indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Larosaurus
User
spacer line
 

De ramadan start 1 augustus, wij zijn dan op java, aansluitend nog bali en lombok, wat hebben we te verwachten met de ramadan, drukte, slechte verkrijgbaarheid, bereikbaarheid etc, restaurants bijvoorbeeld pas na zonsondergang open?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Bali en Lombok, daar kunnen ongetwijfeld andere mensen die daar beter bekend zijn iets over zeggen, over Java kan ik zeggen dat er inderdaad heel veel gesloten is tot 6 uur.
Mocht er een restaurant open zijn dan is dat vaak een Chinese eigenaar dan kan je wel eten maar dan moet de ruimte wel volledig afgesloten zijn (geen inkijk), langs de straat zal niet of nauwelijks kunnen eten.
Macdonald, KFC enz. zijn wel open maar worden verstopt achter schermen er zijn plaatsen waar restauranteigenaren gewoon niet openen voor 6 uur omdat ze bang zijn moeilijkheden te krijgen.
Eten, drinken of roken in het openbaar wordt je duidelijk niet in dank afgenomen.
Alles in het geniep (zoals ook zo vele moslims zelf)

In het verkeer moet je nog oplettender zijn, logisch eten om 4 uur in de nacht, na 5 uur niet meer drinken en eten in de tropen, ze worden zo apathisch en suf als een kanarie.
Vanaf 5 uur in de middag je beter maar niet op straat begeven, iedereen op de weg is gek, zien maar ťťn ding naar huis voor buka puasa.
Ongeveer de laatste week gaat het op de weg een chaos worden, half IndonesiŽ gaat voor idul fitri terug naar hun geboorte grond, trein, bus, vliegtuigtickets ruim van te voren boeken, alles zit dan bomvol en is schreeuwend duur.
Het is beter een week voor idul fitri tot een week erna niet te reizen, het is op de weg ťťn grote chaos.

Ramadan is duidelijk niet de beste tijd om in IndonesiŽ te zijn.
Larosaurus
User
spacer line
 

Wat bedoel je met de laatste week, laatste week juli of augustus.
Nog tips?simpati
User
spacer line
 

De Ramadan is van maandag 1 t/m maandag 29 augustus 2011 ,de laatste tien dagen en tien dagen na Idul Fitri(Suikerfeest) is het een gekkenhuis op de wegen en is er geen ticket voor vliegtuig, trein en bus meer te krijgen.
Ik ben dan naar oorden waar ik nergens last van heb, ik heb mijn vliegtickets van Air Asia al in december 2010 gekocht.
Wat ticketprijzen neem ik een voorbeeld, op ..... van Surabaya naar Medan, ik betaalde voor 2 personen inclusief stoelreservering, eten, 2 x 15 kg bagage en verzekering totaal IDR 474.451 ,omdat ik via Bank BCA kan betalen heb ik geen kosten voor de creditcard.
Als ik nu zou boeken was ik IDR 1.813.400 kwijt voor het zelfde pakket.
Dat wordt nog een beetje erger.
Dit doe ik weer als er aanbiedingen zijn voor de Ramadan van 2012.
Het vasten is geen probleem voor mij maar van 's morgens vroeg tot in de avond maken de luidsprekers van de vele moskeeŽn in mijn buurt wat te veel lawaai.

De eerste twee jaren dat ik in Malang woonde was het geen probleem omdat in die buurt slechts ťťn moskee lag in een buurt met overwegend anders gelovigen.
Tegen de tijd dat er gegeten mocht worden was het toen erg gezellig in het centrum van Malang.
Salam,
JanAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Eten: Bali no problem. Op Lombok zijn bv in Senggigi in elk geval de toeristen restaurants open. Op Java kun je echt nog wel eten, zeker in de grote steden.
De meeste problemen zoals Jan hierboven al zegt met het vervoer naarmate de Idul Fitri dichterbij komt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

pimpam
User
spacer line
 

In Jakarta kan je gewoon eten. Wil je alcohol, dan kan je gevraagd worden of je moslim bent (omdat sommige restaurants aan moslims geen alcohol willen schenken gedurende de maand). Als het tijd is voor buka puasa (iedereen mag weer eten) dan is het een drukte van jewelste in de restaurants. Vaak zitten er al mensen vroeg van tevoren tafeltjes bezet te houden voor hun gezelschap.

Niet vergeten dat er ook leuke dingen zijn. Mee eten als de rest buka puasa doet is heel gezellig. En probeer es belewah! Het is een lekker fris drankje met soort van meloen/pompoen dat vrijwel alleen in de vastenmaand te krijgen is.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

In de grote steden op Java is het geen probleem om aan eten te komen. In winkelcentra doet men vaak niet eens de moeite van die achterlijke gordijntjes neer te hangen, dit is zo in Jakarta, maar ook Bandung, Yogyakarta en Malang.

Eten direct in het zicht op straat is er inderdaad vrijwel niet, maar ga er maar vanuit dat de meeste plekken gewoon open zijn, al dan niet met beperkte openingstijden.

Vorig jaar zat ik in het midden van de Ramadan in een zijstraatje van Taman Fatahillah in het oude centrum van Jakarta gewoon op straat te eten. Niets gordijntjes, niets verboden.. en ik was echt niet de enige hoor..

Vragen of je Moslim bent? Wat zjin dat voor een Maleisische praktijken? Nog nooit van gehoord hier in Indonesie gelukkig. En al zou het gebeuren, denk je nu echt dat die persoon eerlijk antwoord geeft als hij wil drinken?

Naar mate Idul Fitri dichterbij komt zijn er meer plekken gesloten. Niet omdat men harder gaat vasten (het tegendeel is waar juist), maar gewoon omdat men lekker een paar dagen/weken naar huis gaat om de familie te zien.

Ik zit de komende maand vooral lekker thuis in Lippo Cikarang en Jakarta. Geen gezeik met mensen die mij hun wil willen opleggen en alles voor handen. Bovendien wordt Jakarta over een paar weken een spookstad. Ik zal er dan wel eens een foto-repo van maken. Toch bijzonder om Jakarta 'leeg' te zien, ieder jaar weer.


Ho Lee Fuk

spacer line  


Selamat menunaikan Ibadah Ramadan, semoga Allah menguatkan imannya.
Amin


Alaaf

Markush
User
spacer line
 

Vind het wel altijd een gedoe dat het zo'n grote happening is. Kantoortijden veranderen, minder zaken worden gedaan (vertraagd of worden pas na de lebaran afgemaakt).Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 31-07-2011 11:56 Yerun wrote:
In de grote steden op Java is het geen probleem om aan eten te komen.

Echter wel in de kleinere steden in West-Java. Ik was afgelopen week in Ciamis en Garut waar het vrijwel onmogelijk was een eettent te vinden die overdag open was. Zelfde rondom Majalengka en Cirebon. Daarentegenover was Sumedang een verademing; vrijwel alles gewoon open.
Na navraag blijkt het toch zo te zijn dat m.n. in de omgeving van Tasikmalaya (dus ook Ciamis en Garut) de restauranthouders kunnen worden "vereerd" met FPI-achtige knokploegen die de uitbater snel duidelijk zullen maken dat hij/zij maar beter de deuren dicht kan doen overdag voordat de knuppel (letterlijk) in het hoenderhok wordt gegooid.paulana
User
spacer line
 


Op 31-07-2011 15:59 schreef bobberdebob:

Selamat menunaikan Ibadah Ramadan, semoga Allah menguatkan imannya.
Amin


beter laat dan nooit bobberdebob, maar voor jou hetzelfede toegewenst

Groet paulanaOm Swastiastu

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 08-08-2011 18:04 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Echter wel in de kleinere steden in West-Java. Ik was afgelopen week in Ciamis en Garut waar het vrijwel onmogelijk was een eettent te vinden die overdag open was. Zelfde rondom Majalengka en Cirebon. Daarentegenover was Sumedang een verademing; vrijwel alles gewoon open.
Na navraag blijkt het toch zo te zijn dat m.n. in de omgeving van Tasikmalaya (dus ook Ciamis en Garut) de restauranthouders kunnen worden "vereerd" met FPI-achtige knokploegen die de uitbater snel duidelijk zullen maken dat hij/zij maar beter de deuren dicht kan doen overdag voordat de knuppel (letterlijk) in het hoenderhok wordt gegooid.
Helaas wel, vooral de westelijke Sunda zijn erg radicaal, in ieder geval een paar elementen in de samenleving, want een groepering of persoon die iemand anders niets gunt is toch niet echt gezond. Daar weet de Taliban, Al-Shabaab en dergelijke alles van. En dan is het verbieden op bepaalde tijden van eten omwille van hun idee over Allah nog maar het begin.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Bar en boos, hier in Sukabumi is zelfs de MacD niet open.
Gelukkig in de stad nog steeds een mogelijkheid om een behoorlijke hap te eten bij Athiam, alhoewel het wel achter gesloten deuren is.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

MacD niet open? Tjonge, wat een schande.. de minderheden moeten het weer flink ontgelden.. en daarbij horen ook Islamitische kinderen, Islamitische zwangeren, Islamitische ongestelden, Islamitische ouderen, Islamitische zieken, Islamitische reizigers die meer als het bepaalde aantal kilometers reizen die niet kunnen/mogen/hoeven vasten.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Oh, dat komt wellicht een beetje cynisch over. Niet zo bedoeld.. want voor de MacD dicht gaat moet er veel gebeuren, dus al die kleine eettentjes moesten hiervoor ook al het onderspit delven.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Alles is dicht, MacD, AW, Kentucky, Mokko.
Alleen Athiam is open, weliswaar zijn de hekken gesloten dus er kunnen geen auto's parkeren, zo houden ze de schone schijn op dat ze dicht zijn, ga je echter naar binnen dan zit het vol, gouden tijden voor ze.
Ik begreep dat die verordening hier van de gemeente af komt, volkomen illegaal maar ze flikken het gewoon.
Ik vroeg vorige week aan de eigenaar of ik met mijn biertje aan een tafel kon gaan zitten die voor de buitenwereld zichtbaar was en hij begon spontaan te hyperventileren Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loudYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Triest dat het zo ver moet komen dat men doodsbang is om iets fout te doen. Moet je hier in Jakarta kijken.. vrijwel alles normaal.. her en der een gordijntje, maar weinig mensen die zich echt druk lijken te maken over dat hele gebeuren.

Bepaalde groeperingen weten ook wel dat ze terrein verliezen, en dus grijpen ze de macht in de binnenlanden.. maar ook niet overal hoor.. in weet bijvoorbeeld van Pangandaran dat vasten daar zeldzaam is. Die mensen moeten gewoon werken voor hun geld en kunnen niet vasten, want dan werken ze een maand niet.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 10-08-2011 05:36 Malam wrote:
Bar en boos, hier in Sukabumi is zelfs de MacD niet open.
Gelukkig in de stad nog steeds een mogelijkheid om een behoorlijke hap te eten bij Athiam, alhoewel het wel achter gesloten deuren is.


Wordt tijd dat je naar de beschaafde delen van Indonesia verhuist.
Van oudsher is Bogor/Sukabumi relatief streng in de leer.
De Darul Islam beweging was vroeger actief .

Ik kan me best voorstellen dat typisch Amerikaanse restaurants in de picture kwamen bij bepaalde groepen.
bisa dicek of makemyday .

SanderBali
User
spacer line
 

Ik ga niet lopen klagen over de islam. Erger me wel aan sommige zaken natuurlijk maar dat hou ik maar voor me. Heb er zelf voor gekozen om naar het grootste moslimland ter wereld te gaan.Vergeleken met UAE valt het allemaal (nog) wel mee in IndonesÔe.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-08-2011 11:34 SanderBali wrote:
Ik ga niet lopen klagen over de islam. Erger me wel aan sommige zaken natuurlijk maar dat hou ik maar voor me. Heb er zelf voor gekozen om naar het grootste moslimland ter wereld te gaan.Vergeleken met UAE valt het allemaal (nog) wel mee in IndonesÔe.


Dat is een lulverhaal Sander, moslimland? een seculiere staat met nog andere geloven toch?
Daar hoort toch niet bij dat eettenten verplicht worden te sluiten?
We moet de kerk wel in het midden houden! (foute opmerking moskee in het midden dus)bambang
User
spacer line
 

Zoals ik al eerder een aanmerking maakte (verwijzing naar een kranteartikel), is de islam een belemmering voor de economische vooruitgang.
Het heeft ten eerste met vriendjespolitiek (K en R, corruptie) te maken.
Ten tweede de sharia-wetten (sluiten eettenten).

De islam is een repressieve godsdienst. Je moet dit, je moet dat, je mag dit niet, je mag dat niet.

SanderBali
User
spacer line
 

[quote] On 10-08-2011 13:02 Malam wrote:

[quote removed]


Dat is een lulverhaal Sander, moslimland? een seculiere staat met nog andere geloven toch?
Daar hoort toch niet bij dat eettenten verplicht worden te sluiten?
We moet de kerk wel in het midden houden! (foute opmerking moskee in het midden dus) [/quote]
[quote] On 10-08-2011 13:02 Malam wrote:

[quote removed]


Ja dat heb ik Yudhoyono himself ooit eens trots zien vertellen op cnn "ik ben de president van het grootste moslimland ter wereld".
Het valt allemaal wel mee, alleen jij zit net effe in een wat fanatieker deel.
In Jakrta kan ik gewoon overal bier drinken en evt, ook nog blote tieten zien...paulana
User
spacer line
 


Hoogstens van het land met de meeste moslims Sander.
Indonesie is een seculier land, net als (nu nog) Turkije waar Ataturk dat heeft ingevoerd


Om Swastiastu

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

IndonesiŽ is dus geen seculier land, misschien wel in de grondwet en in de grote steden maar zeker niet op het platteland van Java.
Om in Sander zijn uitspraken te vervallen, op Java buiten Jakarta en Bandung nog nooit blote tieten gezien, zelfs niet in de meest ondeugende karaoke bars, die dingen zijn opgesloten in eikenhouten beha's Emoticon: Yes!
Tja die van mijn eigen Pop natuurlijk, overigens wel voldoende voor mij Emoticon: Yummie!spacer line  


On 10-08-2011 15:30 Malam wrote:
IndonesiŽ is dus geen seculier land, misschien wel in de grondwet en in de grote steden maar zeker niet op het platteland van Java.

Kwestie van aanpassen, en ondanks de horror verhalen(die ook wel plaatsvinden) zijn ze tolerant genoeg om je te respecteren zo lang je hun ook respecteert.
Kwestie van nemen en geven.
Hun blij , jij blij , iedereen blij.
Het is toch geen echte straf om 1 maand van de 12 maanden rekening te houden met je medemens ?
Is het te veel gevraagd ?

De gebieden zoals in het voorbeeld van Y-B ( Tasikmalaya e.o) , Cirebon (uitgezonderd Sumedang) is bij mij bekend.
Tasikmalaya, Ciamis was de roots ( kampung halaman ) van de Surya Atmadja's .


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.91,856,658 topic views - 241,618 posts - 13,746 topics - 35,167 members - last post @ 20-06-2021 11:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

149,829,431 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com