indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


Deel van gebouw kerncentrale Japan ingestort TOKIO - Een deel van het gebouw van de Japanse kerncentrale Fukushima I zou zaterdag zijn ingestort na een explosie. Het dak en muren zijn weggeblazen door de ontploffing. Dat meldde de Japanse televisie.


Kerncentrale ingestort HIER te lezen

WAS HET NIET ZO DAT ER PLANNEN ZIJN OM IN iNDONESIË (sorrycapslock)ook een kernreactor te gaan bouwen.
In ook een land waar aardbevingen kan plaats vinden.
Weten sommige mensen hier waar die dan gebouwd zou kunnen worden? Emoticon: Nooo Emoticon: Emoticon: Blush


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ziel, er zijn redelijk wat gebieden die vrijwel geen aardbevingen kennen, denk hierbij aan het gebied rond de Java zee; noord Java, Madura, de 'rechter' kust van Sumatra en het eiland Kalimantan. De plannen voor een kerncentrale zijn dan ook voor onder meer Madura en Banten (bij de inmiddels dode Muria vulkaan).


Ho Lee Fuk

raanr
User
spacer line
 


Neemt niet weg dat 12.5 uur niet juist is toch?

Ook jij bedankt voor je reactie.raanr
User
spacer line
 


Neemt niet weg dat 12.5 uur fout is toch, ook al heb je niet naar de tijd van mijn posting gekeken.

Orang2 Waai zijn overigens vanmorgen vroeg, Ambon tijd!, weer veilig teruggekeerd.

Ook jij bedankt voor je reactieBokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Laat indonesie maar gewoon bij de kolen of olie centrales blijven want aan kern centrales zijn ze nog lang niet aan toe.Ik wil niet denigrerend zijn want van onderhoud hebben ze geen enig begrip.


Shalom

zieleffe
User
spacer line
 

Bokito ben het eens met je, die slordigheid van de Indonesiërs, zijn voor dit werk niet geschikt.
Verantwoordelijkheid gevoel ligt laag, en daarom zou zoiets wel kunnen met buitenland personeel.
Daar zullen ze naar toe moeten gedwongen worden.
Dit is niet leuk te horen, of lezen in dit geval,Om Sid zal al op zijn stoel aan het schuiven zijn.
Maar het is wel de keiharde werkelijkheid. Emoticon: Shut up! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Cry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

paulana
User
spacer line
 

raanr

bedankt voor je informatie hier krijgen we summiere berichten enn internet werkt niet goed sinds gisterenGroet Paulana


Om Swastiastu

zieleffe
User
spacer line
 

Kerncentrale


Ik zie dat ze al aan het bouwen zijn.
In de achtertuin bij Malam

Sukabumi...... Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het is welliswaar offtopic maar Om Ziel, nu ik het beter bekijk? Inderdaad ! Dat is de plek waar het toilet heeft gestaan. Ik zie het nog voor me, dat gat in de grond, die groene houten deur met dat hartje ! Logische plek, na al die jaren strontium Emoticon: Laugh out loud


It's only kinky the first time.

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Er is in Indonesie toch wel wat meer aan de hand dan de media ons wil laten doen geloven.
http://www.nu.nl/buitenland/24(...)mi-in-indonesie.html
Waarschijnlijk in meer landen maar ik zie vrijwel alleen Japan op het nieuws.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

paulana
User
spacer line
 

Jazeker, op Hawai- Papua- Australie - Sulawesie- Molukken en wat er nog aankomt
Net weer een zware beving van over 7.2. Hier is het ook hommeles


Groetjes Paulana


Om Swastiastu

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Kanteling aardas en vulkaanuitbarstingen na beving Japan.
Zaterdag, 12 maart 2011 17:50

Door de enorme aardbeving die bij Japan plaatsvond is de aardas ongeveer 25 centimeter gekanteld, zo blijkt uit de voorlopige onderzoeksresultaten van het Italiaanse Instituut voor Geofysica en Vulkanologie INGV.

Daarnaast zijn na de krachtige beving wereldwijd diverse vulkanen uitgebarsten.

Volgens Richard Gross, een geofysicus van de NASA, heeft de kanteling een dag 1,6 microseconden korter gemaakt. Een microseconde is een miljoenste van een seconde. De beving op Sumatra in 2004 verkortte de lengte van een dag met 6,8 microseconden.

De beving bij Japan had tevens veel meer invloed op de rotatie van de aardas dan de beving op Sumatra in 2004. Door die beving verschoof de as zo’n 7 centimeter. Als gevolg van de aardbeving in Chili afgelopen jaar verschoof de aardas zo’n 8 centimeter.

Top 5

De aardbeving van 11 maart 2011 staat op de vijfde plaats in de lijst met meest krachtige aardbevingen ooit, sinds seismische meetstations accuraat zijn. De meest krachtige aardbeving ooit vond plaats op 22 mei 1960 tussen Temuco en Concepción in Chili. De beving had een kracht van 9,5 op de schaal van Richter en eiste 1.655 levens. Er werden in die tijd nog geen tsunamiwaarschuwingen uitgegeven en men wist nog niet dat tsunami’s een gehele oceaan konden oversteken.

Op de tweede plaats in de lijst staat de 9,2 beving op 28 maart 1964 in Alaska. Het epicentrum van de beving bevond zich in het gebied rond Prince William Sound, niet ver van Anchorage. Op het nabijgelegen Montague Island steeg het land tussen 13 en 15 meter. De beving produceerde tevens een tsunami die een golfhoogte bereikte tot 67 meter.

Op de tweede kerstdag van 2004 vond een 9,1 beving plaats toen de Euraziatische Plaat over de Indo-Australische Plaat bewoog onder Sumatra. Het noordwesten van het eiland werd verwoest en een tsunami bereikte Thailand, Sri Lanka, India en Somalië. De beving eiste tussen 230.000 en 300.000 levens.

Op 4 november 1952 werd de zuidoostelijke kust van het Russische schiereiland Kamchatka getroffen door een aardbeving met een kracht van 9 op de schaal van Richter. Een tsunami was het gevolg en bereikte een golfhoogte van zo’n 3 meter.

De meest krachtige aardbevingen leiden niet altijd tot het grootste aantal slachtoffers. De meeste vinden plaats in onbewoonde gebieden.

Twee Russische vulkanen uitgebarsten

Vrijwel simultaan met de krachtige aardbeving die Japan raakte zijn twee Russische vulkanen op Kamchatka uitgebarsten. Uitbarstingen van de Kizimen en Sheveluch gingen gepaard met aardbevingen. Aswolken stegen op tot zo’n 7 kilometer boven de krater.

Volgens de Russische media werd de stad Ust-Kamczatsk bedekt onder een dikke laag stof. Meer dan 5.000 mensen moeten noodgedwongen binnenshuis blijven. Lokale autoriteiten wijzen het openen van ramen ten strengste af. De bevolking is niet geëvacueerd, maar experts zeggen dat het stof geen groot gevaar vormt. Wegen in het gebied zijn voor enige tijd afgesloten.

*************************************************************************************************
Indonesie;
De eruptie vond enige uren na de enorme aardbeving bij Japan plaats. In het noordoosten van Indonesië onvluchtten mensen hun huizen nadat de autoriteiten waarschuwden dat een tsunami met een golfhoogte tot twee meter de kust zou kunnen raken.

Meteoroloog Kevin Martin van TheWeatherSpace.com heeft zijn eigen kijk op wat er zich momenteel afspeelt. “Schokgolven van de aardbeving hebben een werelwijde bel geklonken waardoor in alle gebieden van de wereld druk wordt opgebouwd,” zei Martin. “Stel je een rustige magmakamer voor die slechts één duw nodig heeft. Dit zou genoeg zijn om instabiliteit te veroorzaken in alle kamers, waardoor zich op verschillende plaatsen vulkaanuitbarstingen kunnen voordoen. Er staat ons nog meer te wachten.”

Sakurajima uitgebarsten

Na de 8,9 beving is ook de Sakurajima uitgebarsten. De Sakurajima vulkaan bevindt zich in de prefectuur Kagoshima op het eiland Kyushu in Japan. Het gaat om een stratovulkaan met een hoogte van 1.117 meter. Mogelijk werd de vulkaan zo’n 13.000 jaar geleden actief.

Grote uitbarstingen vonden plaats in 1471-1476 (Bunmei tijdperk), 1779-1782 (An-ei tijdperk) en 1914 (Taisho tijdperk). Recente activiteit van de top begon in 1955 en in de laatste 45 jaar zijn meer dan 7.300 explosieve uitbarstingen gemeten.


http://thewatchers.adorraeli.com/
http://thewatchers.adorraeli.c(...)days-become-shorter/


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Sidorejo LAND IN THE VILLAGE DISTRICT DISTRICT AND 400 METERS ALONG PURWOREJO CRACKING.
...................................................

Fractured Land From Damaged Buildings


PURWOREJO -Jambean land crack at Hamlet, Village Sidorejo, District / County Purworejo citizens increasingly worry about. The reason, the ground cracked in discontinuous condition began to destroy the building 400 meters along the cracks.

One of the most striking building is seen damaged the mosque of Al Muttaqin just above the ground ruptures. Wall prayer room has been broken and tilted after the foundation soil at the foundation began sinkhole.

By monitoring Suara Merdeka yesterday, the length of the crack walls are almost two meters. In addition, the fence prayer room which was situated a straight line to the side with the wall was also broken. If not immediately addressed, it is feared that cracked ground events will result in more severe damage.

Village Head (Kadesh) Sidorejo Lewis revealed, wall and fence damage mosque showed that the soil cracks quite serious and need treatment sooner.
Start Worrying "People started to worry because not only cracked soil, but the building was so damaged," he said.

He worried the soil cracks on the slopes of the hills Menoreh could trigger landslides. If heavy rain, residents who live in areas prone to that worry. "Especially at night, residents can not sleep," he said.

Village Secretary (Sekdes) Sidorejo Martono added, if it rains at night, residents chose to keep the rain water does not enter into the cracks. "Water lines are continuously monitored. Citizens directs water through the channels created on the slopes of the hills," he said.

Village Government Sidorejo hope, Pemkab for responsive and take immediate action. At least start with the study and research to find the cause of the rift in order to note the recommendations and scenarios handling.

"It's about 67 families safety. We are very for Regency Yogyakarta Sabo immediately invited Hall to investigate. Do not let people under the threat of catastrophic terror and anxiety," hope Lewis.

As reported, the soil cracks it is feared could trigger landslides and threatening the 67 families who lived in the hamlet Jambean, Bokongan, and Jurangjero. Soil cracks occurred since last week. Residents can only do anticipate closing the cracks of land and created a channel of water so as not to get into the cracks.

http://suaramerdeka.com/v1/ind(...)Mulai-Rusak-Bangunan

Video;
http://www.balitv.tv/btv2/inde(...)mah-terancam-longsor


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Japans grootste eiland is na de beving in zijn geheel ruim 2 meter verplaatst in een eerste bericht. En dat er zelfs sprake is van 4 meter ! Om zo'n massa te verplaatsen heb je een enorme lading energie nodig. Lijkt me dat er meer verplaatst is dan het hoofd eiland alleen. Maar daar horen we nu nog niks van. Ze hebben denk ik even meer aan hun hoofd met 2 kerncentrales die een probleem zijn.


It's only kinky the first time.

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

entire-town-washed-awayA building swept under a bridge following a tsunami and earthquake is seen in Sendai, northeastern Japan March 12, 2011Tsunami waves swirl near a port in Oarai, Ibaraki PrefectureTsunami tidal waves are seen moving upstream (left side) in the Naka river at Hitachinaka city in Ibaraki prefectureThe oncoming tsunami strikes the coast in Natori City, Miyagi Prefecture, northeastern JapanEarthquake-triggered tsumani waves sweep the shore along Iwanuma in northern JapanA closer look at the earthquake-induced tsumani waves sweeping into shore in IwanumaA tsunami triggered by the powerful earthquake sweeps through Sendai airport in northern JapanA worker inspects a caved-in section of the Joban Motorway near Mito, Ibaraki PrefectureBron; http://poleshift.ning.com/prof(...)-2011-northern-japan


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

zieleffe
User
spacer line
 


Op 13-03-2011 06:40 schreef oyibo:
Japans grootste eiland is na de beving in zijn geheel ruim 2 meter verplaatst in een eerste bericht. En dat er zelfs sprake is van 4 meter ! Om zon massa te verplaatsen heb je een enorme lading energie nodig. Lijkt me dat er meer verplaatst is dan het hoofd eiland alleen. Maar daar horen we nu nog niks van. Ze hebben denk ik even meer aan hun hoofd met 2 kerncentrales die een probleem zijn.

Dat kan je wel stellen er is een ramp van grote omvang bezig, naar schatting 170.000 mensen zijn geëvacueerd uit het gebied rond een aardbeving beschadigde kerncentrale in het noordoosten van Japan, dat werd getroffen door een explosie, de VN-atomaire waakhond zegt.
Maar het heeft meer gevolgen van radioactieve neerslag richting Amerika.


Albert je hebt zeker een goede bijdrage gemaakt, en duidelijk hebben kunnen waarnemen wat er al zo aan de hand is in deze wereld.
Het is zeer interessant, wat je nu allemaal lees en langzaam er achter komt, dat de natuur niet met zich laat spotten en de ongelofelijke elementen van die krachten niet te voorspellen zijn.
Je kan niet oneindig grondstoffen uit deze aardbol weg halen het moet op de een of ander een gevolgen hebben.
EN K denk nu dat we daar nu aan toe zijn.
Sneeuw in Athene Griekenland waar we vroeger nooit van gehoord hebben.
Plekken als Spanje en Portugal winterse beelden afgelopen jaren gezien.
Dat allemaal zegt toch al genoeg.
Zorgen genoeg en dan ook nog het voedselvraag stuk oplossen.
Laat staan dat we er aan toe komen om de Arabische wereld te helpen en aan het denken te zetten, hun grondstoffen de aardolie bijna op zal zijn.
Neen het is sterk duidelijk waarschuwingen gerechtvaardigd is, dat de wereld zal gaan veranderen.
Gelukkig nog heeft geen een religie hier een antwoord op en zal hoop K niet gaan gebruiken als de wil van wie dan ook?
Neen het zijn de natuur verschijnselen die hier een grote invloed op hebben..... Emoticon: Stupid Emoticon: Cry Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 Net voor de tsunami de Mexicaanse kust zou bereiken, deed zich een merkwaardig tafereel voor. Duizenden sardines, ansjovissen en makrelen begaven zich naar een kuststrook vlakbij het strand van de stad Acapulco. Vanuit de lucht bekeken, leek het één grote olievlek. Ongezien was het. Sommige wetenschappers en lokale vissers linken het natuurfenomeen aan de enorme vloedgolf die vooral in Japan dood en vernieling zaaide. Anderen denken eerder aan een toevalstreffer.

Ongewone stromingen
Verheugde vissers rukten dit keer niet met hun boten maar wel met eenvoudige emmers uit om een grote en onverhoopte slag te slaan. Voor de lokale bewoners bestaat er geen twijfel omtrent de oorzaak van het fenomeen. Volgens hen hebben de ongewone stromingen die ontstaan zijn door de tsunami, de vissen massaal naar de kust gedreven.

De experten ter zake zijn het daarentegen niet eens. "Je zou heel graag een link leggen maar je weet het nooit helemaal zeker", verklaart de Amerikaanse geoloog Rich Briggs. "Tsunami's kunnen lokale stromingen zeker wijzigen maar het is zeer moeilijk om een gefundeerd verband te leggen met de grote school vissen voor de Mexicaanse kust." Verband of geen verband, de vissers konden hun geluk alvast niet op. (kve)
MODERATOR BREAK

Albert, deze reply trof ik leeg aan. N.a.v. jouw topic report plaats ik dit. Kunnen we ook zien of de break er wel in komt te staan. Ik zal Jeroen vragen te kijken, ik kan niks vreemds zien namelijk. Excuus voor het ongemak !

Placed by oyibo @ 13-03-2011 13:29Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

paulana
User
spacer line
 


Wat een vreselijke beelden , ontplofingen van de kern-centrales geen koelwater aanwezig, de kern lijkt te smelten, stoffen komen naar buiten vergelijkbaar met 1979 in USA


Om Swastiastu

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Tsjernobyl half jaren 80 ! Ik hoop voor de Japanners dat ze het snel onder controle hebben, en er niet nog een beving komt van een dergelijke omvang.


It's only kinky the first time.

paulana
User
spacer line
 

Met Tsjernobyl nog niet daar was de alarmstufe 7 en in Japan wat ik voorheen hoorde stufe 4, wij volgen Deutsche Welle die is actueel en Indonesie bericht weinig tot niets
vreemd genoeg net als met de uitbarsting van de Merapi.


Uurtje geleden weer zware beving 8.8 dit noemen ze naschokken hele treinen dorpen steden meegesleurd door een nieuwe tsunami ditmaal opgenomen met een mobieltje
die tsunami heeft 5000km kust verstoord ongelooflijk wat een ramp en dan zeggen die pipo's het is een nationale ramp en willen de bevolking dom houden zoals altijd


Om Swastiastu

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.albert; er stond een foute link in:

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... nami.dhtml

die drie puntjes en spaties kunnen niet. Dit zou niet fout moeten gaan natuurlijk, maar helaas is dat op dit moment wel het geval.Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 14-03-2011 02:33 Jeroen wrote:
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.albert; er stond een foute link in:

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... nami.dhtml

die drie puntjes en spaties kunnen niet. Dit zou niet fout moeten gaan natuurlijk, maar helaas is dat op dit moment wel het geval.
OK. Merci


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

De Nederlandse bodem is door de aardbeving voor de kust van noordoost Honshu afgelopen vrijdag maximaal 2 tot 3 centimeter op en neer gegaan. Dit blijkt uit de metingen van de seismische KNMI-meetstations in Nederland. Deze op-en-neergaande bewegingen duren enkele minuten en gaan te langzaam om te voelen.

http://www.knmi.nl/cms/content(...)_naschokken_in_japan


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

zieleffe
User
spacer line
 

Was dit ook niet een oorzaak van die aardbeving die sardientjes in California Amerika.
HIER
Ze schrijven wel door zuurstof gebrek maar je weet dat het een vreemd natuur verschijnsel is.
Nou is niet alles aan die aardbeving te plakken.
Dat Nederland die beweging heeft gemaakt en dus ook België en Duitsland zou dan die melding kunnen maken maar lees er niets er over.
De tijdzone is ook veranderd door de aardbeving lees HIER die site.Nu is het zo dat er elk seconde een aardbeving ergens plaats vind op de wereld.
Ook HIER te lezen.

Filosoferend kan je,je eigen afvragen hoe komt het dat de aarde zo veel meer in beweging is als wat wij er van weten.
Vroeger had je er bijna geen berichten er over.
Nu kan je het wel plaatsen door die snel communicatie mogelijkheden via Internet.
Dat kan,? maar de berichten die wij opvingen in onze jeugd jaren waren minimaal.
En of het dan ook minder aardbevingen waren dan kan je niet anders dan concluderen dat het als maar in die aardbodem te boren en dikke drap olie er uit halen misschien best mogelijk is dat de aarde op de een of ander mannier daardoor beïnvloed kan worden.
Je hoort er niets over de wetenschap houd zich hier niet mee bezig.
En daar vermoed je dan van ga niet daarin vroeten want dan kan het zijn dat je dan Shell en die oliemagnaten tegen je in hun haren strijkt.
Ja soms denk K dan wat wolkenkrabbers bouwen maak je de aarde niet te zwaar?
Dit is zomaar een geintje van mij een kinderachtige element om de natuurristen een beet je bezig te houden…….
Oh neen die bedoel K niet dat zijn echt natuur mensen NEEN K bedoel die Natuur & Milieu; fanaten die nu al roepen geen kernreactoren in het Land…
Ook zo iets als men zo door gaat heeft men dat heel hard nodig.

Want onze hele wagenpark zal straks niet zonder kunnen.
Want die Olie raakt op en men moet naar een andere systeem toe van vervoer.
Elektrische Auto en vrachtwagen……………
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.86,826,461 topic views - 240,502 posts - 13,735 topics - 34,015 members - last post @ 28-11-2020 09:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,514,151 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com