indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hallo allemaal!

Minta tolong! Bent u (eventueel) geïnteresseerd in het verschepen van spullen van Bali naar Nederland of kent u zulke mensen? dan heb ik uw hulp nodig!!! Emoticon: Party!

Ik ben bezig met mijn scriptie en onderzoek het potentieel van de Nederlandse markt wat betreft het verschepen van spullen van Bali naar Nederland. Ik wil graag weten wat uw wensen en behoeften zijn op dit gebied. Ik zou het erg op prijs stellen als u mijn enquête invult en/of doorstuurt!!!! Coba, mengisi angket saya supaya saya tahu apa yg Anda ingin.

www.thesistools.com/web/?id=195221

Terima kasih banyak Emoticon: Shiny

P.S. het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van een non-profit organisatie op Bali en is bedoeld voor Nederlandse toeristen op Bali die geïnteresseerd zijn in het verschepen van spullen zoals meubels, woondecoratie, souveniers, teveel aan baggage etc...Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik klikte 'nee' aan en verwachtte eigenlijk een aantal vragen waarom ik 'nee' gekozen had. Maar ik was direct klaar, en bedankt. Vreemd onderzoek. Je doet dus alleen onderzoek naar diegenen die ja antwoorden? Vrij onnozel als je het mij vraagt.

De redenen waarom ik niet vanaf Bali zou willen verschepen naar Nederland zijn de volgende:
- grondstoffen van producten komen vaak van andere eilanden af
- producten zijn vaak op andere eilanden goedkoper te produceren
- door de beperkte omvang van het aantal inwoners en goed opgeleiden kan het moeilijk zijn een goed lopend productieproces op te zetten voor producten die verscheept moeten worden.
- Veel producten worden op Java (achterland van onder meer Jakarta, Semarang en Surabaya) geproduceerd en ook vanuit daar verscheept.
- Infrastructuur op Bali is vrij beperkt doordat het een klein eiland is. De grootste havens liggen elders in het land; er is maar 1 luchthaven, er zijn geen tolwegen voor relatief snel transport, er ligt geen spoor voor relatief snel en goedkoop transport..

Maar dat wil je kennelijk allemaal niet weten? Mij ook prima. Ik vrees alleen dat je thesis een reclamepraatje gaat worden voor Bali zodat je er heen kunt voor je afstuderen?


Ho Lee Fuk

mashil
User
User icon of mashil
spacer line
 

Nou nou Jeroen, wat een kritische toon meteen. Wel attent van je dat je alsnog wat info geeft over het verschepen vanaf Java Emoticon: Smile- Let us live simply so that others may simply live -

paulana
User
spacer line
 


Het verschepen vanuit Bali even buiten beschouwing gelaten, maar idd vreemd dat als je op nee klikt, is het klaar!! Emoticon: Yawn Beetje eenzijdig is dat wel


Om Swastiastu

spacer line  

Yerun, allereerst in ieder geval heel erg bedankt voor het invullen van de enquête! Het is inderdaad een vrij specifieke enquête, alleen gericht op het verschepen vanaf Bali. Dit heeft te maken met het feit dat ik mijn scriptie uitvoer voor een onderdeel van een non-profit bedrijf dat alleen maar is gevestigd op Bali. Ze willen weten hoe zij de Nederlandse markt kunnen betreden maar daarvoor moet ik eerst onderzoeken of er überhaupt potentie is. De hoeveelheid respondenten die op nee klikt vertellen mij dus in hoeverre de Nederlandse markt voor mijn scriptie bedrijf werkelijk interessant is.

Ikzelf ben erg geïnteresseerd in de overige mogelijkheden maar voor mijn scriptie onderzoek is het helaas (op het moment) niet relevant. Ik ben al bezig met mijn afstuderen en ben net terug van 1 jaar Indonesië, waarvan een half jaar Bali, dus nee... mijn motivatie is geen afstudeerplek in Bali. Emoticon: Smile

Toch bedankt voor uw opmerking.spacer line  

Sorry voor de eenzijdigheid Paulana! (zie bovenstaande uitleg) Ik heb geprobeerd om een specifieke doelgroep aan te spreken met mijn titel 'verschepen van BALI naar Nederland'.paulana
User
spacer line
 

Er valt niets in te vullen als je nee klikt dat is zo vreemd.


Om Swastiastu

paulana
User
spacer line
 

Okay,maar weet je ook hoeveel cargo bedrijven hier op Bali zijn en er komen iedere week weer een paar bij.Dus de potentie is wel aanwezig


Om Swastiastu

spacer line  

Dat komt omdat de enquête alleen gericht is op toeristen op Bali die willen verschepen vanaf Bali... er is in dit geval geen interesse in verscheping vanaf andere plaatsen in Indonesië. Ik wil alleen maar de behoeften en wensen in kaart brengen van mensen die het vanaf Bali willen verschepen. Om ook nog de behoeften en wensen in kaart te gaan brengen van mensen die het van andere plaatsen in Indonesië willen verschepen, zou het onderzoek te breed maken. Tevens is het op dit moment onmogelijk voor desbetreffend bedrijf om deze wensen ook te bevredigen. Hiervoor zou het bedrijf een totaal nieuw onderzoek moeten starten.

Het is niet mijn bedoeling om mensen die op 'nee' klikken zo verward achter te laten... dus ik hoop dat jullie nu wel begrijpen dat een simpele 'nee' voor mij voldoende is omdat jullie dan niet tot de doelgroep van dit onderzoek behoren. Wel bedankt voor de feedback!spacer line  

Ja, ik ben ervan op de hoogte. Emoticon: Smile Het onderzoek is gericht op deur-tot-deur services, in dit geval specifiek voor Nederlanders. Alleen de aanwezigheid van cargo bedrijven vertelt mij nog niet voldoende over de potentie vanuit de Nederlandse toerist.paulana
User
spacer line
 


Nee je begrijpt het verkeerd ,ik woon op Bali,en er zijn veel Cargo-bedrijven.
Als jullie een scherpe prijs hebben en douane zaken kunnen afhandelen, maw een door to door service kunnen aanbieden voor de toeristen heb je zeker een kans van slagen, een pluspunt daarbij is kennis van talen,maar Nederlands zal geen probleem zijn. Velen, onder andere wij ,hadden problemen met containers vanuit Bremerhaven
ze kwamen 7 maanden te laat aan, en communicatie was niet mogelijk, omdat Bremen de zaak had overgedragen aan "een agent" op Bali,die zij uit het internet hadden geplukt
en verder niet kenden. heel onzeker was dat vooral omdat de agent het bedrag dat wij hadden betaald voor door to door incl. nogmaals wilde incasseren. Door tussenkomst van de Ned, Consul en het hoofd van de douane zijn de containers (totaal beschadigt)
aangekomen van de inhoud kon geen inventarisatie gemaakt worden in Surabaya men had die containers opengemaakt en er ontbrak veel.


Om Swastiastu

spacer line  

heb alles met interesse gelezen maar als ik het Zo lees allemaal heb ik weinig vertrouwen er in dat je goed en eerlijk kunt handelen voor vervoer van en naar Bali! ik zou wel eens graag een heus goed betrouwbaar adres willen weten en wat zeker niet al te veel geld kost. veel succes met je anquete en onderzoek! Emoticon: Bye byeAlbert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Wanneer je het krantje Bali-advertiser eens goed door leest zie je dat er reeds NL verschepers zijn, die van deur tot deur leveren.

De vraag zou dan kunnen zijn, is er behoefde aan nog meer verschepers gespecialiseerd naar NL? Hoe groot is het aantal produkten dat naar NL wordt verscheept vanaf Bali.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

paulana
User
spacer line
 


Ja, maar weinigen die Nederlands -Duits - Engels spreken.
Weinigen of geen die naar een inhoudslijst vragen...
Van Bali gaat het naar Surabaya , hoewel het ons anders gezegt is.
Ook vanuit Nederland en Duitsland ze beloven door to door maar niets is minder waar,
Je krijgt een trackingslijst waarop staat de container is in Antwerpen en naderhand hoor je dat er een heel andere route is genomen zonder verdere info aan ons (de klant)


Om Swastiastu

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 05-05-2011 13:26 paulana wrote:

Ja, maar weinigen die Nederlands -Duits - Engels spreken.
Weinigen of geen die naar een inhoudslijst vragen...
Van Bali gaat het naar Surabaya , hoewel het ons anders gezegt is.
Ook vanuit Nederland en Duitsland ze beloven door to door maar niets is minder waar,
Je krijgt een trackingslijst waarop staat de container is in Antwerpen en naderhand hoor je dat er een heel andere route is genomen zonder verdere info aan ons (de klant)

Ik verstuur al jaren een container en soms LCL via Semarang. Doch van mijn klanten nog nooit klachten gehoord dat hun LCL b.v. elders is te vinden. De vervoerder zou dan, op zijn kosten, er voor moeten zorgen dat het op het juiste adres terecht komt.

B.t.w. is er iemand die nog wat goederen in een container richting Duitsland binnenkort willen vervoeren? De haven is Semarang en de container staat in Jepara.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

paulana
User
spacer line
 


Wij hadden de Firma Hasenkamp uit Hamburg, ooit van gehoord
hoofdkantoor Keulen een doffe ellende, ze hadden het aan een agent in Bali overgedaan : Star- Movers die wilden eerst geld zien terwijl alles al betaald was.
De container kon in Surabaya niet worden geinventariseert alles lag doorelkaar en de helft ontbrak, zelfs een rechtszaak hielp niet ze speelden elkaar de zwarte Piet toe.

Maar er zijn ongetwijfeld goede spediteurs.
Wij waren ter goeder trouw ,en een vriend van ons heeft de laatste spullen ingepakt, wij zijn daar niet bijgeweest en dat was verkeerd, we hadden foto's moeten nemen, hoe de container uit Duisburg vertrokken is. Maar dat is achteraf praten en je persoonlijke dingetjes ,die alleen voor jezelf waarde hebben (overleden ouders) heb je daar niet mee terug, dat is emotionele waarde.


Om Swastiastu

spacer line  

Ik hoop dat jullie al jullie ervaringen en behoeften ook hebben aangegeven in mijn enquête. Emoticon: Smile

Ik heb hem uiteindelijk toch nog aangepast dus mensen die 'nee' antwoorden bij de vraag 'heeft u interesse in het verschepen van spullen vanuit Bali?' worden niet meteen meer doorgestuurd naar de bedank pagina maar kunnen toch nog eventueel aangeven wat hun behoeften zijn betreffende dergelijke service.

Ik kan nu helaas nog niet meer informatie geven over de specifieke achtergrond van het onderzoek omdat dat de antwoorden van respondenten kan beïnvloeden. Als er interesse is kan ik jullie na afloop van het onderzoek informeren over de resultaten.spacer line  

Hallo allemaal!

Wij zijn in de loop van de jaren van schade en schande een stuk wijzer geworden, op het gebied van spullen vervoeren vanuit Bali (en Thailand) naar Nederland.

De laatste vervoerder die we op Bali in de arm hebben genomen heeft ons veel geld gekost. We kregen de spullen soms helemaal niet verpakt en los in de doos toegezonden.
Tijdens het eerste gesprek dat we met de (Nederlandse) eigenaresse hadden, zei ze ons dat we geen extra verzekering in Nederland af hoefden te sluiten, omdat ze goed verzekerd waren. Niets bleek minder waar. Na twee zendingen waarbij je het huilen nader was dan het lachen hebben we een behoorlijk schadevergoeding aangevraagd. Dit hebben we ondersteund met foto's en lijsten van spullen die kapot waren. Na veel tijd (ongeveer een jaar) en veel getouwtrek wilden ze ons afschepen met 100 euro, terwijl me bijna 15x zoveel schade hadden. Waarschijnlijk waren ze helemaal niet verzekerd.
We hebben sindsdien een bedrijf uit Nederland die de spullen voor ons vervoer. Er is wel eens wat kapot, maar dit mag geen naam hebben.
Wees dus verstandig en neem gewoon een bedrijf uit Nederland als je spullen wilt verschepen, het is ook nog eens voordeliger!
Wees dus gewaarschuwd!

Groetjes,
Reinie
DroomDecor


DroomDecor is een fair trade bedrijf en dé specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

SanderBali
User
spacer line
 

Inpakken en versturen zijn 2 verschillende zaken.
In Indonesië doet de vervoerder graag allebei voor je. Ik heb eigen mensen die verantwoordelijk zijn voor het verzendklaar maken de vervoerder moet alleen maar vervoeren voor de rest moet ie overal vanaf blijven.
Geld geil dat ze zijn beginnen ze allemaal bedrijfjes en noemen zich dan Cargo agent.
Gewoon alles zelf inpakken en alleen met de grote jongens werken.spacer line  

Hallo SanderBali,

Natuurlijk zijn inpakken en versturen (verschepen) twee verschillende dingen. Maar ik weet dat het heel erg goed samen kan gaan. We hebben nu gelukkig een bedrijf in Nederland die op beide vlakken goed werk levert. Ze zorgen ervoor dat de door ons gekochte artikelen bij al onze kleine leveranciers op wordt gehaald, dat alles goed in dozen wordt gepakt en dat dat alles in kisten worden gezet.
Nu kijken we zonder angst en beven uit naar het moment waarop al onze spullen bij ons in Hengelo aan komen.

Groetjes,

Reinie
DroomDecor is een fair trade bedrijf en dé specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

marry1994
User
spacer line
 

Ik lees hier allemaal ellende met het vervoer, ik heb een bedrijf en laat spullen verschepen van Bali naar Nederland. Onze Balineese vriend is onze agent en heeft een cargobedrijf voor ons gezocht waar wij erg blij mee zijn. Meestal komt alles heel aan en omdat we regelmatig naar Bali gaan weten wie er aan onze spullen zit. Als er iets niet goed is en denken dat het voor ons onverkoopbaar is, pakken ze het niet in maar laten het eerst weten zodat wij de keuze hebben, verschepen of niet. De mensen daar zijn erg hartelijk en werken graag voor je. 1x in het jaar geven wij (voor hun normen)een flinke bonus en dat werkt uitstekend. ik ben erg blij met onze medewerkers in Bali Emoticon: Yes!ArcoSwaak
User
spacer line
 

Beste Marry, wil je mij eens benaderen m.b.t. het verschepen van spullen. alvast bedankt!Will1951
User
spacer line
 

Marry,

mag ik die naam ook van je?. mail mij op willRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.balibungalow.nl


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,807,818 topic views - 240,502 posts - 13,735 topics - 34,015 members - last post @ 28-11-2020 11:17 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,513,335 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com