indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Buitenlandse werknemer gemeld bij immigratie door eigen baas
Gepubliceerd op 21 april 2011 09:53
Voor diegenen die nog altijd niet echt willen geloven dat er regels bestaan tegen het doen van ander werk dan in je werkvergunning staat vermeld; lees dit. Een 62-jarige Britse vrouw, Marian Noel Hjelm, hangt op dit moment een celstraf van vijf jaar boven het hoofd van het overtreden van de immigratiewet op Bali.
Lees verder , klik op de titelbambang
User
spacer line
 

Deze wet moet RI ook veranderen. In NL krijg je een verblijfsvergunning met vrij van arbeid, dus niet gespecificeerd in welke bedrijfstak je alleen mag werken.
De RI wet voor buitenlanders met RI partner is sinds kort ook veranderd. De wna mag na 2 jaar (?) in RI arbeid verrichten.
spacer line  

Gewoon terecht aangepakt!

Als werkgever eerst allerlei procedures moeten doorlopen en misschien zelfs de kosten ervoor betalen om zo'n troela aan een werk- en verblijfsvergunning te helpen en vervolgens gaat deze tante via de achterdeur jouw (potentiele) klanten voor lagere prijzen thuis behandelen?

Aangeven, de lik in c.q. forse boete laten betalen en daarna het land uitzetten.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-04-2011 01:05 Amed East Bali wrote:
Gewoon terecht aangepakt!
.........
Aangeven, de lik in c.q. forse boete laten betalen en daarna het land uitzetten.
Gelijk heb je. Zelfde geval eergisteren in Jakarta. Zelfde advies gegeven aan de werkgever.
Laat men maar eens opruiming houden onder de buitenlanders hier. Het kaf van het koren scheiden. M.n. onder de "nieuwkomers" zit een hoop "rotzooi".

Bambang wrote:
De RI wet voor buitenlanders met RI partner is sinds kort ook veranderd. De wna mag na 2 jaar (?) in RI arbeid verrichten.
In mijn ogen ongunstig. Zo'n wet trekt alleen nog maar meer losers aan. Bali zit er al vol mee. Dit eiland is het meest geliefd onder de "kruimeljagers". Vrijwel elke maand kom ik weer zo'n "gelukszoeker" tegen die alleen maar de naam van verblijvende buitenlanders slecht doet. Get your kicks on route 66 (Double 6).olifantje
User
spacer line
 

Net goed ik weet dat er verschillende gepensioneerde mannen zijn die in dienst van buitenlandse ondernemingen daar werken en zodoende het werk afpakken van de plaatselijke bevolking!!spacer line  


On 22-04-2011 17:13 olifantje wrote:
Net goed ik weet dat er verschillende gepensioneerde mannen zijn die in dienst van buitenlandse ondernemingen daar werken en zodoende het werk afpakken van de plaatselijke bevolking!!


Dat betekent niet per definitie dat die "gepensioneerde mannen" hier illegaal werken. Je kunt bijv. gepensioneerd in Nederland zijn maar een arbeidsovereenkomst in Indonesie (met verblijfs- en werkvergunning) hebben. Het is pas illegaal als ze werken onder hun senioren-visum voorwaarden of onder een sociaal-cultureel visum, die werken - al dan niet tegen betaling - in enige vorm verbiedt.

Verder kan het zo zijn dat de "gepensioneerde mannen" (met werk-vergunning) over een zodanige (internationale) werk-ervaring en opleiding beschikken die niet onder lokale werknemers te vinden is Ze kunnen dan werkjelijk een "toegevoegde waarde" voor zo'n onderneming hebben. Er is dan zeker geen sprake van "baantjes afpikken".
If you have nothing to loose, you can risk everything

olifantje
User
spacer line
 

ik weet van 1 man zeker en die is pas 63 dat hij werkt in Lombok en dus denk ik een seniorenvisum heeft!
wel met een jonge Indonesisische meid zit van 31 dus ik weet niet hoe dat kan,hij heeft supervisie op het laden van containers voor Nederland met grenen meubelen.
dus hij pakt zeker werk af van de plaatselijke bevolking,verder weet ik dat er nog enkele zijn die in de export zitten van andere dingen dus ik weet waar ik het over heb.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Als hij geen werkvergunning heeft dan mag hij die supervisie niet doen, want hij mag zich niet in de buurt van containers die geladen worden bevinden. Zo werd me dat ooit eens omschreven door een kennis in Yogya.

Dergelijke zaken melden kun je bij de immigratie, maar verzeker je er wel van dat jij wel alles op orde hebt en het liefst geheel anoniem blijft voor je eigen veiligheid, want wraak onder buitenlanders onderling (voornamelijk Nederlanders) is een heel gevaarlijk iets en kan je duur komen te staan.

Dus dat wordt met een Gayus Tambunan pruik, nep-Australisch accent en op de ojek naar het immigratiekantoor. Emoticon: Shiny


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 23-04-2011 01:12 Amed East Bali wrote:

[quote removed]


Verder kan het zo zijn dat de "gepensioneerde mannen" (met werk-vergunning) over een zodanige (internationale) werk-ervaring en opleiding beschikken die niet onder lokale werknemers te vinden is Ze kunnen dan werkjelijk een "toegevoegde waarde" voor zo'n onderneming hebben. Er is dan zeker geen sprake van "baantjes afpikken".


Over "baantje"inpikken en "toegevoegde waarde"leveren kan men er over discussieren.
Met baan hebben bedoel ik in loondienst .
Een investeerder (PMA) cq werkgever is anders.
Voor zover ik weet zijn er veel adviseurs / deskundigen die in een soort denktank opereren.
Het in dienst treden bij een Indonesische werkgever kan direct of indirect betekenen dat een baan van een Indonesier "ingepikt"wordt.

Met toegevoegde waarde zie ik ( mijn mening dus) als er sprake is van uitzonderlijke kwaliteiten , een atoomenergie ingenieur , of medisch specialisme waar er te weinig rondlopen in Indonesia.
Wel geef ik toe dat sommige blanke "expat"een bepaalde toegevoegde waarde hebben zoals in de hotelbranche . Vaak worden ze" gebruikt" als uithangbord , de vlag die de lading moet dekken.
Ik ken mensen met buitenlandse Hotelschool diploma ( o.a Switzerland) , spreken vloeibaar Emoticon: Wink buitenlandse talen plus Indonesisch en evt. streektaal.
En toch zit een bule op die plaats die als uithangbord spelen.
Bisa dichek Om.bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Het in dienst treden bij een Indonesische werkgever kan direct of indirect betekenen dat een baan van een Indonesier "ingepikt"wordt.Kom op Om Sid inpikken van een baan.
Wat wilt u er mee zeggen in dit geval mee schrijven.
Als wij allemaal er zo er over denken dan bent u een voorbeeld van iemand die al 40 jaren een baan van ons heeft afgepikt.
Gelukkig zijn wij niet zo bekrompen als de doorsnee IndonesiŽr.
Als die vrouw/man nou gewoon hun belastingen betaald wie is er dan slechter van die baan, afgepikt voor een IndonesiŽrs, kom op...
Dat er buitenlanders een bepaalde baan hebben zal toch kunnen betekenen dat er geen goede alternatief is en er geen IndonesiŽr voor in de plaats kan komen, omdat ze dat werk niet kunnen of willen doen.
ZO even een kleine refrans nemen, dat velen door de linkse kerk aangewakkerde en door buitenlanders overgenomen kreet dat wij het vuile werk niet willen doenÖÖÖÖÖÖÖ. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley Emoticon:
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Ziel , er is groot verschil tussen inpikken en "inpikken".

Je hebt zelf geschreven als men belasting betaald zou het anders zijn .
Klopt , dat betekent dat men aan de eisen voldoen , werkvergunning etc .

Het klopt ook dat ik een baan bezette , die aan een autochtoon gegeven kan worden.
Niet alleen dat , ik koop eten/drinken etc ( kortom ik consumeer) , dat kan ook "ten koste gaan"van een autochtoon.
Stel eens voor dat ik de laatste vlees uit de schapen haal terwijl 2 seconden later een autochtoon een lege schap treft ?

Daarnaast betaal ik belasting , geef ik mijn "kennis" ook aan de Nederlandse samenleving , mijn jeugd ( Emoticon: Wink ) en als tegemoetkoming krijg ik salaris , en andere "privileges". Bijna "gratis"medische kosten bijvoorbeeld .
Weet niet hoeveel ik in de Nederlandse economie heb bijgedragen .
Binnenkort Emoticon: Wink (nog een paar jaar Emoticon: Nice ) ga ik ook met de AOW (wah oude lul dese ) , mag ik dan van mijn opgebouwde rechten geen gebruik maken ?


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Ja een goed voorbeeld Om Sid.
En als je alles omdraait dat het in IndonesiŽ zo er aan toe gaat, wat is er dan mis mee om buitenlanders te laten werken in IndonesiŽ
Dat zou voor de economie van dat land zeker heel veel gaan betekenen.


Bij Carrefour liepen er in 2006 Franse manerges en bij ACE Amerikaanse

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

olifantje
User
spacer line
 

deze persoon staat nog steeds in ned. ingeschreven,betaalt nergens geen belasting maar doet wel alles wat G.... verboden heeft
krijgt straks gewoon AOW (niemand weet dat hij in het buitenland woont en werkt)en verdient een lekkere cent en geniet van het leven als G.. in Frankrijk.
Zit nergens mee en komt er mooi mee weg!
dus vertel me niks alles kan tegenwoordig en pakt dus wel baantje af!
Ik zou dit graag melden maar weet niet waar ik moet zijn want ons heeft hij ook te pakken met van alles!spacer line  

Je kunt dit overal melden dmv email blijf je ook lekker annoniem.
Email adressen is een kwestie van googlen moet je wel de volledige naam weten en liefst meer zoals geb datum adres etc...en wie het laatst lacht....Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ook dat is IndonesiŽ.
Ik heb een jaar in IndonesiŽ gewerkt met werkpermit en alle benodigde formaliteiten.
De heren vonden het te duur en wilden gaan rommelen, heb dus de handdoek in de ring gegooid, ik wilde niet het risico lopen gedeporteerd te worden.
Ik weet dat heel veel expats met verkeerde papieren aan het werk zijn, vaak zijn de kosten voor bedrijven het struikelblok.
Er wordt ondanks dat het bekend is bij de instanties maar sporadisch opgetreden.
Vaak worden door louche Indonesische tussenpersonen die bekend zijn met de verantwoordelijk instanties met een aantal miljoenen gestrooid wat vele malen goedkoper is.
Komt nog bij dat het Indonesische Ministerie van Werkgelegenheid en de Immigratie graag het balletje naar elkaar rollen met als resultaat dat er geen donder gebeurd.spacer line  

a 62-year-old British woman was apprehended for immigration violations for which she faced a maximum possible penalty of five years in prison.

On Tuesday, April 26, 2011, the Denpasar found the British national, Marian Noel Hjelm, guilty of working outside the limits of her sponsored work permit.

While prosecutors sought a prison term of 5 months for the woman, the judge meted out the more lenient sentence of 3 months less time served.

Hjelm was employed as a therapist at PT Global Sehat Indonesia in the Kuta Galleria, but was discovered to be offering homeopathic therapeutic sessions at her residence in Seminyak at rates lower than those available at her official place of employment.

© Bali Discovery Tours. Articles may be quoted and reproduced if attributed to http://www.balidiscovery.com.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Unfortunately gebeurt dit nogal eens. Daar tegen optreden doet men ook in Europa.....dus niks mis mee. Vooral in de meubelhandel wordt er flink "gerotzooid" (de goeden niet te na gesproken), en ook in het toerisme....foute boel.
Dan hebben we nog die "onroerend-goed rotzooi" waar zowat elke buitenlander op Bali intrapt.....een goudmijntje voor de slimme boys (zowel binnen- als buitenlander).
Uitkeringsgerechtigden die er nog een aardig centje bijverdienen (zelfs vaak meer dan hun uitkering die ze alleen maar zien als basisinkomen).
Hierbij staan oorden als Yogyakarta, Bali en Jakarta bovenaan. Maar ja, geld doet doorgaans wonderen en dus komen de meesten er goed vanaf (inclusief het lokale justitiele apparaat).
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.YB; ik had pas geleden ook weer zo'n Bali-nozem in mijn email. Hij stelde dat ie precies wist wat hij aan het doen was en werd vrij snel vijandig nadat ik hem vertelde dat hier ook regels zijn om je aan te houden.

Toen vroeg deze snuggere Amerikaan of ik wel wist waar hij was? Ja, op Bali. Nee zei hij.. 'Paradise'. Okay, dan hebben we dus duidelijk een andere interpretatie van het paradijs en ik weet zeker dat die van mij beter klopt, maar ook dat kan gebeuren.

Inmiddels ben ik gaan rondvragen, blijkt dat meneer recentelijk voor 1 miljard Rupiah een stuk grond gepacht heeft voor de komende 30 jaar. Betaling vooraf natuurlijk. Bovendien laat hij zeepjes produceren en doet hij zijn werkzaamheden op een sosial budaya.

Ik vrees voor hem dat als iemand hier achter komt, dat 'paradise' binnen enkele weken om kan slaan naar een 'hell on earth' omdat hij zo ineens zijn grond kwijt is en het land uitgezet kan worden. En als de immigratie weet dat jij 1 miljard op kan/wil hoesten voor de pacht van wat grond, dan wordt het een duur geintje om te voorkomen dat je het land niet uit hoeft. Heel duur.

We zien wel wat er van komt. Het feit dat ik zelfs redelijk eenvoudig kon achterhalen (vanuit Bekasi!) hoe of wat belooft weinig goeds voor hem.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 04-05-2011 02:09 Yerun wrote:

We zien wel wat er van komt. Het feit dat ik zelfs redelijk eenvoudig kon achterhalen (vanuit Bekasi!) hoe of wat belooft weinig goeds voor hem.

Ha ha ha ha , en je bent niet eens een parttime BOA-er of gediplomeerde privedetective( desnoods schriftelijke cursus) .


bisa dicek of makemyday .

olifantje
User
spacer line
 

ik zou wel eens willen weten hoe ik dit vanuit BelgiŽ ergens kan melden

geprobeerd bij de Ambassade maar geen enkele reactie

paulana
User
spacer line
 


Als je gegevens hebt over deze persoon en daar lijkt het wel op, zou je misschien de Belastingdienst kunnen inschakelen.
Maar als deze persoon op Lombok zit met een visum Lansia (retired) heeft hij toch het traject moeten doorlopen, dwz bewijs van inkomen per maand, bankgaranties, verzekeringen, bewijs van pacht of huurhuis en wat dies meer zij.
Ieder jaar krijgt hij ook iemand op bezoek (levens-bewijs) dus illegaal zit hij niet in RI.
Kitas-Kitap krijg je niet vanzelf.Om Swastiastu

olifantje
User
spacer line
 

dat snap ik niet , onder ede bij de rechtbank en notaris vertelt hij dat hij geen inkomen,spaargeld of eigendom heeft!!
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ongepast niet meer en minder dan dat, iemand aan het gas helpen is niet mijn ding, eens krijgt iemand die niet zuiver op de graat is zijn trekken van zelf thuis, dat is mijn levens overtuiging.
Ik wordt een beetje misselijk om te zien hoe hier plannen worden gesmeedt om iemand zijn nek om te draaien, sorry hoor. Emoticon: Nooo
Als het systeem niet klopt in Nederland of IndonesiŽ betekent dat nog niet dat we ons moeten verlagen tot laffe jakhalsen Emoticon: Angrypaulana
User
spacer line
 

Allemachtig Malam Emoticon: Yawn

Je bent wel lekker bezig, weet jij wat de relatie is van Olifantje en de persoon in kwestie
Zoiets schrijft Olifantje niet zomaar ga ik van uit daar moet hij ?zij wel een gegronde reden voor hebben .Hij stelde de vraag niet 1 maal maar 2-3 maal Emoticon: Frustrated


Toedeloe


Om Swastiastu

paulana
User
spacer line
 


Op 05-05-2011 18:05 schreef olifantje:
dat snap ik niet , onder ede bij de rechtbank en notaris vertelt hij dat hij geen inkomen,spaargeld of eigendom heeft!!Nooit van meineed gehoord...

Wil ook even terugkomen op het antwoord van Malam, wat laffe jakhalsen betreft ,daar ben ik het niet mee eens, ik ga er van uit dat je een gegronde reden hebt,en zeker nu je schrijft dat er onder ede dingen werden gezegt.


Om Swastiastu


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,501,587 topic views - 242,162 posts - 13,761 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 10:10 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,247,058 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com