indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 29-06-2011 23:22 INDOKETIGA wrote:
even terug ontopic:

- Nederlanders willen alles plannen. Een vakantie is bijvoorbeeld al helemaal in het hoofd gepland van A naar B en het liefst al helemaal in een bepaald tijdsbestek. Wat een ellende indien de vakantie anders loopt dan gepland....

- Nederlanders zijn haast dwangmatig "geprogrammeerd" om het onderste uit de kan te halen. Alles moet zo effectief mogelijk en met zo min mogelijk kosten. Hier wordt onder elkaar veel over opgeschept (veel broodje aap verhalen).

- Nederlanders willen het liefst alles laten verzekeren en zekerheid hebben in alles. Leven in onzekerheid, daar is men allergisch voor...


Je ZUS nog aan toe.
Door mijn lange verblijf hiero ben ik al bijna een Nederlander geworden Emoticon: Nooo


bisa dicek of makemyday .

paulana
User
spacer line
 


Op 29-06-2011 21:28 schreef Kembang:
Paulana, omdat hij als ENIGE die naar ons toe liep....ongeveer 20 becakrijders lagen in hun becak naar ons te kijken of waren druk aan het praten en spelletjes te spelen.....
Deze man heb ik JUIST beloond voor zijn werkhouding....toeristen zijn in hun ogen toch RIJK??? Want dat zijn toch hun inkomstenbron....die laten ze maar effe liggen???
Op het moment toen zij ons weer zagen kwamen de meesten ineens naar ons voor een ritje in hun becak.....door de "gelukkige" becakrijder op de hoogte zijn gebracht.
Bij de meeste hardwerkende arme mensen hebben van ons m� gekregen dan normaal omdat zij daadwerkelijk voor ons wat hebben gedaan, m� dan dat zelfs....
Ik maak niets kapot Paulana.....juist die " arrogante" toeristen willen graag voor een dubbeltje beter gezegd voor een cent op de 1e rang zitten, niet dan??


Hoe kijken Indonesiers naar Hollanders Ontopic

Dan zijn we het hartgrondig metelkaar oneens , je kan "tip" geven als je tevreden bent maar dat moet niet iedereen zien voor mij, dat kan je ook discreet doen en natuurljk kwamen die andere ook op jullie af : 1-2 ritjes a jullie prijs en ze kunnen heeeel tevreden naar huis, voor een andere job die ze erbij hebben bv de vrouw helpen in haar warunkje, sate rijgen of arak stoken. Wat die arrogante toeristen aangaat die doen hetzelfde, ach wat kost de wereld,
beter in Duits : wass kost die welt, geld moet rollen en op eens kost de steak 10.000 rp meer
Zal je zeggen (deed ik ook) wat maakt dat nou uit , nou als je hier woont ga je toch anders denken als op een vakantie want het houd niet op. Even goede vrienden maar je kan het oneens metelkaar zijn, Bv 1 bier 30.000 rp voor de toerist en voor de Komang 15.000 als hij dat al betalen kan. Hier op Bali worden verschillende prijsniveau's gehanteerd, net als in Wijk aan Zee, Duitsers moesten meer betalen voor een biertje omdat ze niet geliefd waren met hun grote smoelwerk (uitzonderingen daar gelaten die zijn er gelukkig ook)
Al hebben ze thuis dan geen cent meer te makken


Om Swastiastu

paulana
User
spacer line
 


Op 28-06-2011 20:12 schreef Kembang:
Ze zijn aardig, maar blijven op een afstand het is en blijft een blanke in hun ogen....
Mijn man is een belanda en ik van Indonesische afkomst!!
Tegen mij zijn ze amicaal en naar mijn man toe werd een afstand geschept....hoewel hij er alles aan doet om ze te benaderen....maar werd niet geaccepteerd dat is erg jammer... Emoticon: Nooo


Hoe kijken Indonesiers naar Hollanders cq een Duitser --- Ontopic

Jouw man wordt niet geaccepteerd schrijf je, er is een afstand.
Wij hebben nu ruim 3 jaar tukangs in huis voor een hele grondige verbouwing, waarbij mijn man het meeste doet, vorig jaar was hij uit de running door operaties.
De "jongens" noemen ons bij de voornaam, alleen als er anderen komen trekken ze zich terug en is het Ibu en Bapak, en dat gebeuren doet niets af aan het wederzijds respect voorelkaar,
integendeel er wordt wat afgelachen hier , alleen je moet engelengeduld hebben en als het moet alles nog eens uitleggen keer op keer, tis geen onwil van hen dat zit erin gebakken.


Om Swastiastu

SanderBali
User
spacer line
 


On 29-06-2011 17:49 Malam wrote:
Nederlanders zijn in de ogen van Indonesiërs gierig.
Koffie met de koektrommel langs en opbergen, niet open op tafel laten staan, het is maar een voorbeeld.
Zo ook als mensen binnenvallen als een Nederlander zit te eten, gelijk borden bij zetten en delen? An me hoela.

Een Nederlander kent geen jam karet, tijd is tijd, begrijpt de Indonesiër geen fluit van.

We zijn te precies, we willen alles goed geregeld zien.

We kijken te veel achterom, als iemand fout is dan willen we dat opgelost hebben, we nemen geen genoegen met sorry ik was fout en klaar is Kees.

We hebben te veel emotie, we laten verdriet en boosheid te veel merken, onbegrijpelijk voor een Indonesiër.

Door dat we uit een gedisciplineerd land komen waar alles tot in de puntjes is geregeld willen we nog al eens snel commentaar op een gebeurtenis in Indonesië geven, dat komt niet alleen betweterig over, maar is ook storend voor een Indonesiër die is namelijk zo nationalistisch als de pest, wij dus niet.

Overigens voel ik me hier wel volledig geaccepteerd, zal te maken hebben hoe mijn opstelling is en dat ik de taal een beetje spreek.


Malam, dat heb je weer heel goed beschreven. Erg herkenbaar.
bambang
User
spacer line
 

off topic. Lang geleden sprak ik iemand die een NL pensioen in guldens had. (Hij was een ex-knil.) De koers werd 1:1 gehanteerd. Hij kreeg 250 guldens. In rupiah was het 250 rupiah.Tel uit je verlies.
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 30-06-2011 12:38 bambang wrote:
off topic. Lang geleden sprak ik iemand die een NL pensioen in guldens had. (Hij was een ex-knil.) De koers werd 1:1 gehanteerd. Hij kreeg 250 guldens. In rupiah was het 250 rupiah.Tel uit je verlies.


Dat is dan verdomd lang geleden Bambang hahahahaha.
Tel uit je winst, dat was pakweg 23/24 jaar geleden brave borst. Emoticon: Laugh out loud
Ook offtopic heeft geen donder met deze topic te maken, wilde alleen maar even antwoord geven, op deze opmerking die verkeerde gedachten op zou kunnen roepen Emoticon: Winkspacer line  


Op 30-06-2011 09:27 schreef paulana:

[quote verwijderd]


Hoe kijken Indonesiers naar Hollanders Ontopic

Dan zijn we het hartgrondig metelkaar oneens , je kan "tip" geven als je tevreden bent maar dat moet niet iedereen zien voor mij, dat kan je ook discreet doen en natuurljk kwamen die andere ook op jullie af : 1-2 ritjes a jullie prijs en ze kunnen heeeel tevreden naar huis, voor een andere job die ze erbij hebben bv de vrouw helpen in haar warunkje, sate rijgen of arak stoken. Wat die arrogante toeristen aangaat die doen hetzelfde, ach wat kost de wereld,
beter in Duits : wass kost die welt, geld moet rollen en op eens kost de steak 10.000 rp meer
Zal je zeggen (deed ik ook) wat maakt dat nou uit , nou als je hier woont ga je toch anders denken als op een vakantie want het houd niet op. Even goede vrienden maar je kan het oneens metelkaar zijn, Bv 1 bier 30.000 rp voor de toerist en voor de Komang 15.000 als hij dat al betalen kan. Hier op Bali worden verschillende prijsniveaus gehanteerd, net als in Wijk aan Zee, Duitsers moesten meer betalen voor een biertje omdat ze niet geliefd waren met hun grote smoelwerk (uitzonderingen daar gelaten die zijn er gelukkig ook)
Al hebben ze thuis dan geen cent meer te makken


Dat heeft alles te maken met onze (NLse) dubbele moraal. Wij vragen van alles van anderen, maar denken niet na over ons eigen handelen.

Mijn buurvrouw (ervaren reiziger) waarschuwde me voor mijn reis om serieus te onderhandelen en niet als een soort 'weldoener' rond te reizen. Dat is geen 'dubbeltje op de eerste rang' mentaliteit; mensen die zich inzetten verdienen een fooi/tip, maar het is niet vanzelfsprekend. Zo handel ik overigens ook in NL zelf.

De dubbele tarieven waar jij over praat ben ik ook overal tegen gekomen. Op niet-toeristische plekken heeft mijn vriendin hier een paar keer amok om gemaakt, want soms maakt men hier misbruik van (proberen mag van mij hoor). Wij hebben op de Bromo met een Javaans gezin gesproken, voor hen is het uitstapje naar deze vulkaan praktisch onbetaalbaar en daar was de vrouw heel boos over. Niet tegen de toerist, maar wel tegen de locals die ook gewoon 400 ribu vragen voor een 4x4 rit met een medelander.

In mijn ogen is dat gewoon marktwerking, want als die local 40€ aan mij kan verdienen, waarom dan voor minder een medelander meenemen ? Echter, op deze manier wordt Indonesië op die manier onbetaalbaar voor de Indonesiër zelf. Dat ik op de Borobudur en Prambanan (etc) een veelvoud betaal van wat mijn gids betaalt (wat ik natuurlijk ook betaal) vond ik eigenlijk heel normaal. Ik vind dat ze dat hier in NL ook best mogen invoeren, nationale trots moet toegankelijk zijn voor het eigen volk.


"Bhinneka Tunggal Ika"

bambang
User
spacer line
 


Op 29-06-2011 20:30 schreef Macan Belanda:
Ik begreep dat de Staat de pensioenen van Shell heeft overgenomen en dat dat dus nadelig was voor de betrokennen. De beste man was inderdaad denk ik rond of over de 80 jaar. En vloeiend Nederlands hè ! Echt leuk om mee te maken.

Als ik me goed herinner was zijn staatspensioen een kleine ribu per maand.


Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.Malam. Ik had een aanvullende reactie gegeven op het staatspensioen. Het is mogelijk dat Rp 1000 vertegenwoordigt NLG 1000,- (of € 1000,-).
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Paulana, ik ben idd met je eens als je daar woont of als je een toerist ben....
Ik heb een rondtrip op Java gemaakt, maar niet de beroemde trip die via Bogor gaat enz.enz. maar het tegengestelde waarop mijn reisbureau raar opkeek. Enfin, een lang verhaal kort maken dat wij ineens een individuele reis moesten maken omdat er geen personen bij ons aansloten vanwege het tijdstip. Ik kon met 2 jonge mannen gids en chauffeur héél goed opschieten, ik werd met mijn voornaam aangesproken en mijn man niet......
De geboekte hotels daar gingen wij naar toe maar wij wijkten van het programma af, en dán zie je pas hoe écht deze mensen leven. We kwamen in dorpjes en dessa's
waar mijn man als enige belanda rondliep!! Ik zag alle leeftijden in wat voor ellende
zij moeten leven. Ik kijk namelijk niet naar het mooie maar juist naar het alledaagse werkelijke leven. Met tranen in mijn ogen en de onmacht om zulke mensen niet te kunnen helpen. Daarom worden de meeste toeristen naar de bekende plekken geleid waar ze alleen de mooie kant kunnen bekijken, en waar juist deze mensen die daar werken b.v. hotels en warungs méér geld verdienen dan elders.
Mijn eigen liefste wens is om daar een soort "verpleeghuis" te beginnen waar de oudjes kunnen genieten van hun laatste jaren, zónder elke dag te moeten bedelen voor een handje vol rijst!!! Vele oudjes sterven eenzaam en alleen onder stenen trappen en bruggen of ergens in de bossen....ik heb het met eigen ogen gezien, ongelofelijk triest.
Wetende dat in Indonesië 240 miljoen mensen wonen met een zéér corrupte regering!!! Dus die extraatjes die ik dan geeft aan de allerarmste heb ik géén moeite mee, snap je? Laten we het maar hierbij houden....
Leuk dat je ergens op Bali woont?? Wie weet kom ik effe langs in mijn vakantie en we blijven even goede vrienden, toch? Emoticon: Party!
paulana
User
spacer line
 


Natuulijk Kembang even goede vrienden, Emoticon: Shiny

Grappig is dat ik 10 jaar geleden hetzelfde deed, hadden "ze" geen wisselgeld was het :
ach laat maar zitten, tot je merkt dat er misbruik van wordt gemaakt ,en dan voel je je genaaid.
Er zijn hier in het dorp enige jaren geleden Nederlanders geweest, die samen met Australiers de "armen" gingen helpen met bedden en stoelen en meer van die ongein, waar ze helemaal niets mee konden, ze stonden erbij en keken er naar. Kortom de volgende dagen werden die zaken te koop aangeboden en zaten die "arme" mensen weer op de grond en sliepen op hun matje. Lands eer lands wijs.


Om Swastiastu

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Ach Meis...wát ik voor ogen hebt is wat deze mensen zélf aangeven in welke behoefte
ze het hardst nodig hebben...dus samen met hun overleggen!!! En NIET dingen gaan doen zoals je schrijft over die Nederlanders/ Australiërs, is best goed bedoeld hoor....maar ze doen het op een verkeerde manier...kashian toch? Emoticon: Smile Emoticon: Smile

Ik kijk écht uit wanneer onze vakantie aanbreekt....alleen die lange zit in de vliegtuig zie ik best tegen op!! Maar.....als je eenmaal geland bent .....héérlijk om alles weer op te snuiven en de herkenning Emoticon: Yes! Emoticon: Shiny
Een eenmalige jackpot van ruim in de 20 miljoen euro te winnen.....dan zeg ik tegen Bali ....IK KOM ERAAN..... Emoticon: Party! Maar helaas dat zou altijd wel een droom blijven...,toch?paulana
User
spacer line
 

Tsjaa het is een lange vlucht he, de mijne is alweer 9 jaar geleden, zonder jackpot gaat het ook hoor, maar waarom zou het een droom blijven : geluk zit hem toch niet in geld...
Met wat minder kan je ook helpen is onze ervaring en gericht op de behoeftes Emoticon: Yes!


Om Swastiastu

INDOKETIGA
User
spacer line
 

- Nederlanders/ Nederlandse bedrijven snappen het concept "klantenservice" niet. Vriendelijkheid en gastvrijheid is ver te bekennen, indien men met een probleem aan komt zetten. Vaak wordt eerst gekeken wat JIJ niet goed gedaan hebt.

- Nederlanders zijn 100% gefocused, haast geprogrammeerd, op het rationele en onderschatten het geestelijke/ spirituele aspect van het leven (Robot zonder ziel).

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

haha, klantenservice en Nederlanders.. nou, blijf als Nederlander maar weg uit Indonesie als je het daarover wil gaan hebben. In Nederland hebben ze in ieder geval nog een afdeling klantenservice bij bedrijven. Hier is dat de stoffige maar verder lege kelder in een gebouw waar al jaren niemand is geweest.


Ho Lee Fuk

INDOKETIGA
User
spacer line
 

In Nederland hebben ze in ieder geval nog een afdeling klantenservice bij bedrijven.

Inderdaad, de klantenservice blijft ook beperkt tot die afdeling en is echter cosmetisch. Die krijgen de instructie om vooral niet vriendelijk te blijven en eventuele fouten niet toe te geven. Je moet haast elke verantwoordelijke manager spreken, voordat je echter iets opgelost krijgt. Laat staan dat je een vergoeding krijgt.

INDOKETIGA
User
spacer line
 

Bij Nederlandse feesten is de aanwezigheid van alcoholische dranken belangrijker dan eten.paulana
User
spacer line
 


Na 2 glaasjes van die troep dansen ze polonaise ha ha ha


Om Swastiastu

Pamelabak
User
spacer line
 


On 03-07-2011 12:27 Yerun wrote:
haha, klantenservice en Nederlanders.. nou, blijf als Nederlander maar weg uit Indonesie als je het daarover wil gaan hebben. In Nederland hebben ze in ieder geval nog een afdeling klantenservice bij bedrijven. Hier is dat de stoffige maar verder lege kelder in een gebouw waar al jaren niemand is geweest.


Dit moet ik toch tegenspreken. We hadden in Soerabaja in een grote mall een leren tas gekocht. Na 2 weken bleek er iets kapot te zijn en toevallig waren we weer in Soerabaja beland. Zijn toen naar de mall gegaan met tas en aankoopbon en hebben van de afdelingsmanager een gloednieuwe tas gekregen, die nu nog steeds in gebruik is.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Vervolgens is die tas waarschijnlijk in de maag van een Indonesische koper/koopster gesplitst, die durven toch niet op hun punten te staan Emoticon: Laugh out loudpapaya
User
User icon of papaya
spacer line
 

Ik krijg meestal positieve reacties als ik vertel dat ik Nederlander ben, zoals dat we guller, eerlijker, socialer en vriendelijker zijn. Het ligt er ook een beetje hoe je zelf 'reclame' maakt als Nederlander.


Happiness is not a destination, it's a Way of Living


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,552,785 topic views - 242,176 posts - 13,760 topics - 35,541 members - last post @ 06-12-2021 13:31 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,463,167 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com