ook te lezen.
Geniet van alles Elsbeth.

Wij gaan de komende maand october maar weer eens naar Sumatra.
Uiteraard allereerst op familie bezoek, daarna zien we wel.

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Geweldig om dit te lezen Elsbeth....wij willen ook eens een keer naar Sumatra gaan,
maar ťťrst Bali die wij nog moeten ontdekken, ha.ha.haaa.
Maar geniet vooral van je reis....en wij kijken uit naar je verhalen...
Goede reis verder.....rupke
User
spacer line
 

Hoi Elsbeth,

Wat een super verslag. Mijn vriendin en ik gaan de eerste twee weken van augustus naar Sumatra en min of meer dezelfde route doen die jullie ana het maken zijn. Wij eindigen in Padang en gaan dan nog 2 weken door Sulawesi trekken. Ik neem de accommodaties en wijze van vervoer me ein mijn aantekeningen die ik meeneem.

Gr. Rupkeelsbeth
User
spacer line
 

Hai Rupke, ik mail meteen nog even een adresje door. Wij zijn in de winkel Markas outdoor geweest en hebben daar voor 2 dagen een 7-persoonsauto gehuurd met chauffeur. Een zeer goede auto met dito chauffeur. Hierbij de gegevns van de winkeleigenaar:
Hendra, email: markas_outdoorRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.co.id. tel.nr: +62031363417078. Sprekt genoeg Engels om afspraken mee te maken (de chauffeur sprak overigens geen woord Engels, maar hij heeft vast ook andere chauffeurs. Ik kan me goed redden in bahasa Indonesia, vandaar dat het goed ging.
Gisteren nog ritueel afscheid genoemn van mijn oude penvriend Pak Hainim. Ik ontmoette hem in 1989, toen ik met mijn vriend (inmiddels man) langs zijn huisje liep aan de sawa's bij Kotagadang. Hij wenkte ons en vroeg ons in zeer correct Nederlands een kopje thee te komen drinken. Een oude broze man, met een vriendelijk gezicht, aan de hand zijn kleindochtertje. We dronken een uur thee en kletsen heel wat af. Aan het eind maakte ik wat foto's die ik thuisgekomen snel opstuurde. Sinds dat moment heb ik 15 jaar lang met deze oude man gecorrespondeerd, over werkelijk van alles en nog wat, voorbij de algemene beleefdheden etc. Ik stuurde hem tijdschriften over Nederland (hij was leraar Nederlands geweest), de 4 geboortekaartjes van mijn kinderen en nog veel meer. Hij stuurde behoorlijk persoonlijke brieven, o.a. over de dood van zijn zoon en schoondochter bij het vliegtuigongeluk in Medan in de jaren 90.
In 2000 heb ik hem opgezocht in Bandung, waar hij naartoe verhuisd was. Een emotioneel weerzien, hij was inmiddels 90 jaar oud! Zijn toenmalige vrouw trok het laatje in de huiskamer open en daar kwamen al mijn brieven keurig gerangschikt op tafel. Ik moest wel even slikken..Daarna nog een paar jaar geschreven en opeens niks meer, onvermijdelijk sudah meninggal dunia, overleden. Gisteren dus naar Kotagadang gegaan om het huisje op te zoeken. Een huisje leek erop, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen. Toch vond ik het wel een bijzonder moment. Daarna door de kloof teruggelopen naar Bukittinggi.
Vandaag ook weer een schitterende tocht naar de Harau vallei gemaakt en de Ecolodge bezocht. Doodzonde dat er weinig mensen komen, het is een prachtig plekje en je kunt er ongetwijfeld prachtig wandelen.
Hoe mooi het hier ook is, je probeert je meteen voor te stellen hoe zwaar het moet zijn om hier op te groeien, dat geploeter in de o zo groene rijstvelden, in de brandende zon. Prachtig om te zien, maar dan ziet je leven er wel heeeeel anders uit.

Nu eens even bedenken hoe ik morgen van Jakarta naar Bogor kom om door te gaan naar Happy Valley Guesthouse.
Bedankt weer voor de reacties!
Groetjes Elsbeth
rupke
User
spacer line
 

Hoi Elsbeth,

Wat een prachtig verhaal weer. Normaliter gaan wij camperend rondtrekken in de bergen en wandelen veel. Daar willen we ook een paar mooie wandelingen maken en een jungle trektocht (niet te lang 2 dagen dneken we over). Badankt voor de tip voor de auto met chauffeur bij MArkas outdoor. Kun je me nog vertellen waar dat precies was bij Samosir toch he al sik het goed heb) en heeft hij jullie tot in Bukittinggi gebracht. Asl echte nederlander zou ik ook graag weten hoeveel dat kosstte (dit ivm van te voren pinnen)

Alvast bedankt en ik krijg vna je verhalen alleen maar meer zin om te gaan. We staan te popelen :-)

Gr. Robrupke
User
spacer line
 

Hoi Elsbeth,

Ik zag zojuist da tik mijn emailadres niet geactiveerd had in mijn profiel. Dat he bik nu gedaan, omdat je in je bericht zei dat je me een mailtje wilde sturen.

Veel reisplezier nog.

Gr. Robsimpati
User
spacer line
 

Beste Rob,
De landkaarten zijn verstuurd, veel plezier er mee, mocht je kaarten nodig hebben van Sulawesi kan ik die ook sturen.
Deze service is gratis, ik zou het fijn vinden als jij daar terzijner tijd ook iemand blij mee kan maken.
Groetjes,
Jan
Malangrupke
User
spacer line
 

Hoi Jan,

Ik heb ze binnen zien komen en bekekeen. Super. Helemaal te gek. En als ik er iemand anders blij mee kan maken dan stuu rik ze uiteraard ook door. Asl het niet te veel gevraag dis zouden de landkaarten van Sulawesi ook erg goed uitkomen. Onze reis van Makassar naar Togian islands naar Palu om je een beeld te geven van het gebied. Ik hoop dat we het in 4 weken gaan redden met Sumatra er bij ;-)

Gr. Rupkeelsbeth
User
spacer line
 

hallo allen, ik ben nog steeds in Indonesie, inmiddels de laatste dagen op Bali. Ik zet mijn Halimunervaringen nog even in het Halimuntopic.
Rupke, je bent al onderweg, ik ben benieuwd hoe je het hebt.

Groet Elsbeth
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,523,977 topic views - 239,388 posts - 13,721 topics - 31,437 members - last post @ 04-06-2020 10:19 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,546,597 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com