indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Door: Frissewind, www.hetkanwel.nl, Vernieuwd: 29-10-2010
Koran en Bijbel lijken meer op elkaar dan je denkt

Het woord stenigen komt 24 keer voor in de Bijbel en 5 keer in de Koran. Het woord oorlog komt 84 keer voor in de Bijbel en 6 keer in de Koran. Deze vergelijkingen kun je zelf maken op de website bijbelenkoran.nl. De filosofe Marlies ter Borg maakte voor deze website het onderdeel 'Koran en de Bijbel in verhalen'. Wat haar daarbij vooral opviel, waren de overeenkomsten tussen beide boeken. Zo komen Abraham ("de eerste moslim" Emoticon: Wink , Maria en Jezus ook in de Koran voor.


Marlies ter Borg was zelf hoogst verbaasd toen ze jaren geleden in een boekwinkel de Koran opensloeg en daarin het bijbelverhaal over Christus las. In het Arabisch heet hij ‘Isa’ en God ‘Allah’. Tot haar verrassing kwam ze in de Koran ook de andere bijbelse figuren tegen, zoals Abraham die in de Koran ‘Ibrahiem’ heet, of Jozef ‘Joesoef’ en Maria ‘Marjam’. Ook in de Koran bouwt ‘Noeh’ (Noach) een Ark en drijft ‘Mousa’ (Mozes) in een mandje over het water. Zo kwam ze op het idee om het boek ‘Bijbel en Koran in verhalen’ te schrijven. Ze ploegde met behulp van Karima Bisschop van de website moslima.nl en godsdienstwetenschapper Marloes Keller van de IKON beide boeken door.


Beter begrip


Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”. Ook zegt ze “Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel”. “Laat me dan eens zien waar het staat in de Koran of de Bijbel,” vroeg Ter Borg zich steeds af bij het samenstellen van haar boek. Uit haar onderzoek blijkt ook dat er in de Koran niets staat over het moeten dragen van hoofddoekjes of sluiers door vrouwen. Wel staat er dat zowel mannen als vrouwen “hun kuisheid” zouden moeten bewaren en dat vrouwen hun borsten beter kunnen bedekken. Ter Borg: "In de Bijbel staat wel dat de vrouw een hoedje op moet, met name in de kerk, om te laten zien dat ze onderdanig is aan de man."


Door alle gemeenschappelijke verhalen kort naast elkaar te zetten, wil Filosofe Marlies Ter Borg een beter begrip tussen moslims en christenen bereiken. Wie zelf in het Nederlands én het Arabisch de Koran wil lezen kan terecht op de site www.bijbelenkoran.nl.


Bronnen: hetkanWel.nl, bijbelenkoran.nl


Lees ook:

Vergelijking Koran en Bijbel (video)
Welke tsunami van islamisering?
Op Nieuwemoskee.nl is Wilders ook welkomWelcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  

Echt interessant om de Bijbel(OT) te vergelijken/ te lezen naast de Al Qur'an.
Ze staan gebroederlijk naast elkaar op mijn boekenplank.

Met verbazing las ik hoe de Filistijnen en andere volkeren naar de filistijnen werden geholpen door een groep rondzwervende "migranten" .


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Zowel in de Bijbel als de Koran staat dat je geen varkensvlees mag eten. Ik wist dit niet en vroeg me daarom ook af waarom veel Indonesische Christenen geen varkensvlees eten. Niet omdat er moeilijk aan te komen is, maar gewoon omdat het dus voorgeschreven staat (en het naar mijn mening wel makkelijk is het niet te eten, omdat het inderdaad minder goed verkrijgbaar is dan bijvoorbeeld kip en koe).

En moet dit dan een discussie zijn? Er zijn wel betere onderwerpen om een discussie over te beginnen dan twee boeken die eeuwen geleden geschreven zijn en daarna steeds herschreven zijn door allerlei mensen die zichzelf geleerde achtten.


Ho Lee Fuk

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Mijn stelling is: het maakt niet uit of je door een kat of een hond gebeten wordt; het doet allebei zeer. Laten we elkaars hersens maar weer inslaan met die ouwe zooi. Het is weer sinterklaastijd, maar daar geloven we toch ook niet meer in? Het zijn mooie sprookjesboeken, de koran en bijbel, daar niet van, net als die van Grimm en Duizend en één Nacht. Maar als ik zeg dat ik in buitenaardse beschaving en ufo’s geloof, dan word ik toch ook voor een malloot aangezien?

Laten we daar maar eens over discusseren. Klik voor de aardigheid maar eens het woord ‘ufo’ op youtube in en bekijk de filmpjes eens die de laatste jaren over de hele wereld worden gemaakt. De Nasa schijt in zijn broek sinds 1947, maar liegt hierover om de mensheid onwetend te houden. Op oude religieuze prenten en voorstellingen zijn duidelijk vliegende schotels en dergelijke te zien. Als een Catweazle werd er toen over hun knuisten geblazen en gewreven, wat later een kruisteken is geworden; de goden waren astronauten!

http://xfacts.com/old/

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

Onder het motto: je moet de dingen ook plaatsen in de tijd waarin het voorgeschreven is:

Bijbel en Judaism

Oud Testament van Christendom, wat is Tanakh van de Joden en als dusdanig een gemeenschappelijk boek van godsdienstige verwijzing, schrijft dood door voor een lange reeks inbreuken voor te stenigen, die omvatten:

Overspel (specifiek in het geval van een bezette vrouw die geslacht met een man buiten haar fiancé) (Deuteronomy 22:23 - 24) heeft
Het hebben van geslacht met dieren („bestiality" Emoticon: Wink
Het in dienst nemen in idolatry of verleidend anderen dit te doen
Breken Shabbat
Vervloekende God
Het doorboren (dieren) (Uittocht 21-28)
„Opstand“ tegen ouders Deuteronomy (21,21)
Er zijn, echter, slechts schaarse vermeldingen van zulk een straf die eigenlijk wordt opgelegd. Een gedetailleerd geregistreerd geval om te stenigen komt in voor Boek van Joshua (7, 24) wanneer een genoemde ambtenaar Achan (עכן Emoticon: Wink werd gevangen het plunderen in Jericho, veroverd Canaanite stad. Onder mores die in dat boek wordt weerspiegeld, dat was Canaanites een aanvaardbare en inderdaad prijzenswaardige handeling afslacht, maar disobedience aan het bevel van de God door buit aan oneself te nemen was een handeling heinous genoeg dat niet alleen Achan zelf maar ook zijn volledige familie aan dood door de verzamelde Hebreeërs, als straf werd gestenigd. Als manifest ook in Joodse brontijdgenoot met en voorafgaand aan vroeg Christendom, in het bijzonder Mishnah[nodig citaat], groeiden de twijfels in de Joodse maatschappij over de ethiek van doodstraf in het algemeen en stenigden in het bijzonder. Volgens Rabban Shimon ben Gamliel in de tijd toen de godsdienstige hoven gezag over doodstraf hadden, een hof dat meer dan 1 persoon in 70 jaar uitvoerde was een „bloedig hof“.[1] In de volgende eeuwen belangrijke Joodse sages[nodig citaat] opgelegd zo vele beperkingen aan de daadwerkelijke implementatie van doodstraf - vooral, velen moeilijk om voorwaarden voor een verklaring aannemelijk te vervullen om te zijn - om de heffing van doodstraf vrijwel onmogelijk in de praktijk te maken.

Volgens Talmud het stenigen moet een onmiddellijke dood met de eerste steen zijn die zo zwaar het moet van een klip worden gehesen om de fatale slag op te leggen is.


In Islam

Hoofd artikel: Rajm
„Binnen sharia wet, is er een specifieke reeks inbreuken die als worden bekend De inbreuken van Hadd. Dit zijn misdaden die door specifieke sancties, zoals het stenigen, zwepen of het scheiden van een hand worden gestraft. De sancties voor inbreuken Hadd worden niet universeel goedgekeurd als wet in Islamitische landen. „[2]

Zoals met vele godsdiensten vandaag, niet al heilige boekenverwijzing een bepaald onderwerp. De Islamitische geleerden debatteren beide kanten van het stenigen binnen Islam, maar hoe dan ook, gaan vele gevallen om te stenigen aan deze dag verder. Nochtans, in tegenstelling tot Judaism waar voor doodstraf om plaats te vinden twee achtenswaardige getuigen de inbreuk moeten getuigen Hadd met inbegrip van het stenigen Hadd, in Islam het stenigen (die de sanctie voor slechts het begaan van overspel onder huwelijkshuwelijk is)[nodig citaat] is de enige doodstraf die vier getuigen „beschuldigers“ vereist om toe te geven dat zij seksueel de verdedigers zagen op elkaar inwerken. Het is ook belangrijk om dat in Islam een persoon die overspel toelaten slechts de getuige kan zijn op zich, nog volgens shariawet op te merken hij eed op zich vier keer moet[nodig citaat] alvorens hij met de aangewezen straf kan worden gestraft die stenigt als de persoon onder huwelijk is of geselen geselen 100 als de persoon niet onder huwelijk is. De echtgenoten kunnen een last ook lanceren tegen hun echtgenoten, en (in steun) geen bewijsmateriaal hebben maar hun, - hun solitair bewijsmateriaal (kan worden ontvangen) als zij vier keer (met een eed) door Allah bewijzen dat zij de plechtig waarheid vertellen; En de vijfde (eed) (zou moeten zijn) die zij plechtig de vloek van Allah op zich aanhalen als zij een leugen vertellen; Maar het zou de straf van de vrouw voorkomen, als zij vier keer (met een eed) bewijst Door Allah, vertelt dat (haar echtgenoot) een leugen; En het vijfde (eed) zou moeten zijn dat zij plechtig de toorn van Allah op zich aanhaalt als (haar beschuldiger) de waarheid vertelt; Vers 24.006 - 24.009. De laatste mogelijke manier om als sanctie voor overspel onder huwelijk te stenigen is dat een vrouw die onder huwelijkshuwelijk verbergt[nodig citaat], van mening zijnd dat DNA niet als bewijsmateriaal in shar'iawet wordt goedgekeurd.[3]


Ga staan waar geen plek is om te staan.

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Pak Ron:
Ondanks de slechte vertaling ( google ?) kan men wel concluderen stellen dat Judaism en Christendom , niet veel verschilde met de " achterlijke Islam".
Dat werd in de afgelopen jaren meermalen keren door onze strot geduwd dat Islam achterlijk is , door ene Menir W als referentiekader werd gebruikt en als basis misbruikt voor zijn opruiende uitspraken tegen de "achterlijke "Islam .
En indirect tegen de Moslim.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Yerun, filosofie is de oudste tak van de wetenschap waar de beoefenaars zich "verwonderen" over zaken die voor de gewone man/vrouw of leek als van zelfs sprekend werd gezien.
Omdat men zich verwonderde ging men vragen stelen .
Men begin te denken .
In feite de moeder van alle wetenschap /disciplines .
bisa dicek of makemyday .

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Of deze discussie,als het dat al wordt, thuis hoort op een algmeen forum vraag ik mij af. Lijkt mij meer thuis te horen op de pagina's van de EO of KRO.
Hier zal het wellich al gauw iets worden van ja,ik geloof en nee ik geloof niet, met alle bijbehorende motivaties en stellingen die ellenlang zijn.
Ook in Indonesie zijn (gelukkig) mensen die niet gelovig zijn> dit om on topic te blijven.

En nee, ik geloof dus helemaal niet in flauwekul boekjes als de bijbel of koran...


hati hati, pelan pelan

spacer line  


On 08-11-2010 10:53 senior wrote:


En nee, ik geloof dus helemaal niet in flauwekul boekjes als de bijbel of koran...


Beste Om toch, natuurlijk zijn er mensen die er niet geloven , zoals ook miljarden mensen bepaalde geloven aanhangen.

Ik denk dat sabar2 iets anders bedoelde met "liefhebbers"van dicussieren.
Dat werd ook duidelijk gemaakt door Ter Borg :
Quote:
Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”.

Ook zegt ze “Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel” .

Dan zou men kunnen zeggen dat de gelovigen ( fundamentalisten) aan de Christelijke en Joodse zijde ook achterlijk zijn zoals die achterlijke(funadmentalite) Moslims.
bisa dicek of makemyday .

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 08-11-2010 11:01 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Quote:
Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”.

.


Waar dat vandaan komt is onduidelijk: Deze twee "geloven" zouden op elkaar lijken en geen andere godsdienst zijn?
Vertel dat maar aan de aanhangers van de islam die het zg christelijke geloof minderwaardig schijnen te vinden en de islam als de enige ware godsdienst beschouwen


hati hati, pelan pelan

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 08-11-2010 11:01 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Ook zegt ze “Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel” .Waarom worden er dan in sommige zg islamitische landen deze straffen wel uitgevoerd in de naam van de koran cq islam?


hati hati, pelan pelan

spacer line  


On 08-11-2010 11:12 senior wrote:

[quote removed]


Waar dat vandaan komt is onduidelijk: Deze twee "geloven" zouden op elkaar lijken en geen andere godsdienst zijn?
Vertel dat maar aan de aanhangers van de islam die het zg christelijke geloof minderwaardig schijnen te vinden en de islam als de enige ware godsdienst beschouwen


Hier ga je iedereen (aanhangers van de Islam) over een kam scheren.
Dat er fundi's groeperingen bestaan ( ook bij de Joodse , Christelijke zijde ) die de anderen verketeren en minderwaardig beschouwen staat buiten kijf .

Zoals er kleine groepen mensen de geloven en boeken van miljarden gelovigen afwijzen.
Dat staat ook buiten kijf.

In de Al Qur'an staat ook geschreven:
vrijheid van geloof en goede contacten onderhouden met volkeren van het Boek


bisa dicek of makemyday .

Puputan
User
spacer line
 

Het verschil zit 'm erin dat het merendeel van de christenen de bijbel interpreteren volgens 21e eeuwse normen terwijl er heel veel moslims nog volgens de koran leven als was ie gisteren geschreven, m.n de Salafisten. Ander belangrijk verschil is dat de profeet Jezus een man was die liefde en vrede predikte, dit in tegenstelling tot Mohamed die zich ledig hield met het voeren van oorlogen, moorden en het bedrijven van pedofilie.spacer line  


On 08-11-2010 11:15 senior wrote:

[quote removed]


Waarom worden er dan in sommige zg islamitische landen deze straffen wel uitgevoerd in de naam van de koran cq islam?


Omdat het een "soevereine"staat is , met andere wetten dan Nederland of Indonesia.
Waar men de Sharia in de puurste vorm hadden ingevoerd .

Dus niet in naam van Islam of Al Qur'an, maar de bestaande wetten die in de Qur'an staan , en uitgevoerd (of geveld) door gekozen rechters.

Lees :
Soera 6: Al-An'aam: 151:
do not take any human being's life (the life) which God has declared to be sacred -- otherwise than in (the pursuit of) justice: this has He enjoined upon you so that you might use your reason. .

Soera 2: Al-Baqarah: 256: "Er wordt geen dwang in zaken van geloof", de garantie mbt de vrijheid van godsdienst en eredienst.

( niet-moslims, die in islamitische gebieden, moet de vrijheid hebben om tradities te volgen hun eigen geloof, zonder angst of intimidatie.)

Soera 18: Al-Kahf: 29,
Het recht op vrije keuze die te maken hebben op het gebied van geloof is ondubbelzinnig onderschreven .
De waarheid is van uw Heer: Laat hij die zal geloven, en laat hem die , verwerpen (it). "


bisa dicek of makemyday .

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 08-11-2010 11:26 Puputan wrote:
Ander belangrijk verschil is dat de profeet Jezus een man was die liefde en vrede predikte, dit in tegenstelling tot Mohamed die zich ledig hield met het voeren van oorlogen, moorden en het bedrijven van pedofilie.


Mooi geschreven,maar zolang er nog nooit is bewezen dat beide figuren ooit zouden hebben geleefd kan je dus over beiden niks zeggen. Het is juist "het geloof "in dit soort al of niet verzonnen personen dat zorgt voor de zg godsdiensten en het verschil daarin.


hati hati, pelan pelan

Puputan
User
spacer line
 


On 08-11-2010 11:39 senior wrote:

[quote removed]

Mooi geschreven,maar zolang er nog nooit is bewezen dat beide figuren ooit zouden hebben geleefd kan je dus over beiden niks zeggen.

Ik denk niet dat er veel twijfel bestaat of beide ooit hebben geleefd, de twijfel bestaat hieruit of ze wel of niet profetische gaven bezaten. Van Mohamed weten we dankzij de wetenschap dat hij leed aan prefrontal lobe epeilepsy en mogelijk acromegalie dat perfect zijn religieuze ervaringen verklaard. Proefpersonen bij wie de prefrontale lob wordt gestimuleerd door electroden melden gelijksoortige religieuze ervaringen. Meer dan een miljard personen die waarschijnlijk een ernstig ziek persoon navolgen.
www.liveleak.com/view?i=4b6_1210272769
manzikert1071.blogspot.com/200(...)m-temporal-lobe.htmlzieleffe
User
spacer line
 


good wil officief is de manier om de mensen een rad voor de ogen te draaien.
Want hoe je ook denk over een geloof.
Het zijn spelingen met spellingen, die je op het verkeerde been kan zetten.
Ook klopt er iets niet Katholieken kennen het oude en het nieuwe testament.
Als ze dat nu ook eens in de koran vele pagages er uit scheuren, dan blijft er een boekje zo dun over als de Donald Duck…. Emoticon: Laugh out loud ha wie denkt, dat gezegt heeft?.

Mensen die nu nog geloven, in die onzin zijn onstabiele mensen, die zich laat verlijden niet in alleen bijbelse of koran teksten, maar ook geloven in sprookjes……
Kunnen allemaal naar de Efteling, waar het gisteren weer velen mensen op afstevende, waar er een File ontstond van uren in de rij te staan.

Ook mensen die geloven in de linkse kerk die hebben het op het ogenblijk moeilijk, om te erkennen dat ze jaren verkeerd hebben gestemd.
En als K het over de linkse kerk heb, dan bedoel K niet alleen de linkse politieke partijen alleen, maar ook die linkse super mensen die in de rechtse Christelijke partijen zitten.

En als alles al eens beschreven is, maak ik even een zij ingang open, offtopic probleem waar je dagelijks mee geconfronteerd mee wordt.
Het kapitalistische systeem die je door de reclame bootschappen in je computer op het internet beeld voorbij ziet warrelen.
Dat word een ergernis Num. Één.
Ook het kapitaal heeft een ergernis gecreëerd, die zijn invloed niet te overzien is.

Het is net de Merapi die spuugt ook zoals de reclame bootschappen je om de oren vliegen.
Zonder bankrekening heb je niets
Zonder reclame kan geen vereniging of wat dan ook, niet meer functioneren…….. Emoticon: Cry Emoticon: Devil Emoticon: Stupid Emoticon: Cooool
DENK DAAR OOK EENS AAN

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

Geloof is in eerste instantie een sociaal cultureel gegeven/iets/iets wat zich ontwikkeld heeft, met als doel mensen een houvast te geven in het leven en de omgang met alles om zich heen. Ik denk dat het ook bedoeld is om te ontwikkelen naar mate de dingen om je heen zich veranderen. Maw, geloof moet altijd eigentijds blijven, omdat nieuwe zaken nieuw inzicht vergen.
Het jodendom heeft bijvoorbeeld een instituur dat daadwerkelijk alles op de voet volgt en meteen afgeeft of iets wel of niet mag. Ook de oude koeien worden uit de sloot gehaald om te zien of vroegere verboden dingen nu wel kunnen..

Verder is geloof erg persoonlijk. De haat (maar ook liefde) die iemand ontwikkeld vanuit een geloofsperspectief is moeilijk te toetsen aan de richtlijnen van het geloof. Het is maar net hoe je persoonlijk gezien de dingen geincorporeerd hebt.
Ook ik het boeddhisme komt zo iets voor: in plaats van "verlichting" wordt je dan een vreselijk (verlichte) egomaniac. Pure egocentrisme binnen een geloofsvorm is vaak een uiting van het niet in context kunnen plaatsen van "leerregels". Als je veel egocentrisme bijelkaar hebt, hebt je een fanatieke stroming.


Ga staan waar geen plek is om te staan.

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


On 08-11-2010 11:01 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Beste Om toch, natuurlijk zijn er mensen die er niet geloven , zoals ook miljarden mensen bepaalde geloven aanhangen.

Ik denk dat sabar2 iets anders bedoelde met "liefhebbers"van dicussieren.
Dat werd ook duidelijk gemaakt door Ter Borg :
Quote:
Ter Borg komt tot de conclusie dat “beide geloven zo op elkaar lijken dat je nauwelijks kunt spreken van een andere godsdienst”.

Ook zegt ze “Als Wilders de Koran wil verbieden en daarnaast zegt dat overspelige vrouwen volgens de islam gestenigd kunnen worden, moet hij er wel bij vertellen dat deze vorm van doodstraf niet in de Koran voorkomt, maar in de Bijbel” .

Dan zou men kunnen zeggen dat de gelovigen ( fundamentalisten) aan de Christelijke en Joodse zijde ook achterlijk zijn zoals die achterlijke(funadmentalite) Moslims.Je slaat inderdaad de spijker op de kop.
"liefhebbers" was cynisch bedoeld, maar het valt wel op dat als je een onderwerp als dit ter discussie stelt dat "de kretologen" ineens angstvallig stil worden en niet meer zo snel hun (voor)oordelen ter tafel gooien. One-liners en losse flodders afvuren dat is gemakkelijk, maar zodra je je verstand moet gaan gebruiken om iets te motiveren of onderbouwen dan blijft het stil.

Er is inderdaad weinig verschil en veel overeenkomst tussen de geloven dus waarom er altijd gesproken moet worden over de achterlijke islam te pas en te onpas dat blijft een vraagteken. Maar dan wel een vraagteken wat geplaatst moet worden bij die personen die dit middels kreetjes iedere keer weer in het midden gooien maar dit nergens mee kunnen onderbouwen als hun eigen vooroordelen.
Kortom ..... papegaaiengedrag.
Ook volksdemagoog geertje zwijgt in alle talen want hij heeft gewoon geen onderbouwing voor zijn eigen kakafonieen en zijn eigen uitspraken over de koran worden door het andere boekje onderuit gehaald.
Ieder geloof heeft zijn boekje, maar een routeplanner voor het leven is het geen van beiden, je moet alles "tussen de regels" lezen en iedereen leest daar wat men zelf lezen wil. Wederzijds respect is ver te zoeken zeker zolang er iedere keer weer olie
op het vuur wordt gegooid door malloten en fanatici.
Vandaar dat ik een aanhanger ben van mijn eigen geloof; IGWIG.
(ik geloof wat ik geloof)
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

zieleffe
User
spacer line
 


Vandaar dat ik een aanhanger ben van mijn eigen geloof; IGWIG.
(ik geloof wat ik geloof)

Doe maar egoďstisch ???, waarom zijn we hier met zijn allen op aarde.
Om mensen te dienen en zijn of hun menselijke waarde en normen op te volgen die de natuur wetten over zich kent, en altijd zal weer geven.
Niets hoef, of beter gezegd hoef opgelegd te worden,je volgt het en vooral de natuur en zijn wispelturigheid.
Zelfs die nieuwe Tsunami die afgelopen periode heeft plaats gevonden, in Sumatra.
Men heeft totaal geen waarschuwingen weer gegeven en nu schrijven ze dat het niet werkte en buiten werking was.
Het is blijven vechten tegen en voor de natuurwetten die de mens al eeuwen mee te maken hebben.
Als je alleen blijft bidden dan helpt er geen moeder Maria er aan, je krijgt wat de natuur je geeft.
Daar heeft de mens wel een mogelijkheid om tegen water en tegen welk rampen dan ook zich te bewapenen.
Of op te letten en de mens helpen zich eigen daarvoor te beschermen.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,082,213 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,263 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,487,626 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com