indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

jurryt
User
spacer line
 

Haha, ja, + Simpati. Dat valt mij ook op. Ik woon in een rustige buurt maar zo nu en dan komt er een jongelui voorbijscheuren (of zelfs op slakken tempo) met een knalpot eraan. Is het 2 uur 's nachts? Maakt niet uit joh! Lekker knallen!

Vind ik ook een aardige ergernis. Ik kan het wel hebben omdat ik voorheen in Groningen centrum woonde (aan de Herestraat, weet je beetje wat voor geluid ik heb meegemaakt) Maar dit slaat alles.

Ook als je een Kos2 bezoekt. 1 huishouden heeft op zijn minst de hele dag de boxen lekker luid aanstaan zodat de hele buurt kan "meegenieten". Vraag je er naar: "agh, is alleen overdag".Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-06-2011 01:41 simpati wrote:


Misschien dat forumbezoekers mijn reactie als klagen zien , zo is het niet bedoeld, ik heb/neem maatregelen zodat ik er zo min mogelijk last van heb, de Indonesiërs hoeven zich echt niet aan te passen aan de bule.

In Indonesië moet schijnbaar alles met heel veel geluid, met bruiloften staan joekels van luidsprekerboxen die een generator nodg hebben omdat ze veel stroom gebruiken, die moeten uiteraard al een dag van te voren proefdraaien tot laat in de avond.
Bij auto's en brommers moet zo snel mogelijk de knalpot worden aangepast zodat iedereen al van ver kan horen dat je er aan komt, dit mag in andere delen van Java niet meer.
Salam,
Jan
Malang


Ik weet niet in welke delen van Java het niet meer zou mogen Jan.
Ik weet wel dat in Sukabumi zeker 30 % van de motoren ogenblikkelijk van de weg gerukt zouden worden als ze aan de Europese geluidsnorm zouden moeten voldoen.

Dat gerotzooi aan de knalpot bij jongeren is mij deels duidelijk geworden, ik heb al van diverse jongeren gehoord dat de mesin van mijn bebek niet goed is, ik heb de orginele uitlaat en dan hoor je dat ding nagenoeg niet, volgens de Indonesische nozems moet zo'n ding een pest herrie maken, dan is de mesin goed Emoticon: Confused

Indonesiërs en pokkeherrie zijn onlosbrekelijk met elkaar verbonden, speakers op de moskeeën die de hele dag blerren, bruiloften zoals je al aan gaf, motoren/auto's, schreeuwende en zinloos gillende kinderen, winkels waar je amper je bestelling kan doen vanwege de loeiharde muziek. Emoticon: Angry

Ik heb een geruime tijd op Batam vertoefd, er is daar dus geen één bar te vinden waar je met iemand een gesprek kan voeren, de muziek staat zo hard dat je alleen met gebarentaal terecht kan.

Soms komt het me neusgaten uit, dan vlucht ik naar Selabintana (theeplantages) en pondok Halimun, liefst doordeweeks onder schooltijd, dan kan je de stilte horen.
Niet in de weekenden of in vakanties, Selabintana en Halimun zijn geliefkoosde plekjes voor jongeren, ze zijn daar onbespied.
Kom je in die oase van rust 5 jongeren tegen dan is het met de rust gedaan, normaal praten kunnen ze niet schreeuwen en nog eens schreeuwen.

Ik kan me inmiddels goed afsluiten voor al die herrie, maar ik moet bekennen dat één van de dingen die ik het meest waardeer in de maand dat ik in Nederland ben de rust is.
Er zal best een verklaring zijn waarom Indonesiërs verzot zijn op herrie, ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als het asociale gedrag op de weg, ze weten niet beter en hebben er zelf helemaal geen erg in.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-06-2011 10:52 Malam wrote: Kom je in die oase van rust 5 jongeren tegen dan is het met de rust gedaan, normaal praten kunnen ze niet schreeuwen en nog eens schreeuwen.

Het voorbeeld wordt al op de Indonesische TV gegeven. Al die schreeuwende nichten die amusementsprogramma's presenteren. Ongelooflijk. Ik kijk (eerder luister) dan ook zelden naar de Indonesische TV maar maak bij voorkeur gebruik van abonnements-(buitenlands) TV. "Humoristische" programma's zijn ook vol met schreeuwers; hoe harder er wordt geschreeuwd, hoe leuker (schijnbaar......!!!???)

Er zal best een verklaring zijn waarom Indonesiërs verzot zijn op herrie, ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als het asociale gedrag op de weg, ze weten niet beter en hebben er zelf helemaal geen erg in.

Simpel, niets verandert in de loop der eeuwen: Oost-Indisch doof.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben me er van bewust dat het verdomd moeilijk is uit te leggen waarom dat mensen zoals Yogya, Yerun, ik zei de gek en vele anderen in Indonesië willen zijn als je alle topics leest.
Soms krijg ik een brainwave maar kom er dan ook ogenblikkelijk weer achter dat het niet strookt met mijn ergenissen.
Het feit blijft dat ik er voorlopig nog geen genoeg van heb, misschien verkies ik de rotzooi in Indonesië nog steeds boven het keurslijf in Nederland.

Al zo wie zo is het weer in Indonesië beter voor mijn oude geraamte, de moeilijkheden met de formaliteiten en instanties in Indonesië neem ik op de koop toe, daar ben ik inmiddels aan gewend, bovendien kan je in Indonesië ook nog van het gebaande pad afwijken, kijkt niemand vreemd van op is namelijk volksport nummer één.

In Nederland zijn we inmiddels het verkeerde pad ingeslagen, er lopen bij wijze van spreken ambtenaren rond om te controleren dat je geen scheet laat, want dan kunnen ze je namelijk onmiddellijk een extra belastingaanslag voor rioolrechten aan je broek smeren. Emoticon: Angrysimpati
User
spacer line
 

ik zei de gek en vele anderen in Indonesië willen zijn als je alle topics leest.
Ik ben nog steeds niet vergeten dat je in Nederland ook pech kan hebben, de buurman van een vriend van mij deed honden fokken in een rijtjeshuis, de stank was niet te harden, het was onmogelijk om daar iets aan te doen.
Je zal maar een familie naast je hebben wonen die van disco houden of een junk.
En het schijnt nu nog erger te zijn, de meeste vrienden waar ik nog contact mee heb schrijven steeds dat ik maar beter weg kan blijven.
Ik heb nog geen kleinkind(eren), als die er zijn zal ik waarschijnlijk toch naar Nederland op vakantie gaan.
Voor het geld wat een reis naar Nederland kost kan ik hier wat vaker een vakantie vieren en ook andere dingen doen.
Groetjes,
JanINDOKETIGA
User
spacer line
 

Als je lang niet meer in Nederland bent terug bent geweest, zullen de prijzen je hier heeel erg tegenvallen. Het is haast onmogelijk voor een gezin met alleen 1 kostwinner een leuk leven te hebben. Daarnaast stimuleert de overheid ook niet dat vrouwen gaan werken/ studeren, sinds de kinderdagopvang alleen maar duurder wordt!
Nederland is overal flink aan het bezuinigen en iedereen voelt het. Nouja behalve de lapzwansen dan, want de harde werkers moeten sociaal zijn en keurig alles betalen om boetes te voorkomen.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Leuk verhaal Jurryt.
Als je gekozen hebt voor Indonesie is het idd take it or leave it.
Aanpassen,slikken,je grenzen stellen,van je af bijten en dan maar kijken hoe "de gemeenschap" er op reageert. GTST heb je niet nodig dat gebeurd hier in real live.
Gossip2 en muggen worden olifanten en zelfs jumbo-jets.
en dan de "culture" issue soms gaat het ver over je grenzen maar ja.
Je krijgt een olifantenhuid of hartklachten.
Op naar Singapore zeg je ... succes, als je lief je volgt is ze bij de familie uit de gratie
of ze moet heel stevig in haar vel zitten. Maar die soap zul je nog gaan meemaken.
I have seen it, been there, know how it goes, welcome in the real world Emoticon: Laugh out loud


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

zieleffe
User
spacer line
 

Ergenissen dit zijn er wel enkele................. Emoticon: Wink Emoticon: Emoticon: CryVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Vind ik ook een aardige ergernis. Ik kan het wel hebben omdat ik voorheen in Groningen centrum woonde (aan de Herestraat, weet je beetje wat voor geluid ik heb meegemaakt) Maar dit slaat alles.


Jurryt,
Lang voordat jij geboren bent was de Herestraat al voetgangersgebied.
Geen voertuig meer te bekennen, behalve de leveranciers met bestelauto's om de winkels te kunnen bevoorraden. Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

jurryt
User
spacer line
 


On 15-06-2011 23:35 4yoke4 wrote:

[quote removed]


Jurryt,
Lang voordat jij geboren bent was de Herestraat al voetgangersgebied.
Geen voertuig meer te bekennen, behalve de leveranciers met bestelauto's om de winkels te kunnen bevoorraden. Emoticon: Bye bye


Het verlengde voor de zuiderdiep. Sterker OP het kruispuntje daar. Heb je de aantal bussen wel eens geteld die daar stoppen en weer rijden? (IIIIIEEEEEUUUU PFFFFFFFFFF VVVRRROOOOEEEEEMM) etc.4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 16-06-2011 04:10 jurryt wrote:

[quote removed]


Het verlengde voor de zuiderdiep. Sterker OP het kruispuntje daar. Heb je de aantal bussen wel eens geteld die daar stoppen en weer rijden? (IIIIIEEEEEUUUU PFFFFFFFFFF VVVRRROOOOEEEEEMM) etc.


OK Sander de bussen mogen het gedempte Zuiderdiep oversteken tussen de Herestraat en de verlende Herestraat maar die rijden toch alleen maar overdag en 's avonds ?

Heb je wel eens in een nachtbus in Indonesie gezeten? Die rijden als gekken door de nacht, toeteren en inhalen.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

INDOKETIGA
User
spacer line
 

Waarom komen jullie niet terug naar Nederland? Er is echt niets mis met ons kikkerlandje toch? Toch emigreren duizenden Nederlanders naar het buitenland..Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 19-06-2011 19:32 INDOKETIGA wrote:
Waarom komen jullie niet terug naar Nederland? Er is echt niets mis met ons kikkerlandje toch? Toch emigreren duizenden Nederlanders naar het buitenland..

Wow dat is een goede vraag.

paulana
User
spacer line
 


Bijvoorbeeld om de reden die Malam een paar postings hierboven aangeeft..


Om Swastiastu

INDOKETIGA
User
spacer line
 

Het keurslijf in Nederland valt toch best mee...Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 19-06-2011 19:32 INDOKETIGA wrote:
Waarom komen jullie niet terug naar Nederland? Er is echt niets mis met ons kikkerlandje toch? Toch emigreren duizenden Nederlanders naar het buitenland..


Dus lezen is ook een vak Emoticon: Yes!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Niet naar de bussen kijken van Yoke, die heeft schijnbaar niets anders meer te vertellen nadat haar vriend de grote reis op is. Emoticon: Laugh out loudzieleffe
User
spacer line
 


bedoelde je deze vriend.....................
Die is al heilig verklaart........................ Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

INDOKETIGA
User
spacer line
 


On 19-06-2011 22:56 Malam wrote:

[quote removed]


Dus lezen is ook een vak Emoticon: Yes!


Ik heb je posting al wel gelezen voordat ik het bericht plaatste. Toch is het mij nog niet duidelijk om welke redenen Nederlanders Indonesia verkiezen boven Nederland.
Ik begrijp dat het klimaat in Indonesia aangenamer is dan Nederland.

Jij geeft bijvoorbeeld aan dat Nederland de verkeerde kant is opgegaan. Wat is in jouw/jullie ogen verkeerd gegaan dan?

Rioolbelasting is niets nieuws. In Indonesia moet je voor de raarste dingen (extra) betalen wat het leven uiteindelijk weer duur maakt. In Nederland weet je tenminste wat je vantevoren opzij moet zetten om uit te geven.

Ik lees veel negatieve berichten over Indonesia hier. Als het zo slecht is, waarom niet terug naar het rustige en georganiseerd Nederland?

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 19-06-2011 22:58 Malam wrote:
Niet naar de bussen kijken van Yoke, die heeft schijnbaar niets anders meer te vertellen nadat haar vriend de grote reis op is. Emoticon: Laugh out loud


Hoezo Emoticon: Confused Ik was even in de veronderstelling dat ik iets gemist had maar nee mijn man leeft nog steeds. Lolbroek!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

paulana
User
spacer line
 


Op 19-06-2011 22:36 schreef INDOKETIGA:
Het keurslijf in Nederland valt toch best mee...


Nou dat ben ik helemaal niet met je eens, maar jij hoeft toch niet naar RI ,dat is een keuze die je maakt na ampel beraad en enige malen RI bezoeken.
De meeste mensen zijn hier toch wel vrijwillig, wonen hier graag.
Een keurslijf in Nederland, alles wordt voor je bedisselt ( roken-drinken) nog even en bedtijd wordt ook bepaald door de Overheid, valt best mee toch.. Emoticon: Frustrated


Om Swastiastu

paulana
User
spacer line
 


Op 13-06-2011 18:06 schreef INDOKETIGA:
Als je lang niet meer in Nederland bent terug bent geweest, zullen de prijzen je hier heeel erg tegenvallen. Het is haast onmogelijk voor een gezin met alleen 1 kostwinner een leuk leven te hebben. Daarnaast stimuleert de overheid ook niet dat vrouwen gaan werken/ studeren, sinds de kinderdagopvang alleen maar duurder wordt!
Nederland is overal flink aan het bezuinigen en iedereen voelt het. Nouja behalve de lapzwansen dan, want de harde werkers moeten sociaal zijn en keurig alles betalen om boetes te voorkomen.


Sinds 2002 niet meer terugeweest in Nederland, maar natuurlijk volgden wij het nieuws wel.
De vraag die je stelde heb jezelf beantwoord.


Om Swastiastu

spacer line  

Om “on-topic” te blijven:
1) Geluidsoverlast
2) Het a-sociale en levensgevaarlijke gedrag van de doorsnee Indonesier met zijn / haar “gekochte” of gekegen rijbewijs in het verkeer.
3) Overbeladen trucks die de wegen aan gort rijden en die door hun slakkegang de grootste veroorzakers zijn van de files
4) Het verbranden van afval door je buren als de wind jouw kant op staat.
5) Het op de weg / straat laten storten van bouwmaterialen zoals zand, grind, stenen, etc., etc. en zo de verkeersdoorstroming (verder) beperken.
6) Corrupte ambtenaren
7) Dat dit land niet bestuurd wordt op het principe “ruled by law” maar op het principe “ruled by money”
8) De totale des-interesse in en onwetendheid van doorsnee winkelpersoneel over het door hen verkochte assortiment . Productkennis is een onbekend woord in het Indonesisch.
9) Gebruik van onjuist Engels in advertenties, op reclameborden, op de Indonesische TV, etc., etc.
10) De woorden “habis”, “kosong” en “belum”.If you have nothing to loose, you can risk everything

simpati
User
spacer line
 

11) Te laat komen bij een afspraak of helemaal niet veschijnen bij een afspraak zonder een berichtje.
12) Liegenspacer line  

13) Gewoon overdags op iedere plek die je maar kunt bedenken - in het openbaar - gaan zitten of liggen slapen.


If you have nothing to loose, you can risk everything


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.80,876,818 topic views - 238,288 posts - 13,717 topics - 29,570 members - last post @ 05-04-2020 12:07 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

131,919,347 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com