indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-05-2011 23:49 Brigitte1983 wrote:
.......om contact op te nemen met de joodse gemeenschap in Indonesia. Alleen ik kwam er via google achter dat er vandaag de nog maar ongeveer 20 joden in Indonesia wonen. Ik kon ook geen contact gegevens hierover vinden.
Nou, dan zit Google toch wel aardig fout. Afgelopen week al 4 Joodse gezinshoofden ontmoet. En morgen ga ik er weer 3 ontmoeten. Met hun (klein)kinderen erbij zijn de 20 dan al ruim overschreden. Heb ik het niet eens over degenen van wiens bestaan ik op de hoogte ben. Nee, 20 is belachelijk laag. Het zijn er zeker nog wel enkele duizenden.
Echter, ze presenteren zich niet in het openbaar als Jood vanwege voornoemde kwestie Palestina. De gemiddelde autochtone Indonesier heeft simplistische denkbeelden over Israeliers = Joden = Zionisten. Men kan deze 3 niet scheiden. Men beseft hier niet dat niet elke Palestijn een moslim is, dat niet elke Israelier een Jood is en dat niet elke Jood het Joods geloof aanhangt. Te ingewikkeld voor het gros, dus simplificeert men maar wat zodat het denkvermogen niet teveel energie verbruikt.

Terugkomend op de Joodse burgers van Indonesia; ook zij zullen niet veel kunnen helpen want zij hebben een Indonesisch paspoort en gaan niet alleen naar Israel maar veelal eerder naar andere landen waar hun familie woont: Nederland, Frankrijk, Australie, USA.... Mochten ze toch naar Israel gaan dan gebruiken ze dezelfde constructie (via Egypte of Jordanie) als hun mede-Indonesiers (vnl. christelijke bedevaartgangers). De omgekeerde weg zouden ze uitsluitend kennen indien ze familieleden hebben in Israel die hen bezoekt.elsbeth
User
spacer line
 

Dat aantal van 20 leek mij ook al bijzonder onwaarschijnlijk. Ik kan me de verklaring van Yogya Bali ook goed voorstellen. Ook overigens hier in Nederland kun je je als Jood in bepaalde wijken beter niet als zodanig kenbaar maken.
spacer line  

Allemaal erg bedankt voor het meedenken.

Yogya-Bali, het klopt inderdaad wat jij aangeeft. Ik ben vandaag bij de ambassade van Indonesie in Nederland geweest en die heeft mij naar de ambassade van Indonesie in Singapore of Bangkok doorverwezen. Jammer genoeg had ik hier 2 weken geleden al een mail heen gestuurd maar geen reactie gekregen. Nu zal ik maar proberen te bellen.

Wij hebben ook al contact gehad met reisbureau's in Israel maar zij zijn hier niet van op de hoogte.Indoboy20
User
spacer line
 

Meestal hebben IsraŽliŽrs 2 paspoorten. Een Europees paspoort of een Amerikaans. Als hij geen 2e paspoort heeft dan zal de kans klein zijn dat hij wordt toegelaten. Hij zal ook geen Visa on Arrival krijgen. En volgens mij is er ook geen Indonesische ambassade in IsraŽl. IndonesiŽ erkent IsraŽl niet totdat IsraŽl Palestina erkent.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Lees nou eerst eens wat hier boven al is gezegd hierover.zieleffe
User
spacer line
 

heb eergisteren er iets van gelezen over twee paspoorten.
Lees dit even in de Telegraaf................ Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Emoticon: Confused
http://www.telegraaf.nl/buiten(...)_.html?sn=buitenlandVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 31-05-2011 19:29 Indoboy20 wrote:
Meestal hebben IsraŽliŽrs 2 paspoorten. Een Europees paspoort of een Amerikaans. Als hij geen 2e paspoort heeft dan zal de kans klein zijn dat hij wordt toegelaten. Hij zal ook geen Visa on Arrival krijgen. En volgens mij is er ook geen Indonesische ambassade in IsraŽl. IndonesiŽ erkent IsraŽl niet totdat IsraŽl Palestina erkent.


Meestal hebben de meeste israeliers geen dubbel paspoort.Ga staan waar geen plek is om te staan.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,718,235 topic views - 240,493 posts - 13,734 topics - 34,008 members - last post @ 23-11-2020 18:52 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,368,486 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com