indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

mmmmmmmmm weet iemand een lekker recept om gembersiroop te maken?



pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

kijk, dat is inderdaad iets wat ook wel wil weten. De flesjes die je kan kopen zijn namelijk veel te klein (is bij ons binnen een paar dagen op, en niet elk merk is ook te pruimen)


Ga staan waar geen plek is om te staan.

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Wedang jahe kan je in zakjes poeder kopen en aanlengen met kokend water. Emoticon: Yummie!


Shalom

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Nee, van verse gember gemaakt, bokito
Pak Ron ik ga even kijken op internet.
Surinamers kunnen heerlijke gembersiroop maken



spacer line  

Surinamers (Javaanse Surinamers ) hebben van de Javanen( dus Indonesiers) geleerd.
Kijk evenbij resep sirop jahe , raadpleegt de Google Indonesia.

Ergens is egens r gevraagd over bandrek , men kan kopen bij Oriental , in Amsterdam kost het 49 euri cent per pak , cap pingeon.


bisa dicek of makemyday .

merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Ja inderdaad Om Sid, Surinamers hebben dit van de Javanen geleerd.
Bandrek is bij toko Semarang ook te koop in zakjes, maar toch niet zo lekker als vers gemaakt.



merapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

Hier een lekker recept voor gembersiroop.

-1kg suiker
300gr schoongemaakte djahe in stukjes gesneden
1,5 liter water
1 limoen
tikje ketumbar, voor de liefhebbers.
Verder nog nodig: een brandschone pot of weckfles.
Kook de djahe een half uur in ruim water, daarna zeven en vang het vocht op.
Vervolgens djahe met een staafmixer fijnmalen [vroeger ging dit met de tjobek.]
weer zeven.
Water aan de kook brengen met de kg suiker en djahe toevoegen; het wordt vanzelf een dikke siroop,zachtjes laten inkoken op heel laag vuur
Ophet laatst limoensap erbij en eventueel iets ketumbar.
Goed af laten koelen., daarna in een schone fles doen.
Kost wel tijd, maar ongelofelijk lekker

Bron recept: mevr Wiskerke,1931 Malang



Suripop
User
spacer line
 

gemberstroop, zonder ketumbar, zie de site voor gemberbier. siroop gemaakt op de sur creoolse manier. met de juiste essences toegevoegd. Is ook heel lekker

groet



emgee
User
spacer line
 

Beste Merapi.
Mijn moeder (zaliger) gebruikt geen ketumbar maar 2 á 3 stuks tjengkčh (kruidnagels).
Heeft ze vroeger (eeuwen geleden al) geleerd van onze kokki als wij verkouden zijn (masuk angin), sakit perut (buikkrampen) o.i.d.
De restafval van de gember gebruikt ze om mijn borst of buik mee in te wrijven. Lekker warm gevoel !! Emoticon: Yes!




You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.



86,826,461 topic views - 240,502 posts - 13,735 topics - 34,015 members - last post @ 28-11-2020 09:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,515,201 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com