indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Milani
User
spacer line
 

Weer moet ik een tand gaan missen en denk echt dat ik nu aan de implantaten moet.

Wie heeft er ervaring mee? Heb echt geen idee of het hier op Bali gedaan wordt en hoe het gedaan wordt wat de kosten zijn etc.

Kan iemand mij verder helpen. Emoticon: Worshipsimpati
User
spacer line
 

Beste Milani,
Mijn tandarts in Malang kan mijn bovengebit niet meer passend krijgen en adviseert implant.
Ik heb erg weinig vertrouwen dat het binnen Indonesie lukt en vrees dat de doctoren in Indonesie mij alleen maar kunnen helpen met het legen van mijn bankrekening.
Ik ga waarschijnlijk in februari of maart naar Hat Yai in Thailand en wil daar het volgende ziekenhuis bezoeken: http://www.bangkokhospital.com/hatyai/
Dat ziekenhuis schijnt ook ervaring te hebben in het laseren van de ogen.
Van vrienden weet ik dat de kosten in Thailand een schijntje zijn van wat wij in Indonesie betalen.
De ziekenhuizen in Thailand scoren internationaal erg hoog.
Ik zal bij terugkomst schrijven over mijn ervaringen.
Air Asia vliegt van Singapore en Kuala Lumpur naar Hat Yai.
Succes,
Jan
Malangspacer line  

Ja, implantaten plaatsen wordt ook op Bali gedaan. Er zijn voldoende deskundige tandartsen en orhodontisten te vinden, met goed-geoutilleerde praktijk ruimtes. Als je mij even prive mailt dan zal ik je het adres van 2 goede tandartsen / orthodontisten geven.

Implantaten zijn precisie / maatwerk en de moeilijkheidsgraad varieert van patient tot patient, dus de kosten ook. Een goede tandarts noemt je opties en de kosten die daaraan verbonden zijn.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Heb daar eens met mijn tandarts in Ned. over gesproken, een kundige en eerlijke vent.
Of het nu Thailand, Indonesië of Nederland is, implantaten blijven een enorm
groot risico met zich meebrengen, de aansluiting op het tandvlees met een implantaat is niet zo als bij een eigen tand/kies met als gevolg dat je met een tandenborstel in je zak moet lopen om na iedere maaltijd je tanden heel goed te poetsen en dan nog heb je geen zekerheid dat je geen ontstekingen in je broodmolen krijg, bezint eer gij begint.
Ik heb gelukkig nog voldoende essentiële brood/vlees malers in mijn bakkes zitten met mijn 68 lentes, maar de informatie van mijn tandarts heeft mij doen besluiten eventueel een plaatje te nemen als het nodig is en als dat niet meer gaat over te gaan op een paar plastic kunsthappers.
Ik zou dit soort ingrijpende dingen zeker in Nederland laten doen.Elly-01
User
User icon of Elly-01
spacer line
 

Ik wil je niet bang maken, maar ik ken nu 5 mensen in mijn omgeving, waaronder mijn moeder en mijn man, die implantaten lieten zetten, bij alle 5 de mensen groeiden ze er na verloop van tijd zomaar uit. Mijn moeder had er 3 en mijn man 6, dat ging een half jaar goed en ineens gingen ze stuk voor stuk los zitten en vielen ze er zo uit. Ik wens jou natuurlijk een beter resultaat toe, maar implanten en al het mooie nieuws erover gaat dus niet altijd op.simpati
User
spacer line
 

Leerzaam topic, hier worden zaken geschreven die geen enkele tandarts of kaakchirurg vertelt.
Jansenior
User
User icon of senior
spacer line
 

Weet niet hoe het in Indonesie gesteld is met implantaat werk, maar wel dat het zowel in Singapore alsmede in Bangkok goed gebeurt, althans bij mij...Kosten zijn voor een ieder verschillend, elke kaak is anders, maar stukken goedkoper dan hier in Nederland,


hati hati, pelan pelan

pierre
User
spacer line
 


Ik moet Elly 01 hierin volgen,
Een vriend van mij had ook implantaten laten doen, zo een jaar of 6 a7 geleden, nu komen ze inderdaad ook los, gepaard gaande met ontstekingen.
Een andere alternatief zou een “klik gebit” zijn, dit "schijnt "wel goed te werken, maar tja dit is een nog redelijk nieuw gebeuren.


elsbeth
User
spacer line
 

Ik ben godzijdank nog niet toe aan dit soort ongein, maar ik zou als het mij betrof toch de statistieken er eens op los laten. M.a.w. hoe vaak gaat het wel goed.
Er zijn natuurlijk altijd genoeg mensen te vinden waarbij er iets fout gaat, maar je moet dat wel in relatieve zin gaan bekijken. Alleen dan kom je m.i. tot een goede afweging.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach Elsbeth statistieken????
Ik had een no nonsens tandarts, 33 jaar lang, elk half jaar twee oude vullingen vervangen en eventueel een nieuw gaatje behandelen.
Buiten wat ik kwijt was toen ik voor het eerst bij hem kwam (verwaarlozing) heb ik van drie kiezen afscheid moeten nemen omdat die krengen los zaten en op gingen spelen.
Hoorde al jaren allerlei interessante verhalen over fluor behandelingen foto's maken enz..
Ben gewoon naar mijn eigen no nonsens tandarts gebleven, wel eens wat gevraagd natuurlijk daar had ie altijd een redelijke verklaring voor.
Nou na 33 jaar alles nog hebben zonder die 3 die moeilijk gingen doen door los zitten is een redelijk resultaat.
De laaste keer helaas helaas hij was met pensioen kom bij twee broekjes moest foto's maken, niet nodig, maar ja standaard procedure, nou opa Malam dat ziet er nog goed uit, alleen schoonmaken en klaar is Kees.
Ja daarom zei ik al foto's zijn niet nodig, dus maak schoon en wegwezen Frits, want die anderhalf uur in de wachtkamer daar heb ik mijn buik van vol, was ik bij je voorganger niet gewend.
Oooooh schoonmaken(tandsteenverwijderen) daar moet je de volgende week voor terug komen!!!!!!
An me hoela dat laat ik dan wel in Indonesië doen voor een paar centen.
Statistieken Elsbeth sorry daar heb ik niet zo'n vertrouwen in, gewoon een ouderwetse huis tuin en keuken arts, met een hele lange ervaring daar heb ik veel meer vertrouwen in.
Om on topic te komen, hier in een plattelandsgemeente zit een geweldige tandarts met hoofddoekje hyper modern, kan er alles laten doen, implantaten? Nee dus niet in de hele wereld, dan val ik terug op de uitspraak van mijn oude tandarts k.t met dt

elsbeth
User
spacer line
 

Malam, jouw verhaal heeft helemaal niets met statistieken te maken.
Je vertelt een persoonlijk verhaal, net als iedereen hier. Zo kun je ook wel de nodige mensen vinden die dolblij waren dat ze geen riem omhadden bij één of ander ongeluk, terwijl de statistieken toch uitwijzen dat het gebruik van de autogordel het aantal verkeersdoden zeer drastisch heeft verminderd. Ik wil alleen maar zeggen dat het prima is als je op je eigen gevoel afgaat (wat jij denk ik doet), maar dat dat geen advies is voor iemand anders. Wat betreft de tandartsen in Nederland: dat is natuurlijk de enige beroepsgroep die zichzelf door uitstekende preventieve maatregelen, zoals die fluorbehandelingen en die foto's waar jij zo'n hekel aan hebt, uit de markt prijst.
Was het in mijn kinderjaren volkomen normaal dat je gaatjes had, kinderen van nu hebben veel en veel minder gaatjes dan vroeger.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Juist Elsbeth, dus het is duidelijk overgekomen dat statistieken verneukeratief zijn, daar ging het mij om met mijn persoonlijk verhaal.
Gelukkig geef je dat zelf nu ook aan, m.a.w. tracht maar een goede onafhankelijke statistiek te vinden waarin iemand iets kan vinden over de gevolgen van implantaten.
Buiten de gordel dragen kan ik er ook nog een paar aandragen bijv. de helm op de bromfiets en het het gebruik van winterbanden in de huidige omstandigheden in Europa.

Maar het plaatsen van implantaten is een heel ander verhaal, dat is een schimmig gebied van een tandarts en een smoelensmid.
Er zijn totaal geen onafhankelijke statistieken van wat de gevolgen zijn van implantaten en wat deze geldwolven uitvreten.
In Ned.lopen nu pakweg 2 op de 10 kinderen met een stuk ijzer in hun broodmolen, als de derde kies in het bovengebit een beetje scheef staat krijgt zo'n kind een beugel, 1500 Euro kassa.
Als ik kijk naar de afgelopen 30 jaar wat ik betaald heb aan verzekering tandarts en wat ik opgesoupeerd heb dan is dat misschien 20 % van het geheel de rest is opgegaan aan de heren tandartsen en smoelensmeden die elkaar het balletje toespelen.
Zo kan ik er nog wel een paar noemen, het is een heel schimmig gebied waar geen grip op te krijgen is,
Gevolg mensen moeten afgaan op persoonlijke verhalen.
Tenzij Elsbeth natuurlijk een behoorlijk en een onafhankelijk statistiek boven water kan krijgen, want dan laat ik me graag overtuigen. Emoticon: Bye byezieleffe
User
spacer line
 


Implantaat aanbrengen in Nederland, kan volgens mijn tandarts op specialist advies.
Wanneer er geen medische aanleiding is kom je niet in aanmerking.
Mijn tandarts doet het niet...... Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

elsbeth
User
spacer line
 

Haha, mag ik de oplossing aan gaan dragen. Nou, Malam, ik zal als ik tijd heb eens even gaan neuzen op internet, ben er zelf ook wel benieuwd naar.
Wat betreft de beugels bij kinderen: daar ben je als ouder ook nog zelf bij. Eén van mijn 4 kinderen heeft bijna 4 jaar een beugel gedragen, was ook echt nodig. is erg mooi geworden. Vorige week met mijn 2 dochters voor advies langs geweest. Dan roept iedereen: zeker weten dat die dan ook een beugel krijgen. De één krijgt wel een beugel, de ander niet. mede omdat we zelf zeiden: we vinden dit een leuk gebit, is een beugel noodzakelijk of niet? Nee, zei de orthodontist, niet noodzakelijk. Nou, geen beugel dus voor haar. Mensen laten zich ook wel van alles aansmeren, hoor. Je bent er zelf bij.
Maar ook mijn tandarts, die zegt tegen mij: als u goed poetst, hoeft u hier echt niet 2 keer per jaar te komen. Dus gaan we hooguit 1 keer per jaar, nooit gaatjes.
Oké, ook een persoonlijk verhaal.spacer line  

Het start-tarief voor plaatsing van 'n standaard implantaat door 'n ECHTE tandarts / orthodontist ligt zo rond de 5 miljoen Rp's.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Ik snap hier in het hele verhaal niet wat er eigenlijk bedoelt wordt met inplantaat.Is het van 1tand of van meerdere tanden op een rail(plaat) of een boven en onder gebit op een rail dat ingeplant wordt.?


Shalom

paulana
User
spacer line
 

Bokito; als je een of meer tanden moet verliezen kan je een implantaat laten plaatsen.
Wat ik begrepen heb is het onderste gedeelte van metaal wat in de kaak komt, het deel daarboven ziet eruit als echt. Het wordt door een kaakchirurg gedaan en niet door een tandarts als het goed is , want het is toch een ingreep. Ben je allergisch voor nickel moet je goed oppassen , nickelallergie kent men hier niet en wordt als dusdanig ook niet erkend. heb je nog ietsje tand of kies over dan kronen met of zonder metaal. Rp.5.000.000.- voor een implantaat lijkt me te goedkoop gezien de ingreep, voor een beetje kroon betaalde je vorig jaar Rp. 3.000.000.- in de Galeria bij drg. Rudyan wel vol porcelein. Meerdere tanden als implantaat kan ook maar hoe dat werkt....geen idee


Om Swastiastu

spacer line  

Ik neem aan dat we praten / schrijven over de in het kaakbeen geschroefde elementen waarop later een (kunst)tand geplaatst wordt??? Zoals o.m. hier uitgelegd wordt
http://en.wikipedia.org/wiki/Dental_implant
If you have nothing to loose, you can risk everything

Milani
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Amed East Bali

Je e-mail adres wordt niet aangegeven. maar van mij m.rhebokRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmail.com

Bij voorbaat dank.spacer line  

Goed alle bedweters omtrent implantaten.Ik ben mondhygieniste en goed bekend hiermee. Een implantaat wordt in Nederland van titanium gemaakt. Voordat deze wordt geplaatst, dient men eerst volledig tandsteen/ontstekings vrij te zijn. Er wordt gekweekt zodat men weet welke bacterieen nog aanwezig zijn en bij sommige bacterieen is het vereist vooraf een antibioticum combikuur in te nemmen. Vraag me af of dat bij bovengenoemde gevallen is gebeurd dat ze er opeens uitvallen. Het wordt gedaan door tandartsen, bvk. lid van de ned. ver. voor implantologie of kaakchirurgen. Er moet wel genoeg bot aanwezig zijn. Een 'klikgebit'wordt geplaatst in een tandenloze kaak waar 2 of meerdere implantaten in worden geplaatst met een stangetje aan elkaar verbonden. Dit alleen wanneer er te weinig bot meer zit, vooral onder, waardoor een kunstgebit meer houvast heeft. Bloedt het tandvlees met poetsen ,stokers of ragers, ga dan naar een mondhygieniste.
Mijn moeder kon niet tegen haar frame en kreeg op haar 75 ste nog 7 implantaten. Ze zijn prima blijven zitten totdat zij 11 jaar later stierf.
Fotoos maken eens in de 2 jaar is zeker aan te raden. Je ziet of er pockets zijn, hoe het met het bot gaat, caries onder de vulling en tandsteen.
Ik ga zelf al 30 jaar 4 x per jaar naar de mondhygieniste, mijn verzekering vergoedt dit ook!paulana
User
spacer line
 

Okay ,maar een mondhygieniste bekommert zich om de hygiene in de mond toch.
Ik ga er van uit dat je het over Nederland hebt, de implantaten hier worden niet van titanium gemaakt, mijn man wilde dat, of er gekweekt wordt weet ik niet zover zijn we niet gekomen. Het is hier een risico om dat te laten doen. Alhoewel men hier toch wel ver is ook met hygiene kan je het niet vergelijken met Nederland. Toch heb ik gekozen voor 23 kronen en dat gaat al 4 jaar heel goed. De mondhygieniste is de assistente van de tandarts en meer als wat tandsteen verwijderen doet ze niet. De tandarts moet een hele goede reden hebben om x -ray te doen, ze doen het niet graag de reden laat zich raden. Een radioloog hebben ze normaal in de praktijk niet. Je bent hier wat dat betreft op je zelf en je gevoel aangewezen. De prijs voor een implantaat was destijds bij Sucipto en partner Rp.15.000.000.- en geen garantie! Deze tandarts praktijk stond heel hoog aangeschreven bij toeristen, die niet kunnen claimen als er iets fout gaat.!
Zijn populariteit is tanende door diezelfde toeristen die aangifte doen (tuchtraad van tandartsen)
Drg. Rudyan geeft 5 jaar garantie en dat is ook voor mensen die hier wonen prettig.

Betweters...men tracht elkaar te helpen in het verre buitenland, is voor mijn gevoel iets anders. Ieder heeft ervaringen met verschillende zaken en die ervaringen worden
besproken, je kan er hier je voordeel mee doen.


Om Swastiastu

Bali_B
User
spacer line
 

Beste forummers,

Nu we het toch hebben over implantaten en andere hulpmiddelen: kom ik als echt brilliefhebber een beetje aan mijn trekken voor hippe betaalbare monturen op Bali of betaal je gewoon penning 16 door importtarieven?

Dank!

Bali_B Emoticon: Coooolpaulana
User
spacer line
 


Beetje rondkijken, er zijn veel imitaten in omloop.
Meestal wijken die een klein beetje af van de originele, kun je zien aan het logo.
De import vind ik hier toch goedkoper maar ik heb het over zonnebrillen, zelf draag ik
sinds 10 jaar geen bril meer -7 en -8 pfffffff


Om Swastiastu

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 20-01-2011 10:58 simpati wrote:
Leerzaam topic, hier worden zaken geschreven die geen enkele tandarts of kaakchirurg vertelt.
Jan


Jan laat je niet verleiden, heeft geen zin, waar Sluitspier en Iseenander verblijven is inmiddels geen geheim meer.
Gaat gewoon heel erg goed komen Emoticon: Yes! .
Dat wordt pas echte humor.Bali_B
User
spacer line
 

Heb je dan je ogen laten laseren Paulana?

Ik doelde eigenlijk op de gewone, niet getinte bril op sterkte!
Mooi gegeven dat Bali zo'n shoppingparadijs blijkt te zijn. Aan de andere kant hoor ik ook weer van stijgende prijzen, dus ik ben benieuwd naar wat ik aantref. Emoticon: Clown
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,427,091 topic views - 239,300 posts - 13,720 topics - 31,314 members - last post @ 30-05-2020 11:20 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,363,235 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com