indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

VN: veel vooruitgang voor Aceh na tsunami, maar lange weg te gaan
Gepubliceerd op 30 december 2010 08:22
De Indonesische provincie Aceh heeft een opmerkelijke wederopbouw meegemaakt na de vernietigende tsunami zes jaar geleden. Er liggen echter nog grote uitdagingen op de loer voor de provincie; armoede moet bestreden worden en er moet ook gewerkt worden aan het verminderen van de mogelijke impact van toekomstige natuurrampen. Dit laat een rapport in samenwerking met de VN weten.
Lees verder , klik op de titelspacer line  

Hoe gaan ze eigelijk om met een inwoners-zone in te stellen , zodat bij een evt. vlg. tsunamie inwoners van Aceh niet te dicht aan de kust wonen en bij waarschuwing zich kunnen verplaatsen naar hoger gelegen " veiliger " gebieden. Want de afgelopen Tsunamie was bizar en liepen de meesten van hen in een regelrechte valkuil aan water, vreselijk voor de bevolking!
Ik hoop dat alle gestelde doelstellingen uitgevoerd zullen worden, alhoewel ik twijfel aan de aanpak ervan, denk dat er meer gecertificeerd managemant om de hoek moet komen, zeker op het gebied van rampenestrijding.
Veel succes Aceh, we leven met de bevolking mee en betreuren nog steeds december 2004 ,

groetjes SandraAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 09-01-2011 23:45 Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com" rel="nofollow">sandramarckRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com wrote:
Hoe gaan ze eigelijk om met een inwoners-zone in te stellen , zodat bij een evt. vlg. tsunamie inwoners van Aceh niet te dicht aan de kust wonen en bij waarschuwing zich kunnen verplaatsen naar hoger gelegen " veiliger " gebieden.

Sandra, ik ken de situatie niet van voor de tsunami maar ik ben verbaasd hoeveel nieuwe huisjes (die zijn gebouwd met buitenlands geld dus) er zodicht tegen de kust staan, tot bijna op het strand toe! Ik heb ook wel nieuwe huisjes wat hoger gelegen gezien maar van veel nieuwbouw ontbreekt mij de logica.
Ik kom net gisteren uit Aceh vandaan en we hebben nu noordoost van Banda Aceh bezocht (zie ook mijn reisverhaal) waar de sporen nog goed zichtbaar zijn evenals de westkust waar ik afgelopen mei langsgereisd ben.
Misschien eenzelfde verhaal voor de bewoners aan de voet van de Merapi op Java.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  

Beste Anne Mieke,
Bij zo'n grote tsunamie-heropbouw is het heel belangrijk dat een forum aan wetenschappers wordt toegevoegd (onbepaalde tijd), die een toegevoegde waarde hebben aan wederopbouw van dorpen ed.! De locals zijn niet op de hoogte van herhaling.... (VULKAANGEBIED , DUS MEER KANS OP.......) en hen is niet te verwijten dat ze zo snel mogelijk weer een eigen home willen hebben, ze zijn vlgs. mij allang blij met....! Even terugkomend op een dergelijke herhaling van een tsunamie van deze grootte is de ramp dus netzo aanzienlijk als in 2004, dit willen we toch niet meer meemaken!
Is er nu niemand van de regering die hier de intensiteit en het belang van de bevolking van inziet, op deze manier kan ik vertellen dat gelden vanuit eigen land en buitenlanden niet goed gebruikt worden. Omdat er zeker nog weinig gedaan wordt aan ontwikkeling aan landseigen, dus inwoners, mbt. rampen (alleen dit onderwerp) bemerk ik weinig positieve veranderingen in rampenproblematiek , terwijl 2004 en de jaren erna een " nieuwe " ontwikkelingsprocedure moet hebben met o.a. duidelijke procedures!
Ik weet niet wat jouw functe is in deze, maar liggen er niet meer wegen open om een procedure op te starten, zoals ik eigenlijk aangaf, want die is nodig....!!

In ieder geval dank voor jouw reactie, ik meng me er weliswaar mee, maar ben ook erg geinteresseerd in de indische archipel mn. rampenbestrijding

groetjes Sandrasidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

De" locals "weten ook wel hoe gevaarlijk het was en is .
Alleen zijn ze vaak gehecht aan hun dorpen en hun kampung halaman.
De regering en zeker de "ngeleerden"uit de verre Jakarta hebben de macht niet om het volk te dwingen( "deporteren") naar hoger gelegen gebieden.

Dezelfde proces zie je ook bij de teruggekeerde bewoners van de Merapi gebied .
De regering kan de bevolking alleen met grof geweld uit de gevaarlijke streken verplaatsen.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

spacer line  

Emoticon: Nooo er is nog een vraag van mij en wel;
Betreft onderwijs, zou het niet een voorrecht zijn om de zovelen " zonder werk" in Europa uit te zenden naar deze gebieden ...? Er zijn veel onderwijzers en leraren die zonder werk zitten....?? Dit zou zeker een toegevoegde waarde hebben voor dit soort " ontwikkelingsgebieden"...?
Ook een soort ingeieursplan voor anti-tsunamie-bewoning, dus het neerzetten van nieuwe woningen na .....!
De bevolking kan geen oordeel geven, althans de locals niet die geen opleiding hebben gekregen door omstandigheden, door te weinig opleiding , no money no pay-..traject......
spacer line  

jammer, dat bevolking zich niet of nauwelijks laat beinvloeden door specialisten op gebied van tsunamies, dat was mij overigens wel bekend, hoor!
Alleen in de huidige ontwikkeling moeten we daar juist alert op zijn en een andere weg voor inslaan mbt. ontwikkelen van de bevolking, we moeten verder denken dan de neus lang is......, toch! Een ander plan neerzetten dan tot nu toe is gevolgd, een plan dat aanslaat bij de bevolking. dat zij inzien dat hun veiligheid is gewaarborgd (dat ten eerste) en dat ze ook nog betere leef-omstandigheden hebben, kost veel tijd .....maar resultaten worden geboekt!sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

[quote] On 11-01-2011 20:48 Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com" rel="nofollow">sandramarckRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com wrote:
Emoticon: Nooo er is nog een vraag van mij en wel;
Betreft onderwijs, zou het niet een voorrecht zijn om de zovelen " zonder werk" in Europa uit te zenden naar deze gebieden ...? Er zijn veel onderwijzers en leraren die zonder werk zitten....?? Dit zou zeker een toegevoegde waard e hebben voor dit soort " ontwikkelingsgebieden"...?

[/quote
-------------------------------------------------------------------------------------------
toegevoegde waarde ???

Je denkt toch niet dat Indonesia een proeftuintje is voor "werkloze"Nederlanders ( westerlingen) , die een werkervaring project zoeken ?

Laat ze maar sturen naar achtergebleven gebieden in Friesland of Groningen of naar andere delen van de Koninkrijk .
Voorzover ik begrepen heb hebben deAcehers hun buik vol van die (sommige zichzelf noemende) deskundigen of vrijwilligers.
Lees de Indonesische kranten maar .

Wel ben ik eens dat de regering de plaatselijke bevolking beter moeten vormen en opleiden.
Aceh behoorde tot voor kort een relatief achtergebleven gebied als je het gaat vergelijken met andere delen van Indonesia.

PS : ik ben een Local van daaro die in Ollanda woon.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

elsbeth
User
spacer line
 

Dat was mijn eerste reactie ook. Door wie zou dat dan betaald moeten worden, die werklozen "uitzenden" naar "dit soort gebieden". Ik denk dat het wel een toegevoegde waarde kan hebben, maar dan vooral voor de werkeloze zelf en niet zo zeer andersom.
spacer line  

Nee hoor, ik denk niet dat Indonesie zit te wachten op werkzoekenden van Nederland, maar als ik al die euro's zie gaan naar allerlei landen met tsunamie/aardbevingen etc. en dat na jaren de doelstellingen minimaal worden gehaald en er nog veel achterstallig werk te doen valt, waaronder specialistisch werk, dan ga ik me afvragen of er niet eerder aan de bel getrokken moet worden, door een aanvraag te doen bij o.a. ons kabinet voor mogelijkheden om deze mensen in bepaalde termijnen uit te zenden en te helpen bij wederopbouw. Hoe een financiele afwerking ervan zou moeten gaan , dat is een kwestie van een compromie sluiten en o.a. niet de volle steun bv. aan euro's te schenken maar aan deze hulp......dat bedoelde ik.......ben maar een meedenkend mens en niets anders, kom eigenlijk voor de bevolking op.........en misschien ligt er wel een weg open vanuit nederland, wie niet waagt wie niet wint!sidia
User
User icon of sidia
spacer line
 

Als maar niet in de vorm van "Ontwikkelingshulp nieuwe stijl".
Met een dot % eigen belang .
Doet me denken aan de tijd van Dhr Pronk .

Ik zou zeggen , tak usah yah. Terima Kasih banyak.

Ben wel met jou eens dat de grote massa beter opgeleid en gevormd moet worden.
Aan de andere kant moet je niet vergeten dat Indonesia 50 of 60 jr geleden een bijna half feodale maatschappij had .
Met nog niet eens 2 of 3 % mensen die naar school kunnen gaan ( hou de Inlanders dom ).
Moet je zien hoe ver ze nu zijn .
We moeten ook kijken of ze het kunnen behouden en hoe het over 10, 20 of 30 jaar in de toekomst gaat worden .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
User
spacer line
 http://www.telegraaf.nl/buiten(...)unami_op_foto__.html
BANGKOK -
Deze week is het tien jaar geleden dat een tsunami dood en verderf zaaide voor de kust van zuidoost Azië. Stranden veranderden in één verwoestende golf in massagraven. Rond de 230.000 mensen kwamen om het leven. In Thailand vielen meer dan 5300 doden. De Thaise politie bewaart een groot aantal bezittingen van de slachtoffers al jaren in een enorme container. Horloges, sieraden, mobieltjes, duikbrillen: het zijn voorwerpen die destijds op de lichamen van de doden zijn gevonden en die sindsdien liggen opgeslagen. Op verzoek van persbureau Reuters opende de politie voor één keer de deuren van de container. Het leverde een surrealistische fotoserie op.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,448,482 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com