indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Sumatra > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-02-2011 09:25 hoeksie wrote:
Ik had al zoiets gehoord dat je als westerse toerist meer wordt berekend. Is daar een richtlijn voor te geven?

Wij gaan altijd gewoon op de bonnefooi en regelen ter plekke accommodatie en vervoer. Alleen voor de opstart (eerste hotel en eerste vervoer/toer) kijken we of we iets vooraf kunnen regelen. Op die manier kunnen we even rustig wennen aan het land.
Teveel vastleggen willen we niet, daarvoor veranderen onze plannen vaak teveel.
In Vietnam boekten we steeds via internet het volgende hotel. Dat was daar makkelijk, omdat er overal internet was. Weet natuurlijk niet of dit op deze manier ook allemaal lukt op Sumatra, maar daar kunnen jullie vast wel iets zinnigs over zeggen.
De prijzen die Jan noemt zijn goede richtlijnen. Ik heb er nog wat aanvullingen op.
Wat betreft hotelvervoer vanuit de luchthaven in Medan: er zijn geen metertaxi's (dwz zeggen die zijn er wel maar ze mogen het terreinniet op zoals Blue Bird en weigeren deze te gebruiken) De luchthaven ligt tegen het centrum van de stad en de meeste hotels waar toeristen gebruik van maken liggen niet ver weg. Dus onderhandelen en prijs afspreken (zoals die Rp 50.000) van Jan.
Vervoer naar Parapat kan met travel voor Rp 100.000 pp. Je kunt met meerdere personen er voor kiezen om een charter te huren zodat je ook nog af en toe kunt stoppen onderweg. De gewone bus nemen kan ook. Deze vertrekken van de Amplasterminal aan de Jl. Sisingamangaraja.
Hotels zijn er meer dan genoeg en de meesten hebben hun prijzen bij de receptie gepubliceerd.
Waar je vooral meer voor berekend zou kunnen worden is de boothuur en autohuur (met chauffeur). Ik merk dat de prijzen wat dat aangaat in Indonesie omhoog gaan de laatste jaren maar reken op bedragen tussen Rp 400.000 en Rp 600.000 per dag als je (bij autohuur) binnen de provincie blijft..

Je kunt de keuze maken door het gebruik van public bus (goedkoop, lange reistijden, overstappen), travel (duurder, comfortabeler, door to door) of auto met chauffeur (het duurst, het meeste vrijheid, stoppen waar je wilt).
Als jullie ook naar Bukit Lawang gaan dan is de meest logische route Medan-Bukit Lawang-Berastagi-Tobameer (via Parapat of via Sidikalang). Of je voor die dagen een auto met chauffeur wilt huren ligt eraan bv hoelang je in Bukit Lawang blijft. Als je daar nl. 2 dagen het oerwoud ingaat (in zeg maar wat) dan heb je niet zoveel aan een auto met chauffeur.

Ik heb zojuist de hotellijst van Sumatera aangevuld
http://forum.indahnesia.com/to(...)aringen_sumatera.php

gr
Anne Mieke
Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
User
spacer line
 

hallo allemaal, ik sluit me weer aan in de rij, na een weekje weg (al kon ik het niet laten soms toch even te spieken en te posten). Tja Noord Sumatera, ik begin het gevoel te krijgen dat ik mezelf nogal tekort ga doen door er te weinig tijd voor uit te trekken. Ik heb 30 dagen de tijd, met gezin met 4 kinderen (tussen de 13 en 17 jaar). Ik wil vooral Sumatera en een piepklein stukje West Java, de kinderen willen eindigen op Bali.
Ik heb nu ongeveer 8 dagen uitgetrokken voor Tangkahan-Bukit Lawang-Samosir, 2 dagen reistijd naar Bukittinggi, daar nog ongeveer 4 dagen blijven. Dan zou ik nog een week hebben voor dat kleine stukje West Java (rond Halimun Park), voor ik afreis naar Bali.
Ik twijfel nu: week Java laten schieten en extra in Sumatera besteden. Raden jullie aan om langer te blijven rond Tangkahan-Bukit Lawang of nog verder naar het Noorden? Samosir en West Sumatera "ken" ik, boven Toba ken ik niet. Voor welke mooie plekken zou ik een week Java kunnen inruilen? ik weet: er is het één en ander over geschreven, ik zal ook wel op zoek gaan.
Bedankt alvast. Groet Elsbethputumade
User
spacer line
 

Hallo,

Wij zijn drie jaar geleden samen naar Sumatra geweest en hadden als gids Sarlen. Ongeveer hetzelfde programma als jullie. Het jaar daarop is mijn zus met 2 kinderen van jullie kinderen hun leeftijd geweest. De gids die wij daar hadden met chauffeur was geweldig. Hij is zooo ontzettend leuk voor kinderen en enthousiast, hij gaat met ze zwemmen enz........spreekt nederlands en engels. Hij maakt je hele vakantie in sumatra tot een groot feest. Super betrouwbaar eerlijk en probeert alles zo goedkoop mogelijk voor jullie te maken! Echt een hele vriendelijke lieve man die wij super kunnen aanbevelen. Je kunt hem zelf altijd direct mailen, wij hadden hem via een reisburo gespecialiseerd in Indonesie reizen (eigenaresse is Indonesisch) maar als je hem zelf contacteert is het altijd voordeliger. Heel veel plezier alvast en Sumatra is zeker aan te raden zijn naam is Sarlen en zijn emailadres is
sarlendRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.co.id
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,480,204 topic views - 242,154 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 29-11-2021 17:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,067,479 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com