indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Als je bereid bent risico te nemen, dan kun je overwegen om lid te worden van en je geld bij een lokale cooperatie onder te brengen. Die betalen (hier op Bali) iets van 13% ( !! ) rente over spaartegoeden. Zij lenen het weer uit aan andere cooperatieleden tegen een rente van ca. 18%.

Het risico zit hem daar in dat cooperaties niet vallen onder het bank-garantiestelsel van de BI en dus als ze omvallen / failliet gaan, je werkelijk je hele inleg kwijt bent.If you have nothing to loose, you can risk everything

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

En als ze niet omvallen en failliet gaan kan het ook nog zijn dat een flink deel niet terugbetaalt, dan krijg je ook niets/minder. Ik zou me daar niet aan durven wagen. Dat soort speeltjes kun je beter overlaten aan Indonesiers zelf denk ik. Met alle respect is het voor een buitenlander geen doen er een speld tussen te krijgen als ze simpelweg niet terugbetalen.


Ho Lee Fuk

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Het is alweer even wat later maar mijn bank
geeft nu 9% voor 3 maanden vast en daarna automatisch een doorloop totdat je aangeeft dat je wilt stoppen. (danamon) Ik heb nog geen Kitas overigens.

Nu heb ik een aanbod van Zurich gekregen om geld te storten tegen een rente van 18%.
Zonder dat hier belasting over hoeft te worden betaald omdat dit gekoppeld is aan een ziektekostenpolis van 300.000 rupiah per maand. Dit loopt 10 jaar en dan mag je stoppen met betalen maar je blijft wel verzekerd. Na die 10 jaar krijg je je geld weer terug (wordt belegd uiteraard maar het is wel een vast bedrag wat in de polis staat)

Nu kan ik dus gekoppeld aan deze polis gebruik maken om spaargeld tegen die 18% weg te zetten. Ik vind het verhaal eigenlijk veel te mooi maar aan de andere kant is Zurich wel een bonafide bedrijf...Weet iemand hier iets meer over of waar ik dat allemaal kan checken eventueel?Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Ik zou echt nagaan hoe lang die 18% vast staat en of dat het (logischerwijs) flexibel is. Tevens dient u inzage te hebben in de factoren waarvan de hoogte dan afhangt. Ook is belangrijk te weten hoe vaak de rente herzien wordt (Jaarlijks? Per kwartaal? Per maand?). Als het bijvoorbeeld de volgende negen jaar op 2% staat bent u er aan voor de moeite en u zit er dan waarschijnlijk aan vast. Dus is het ook cruciaal te bepalen wat de boete is bij eventuele uitstap en wat de jaarlijkse management fee is. Deze verborgen kosten kunnen redelijk hoog zijn.

Ik denk trouwens dat Prudential e.a. iets soortgelijks aanbieden.

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit ook meestal zo.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Wat betreft de zorgverzekering is het een 'fixed price' van 10 jaar vast. Daarna betaal je niet meer maar blijf je tot je 100-ste jaar verzekerd. Het geld mag je na 10 jaar terughalen, of laten staan waardoor het bedrag nog hoger wordt wat je terug kan halen, wanneer je wilt. Je bent dan verzekerd voor 400.000 rupia per dag max. 180 dagen per jaar.

Wat betreft er een spaarrekening aan koppelen; dat geld staat niet vast voor een bepaalde tijd, kun je terughalen wanneer je wilt en maandelijks krijgt je die rente van 18% gestort op een door jezelf uitgekozen bankrekeningnummer.

Ik zal ook ff bij Prudential kijken, thanks voor de tip.Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Prima. Ik heb het nog eens aan mijn kozijn (sepupu) gevraagd; blijkbaar heet die combinatie van verzekering en investerings- of spaarmethode in de assurantiewereld, een Unit Linked Insurance Plan. ULIPs dus. Prudential is inderdaad een van de grootste aanbieders hier.

Dat is trouwens een job die velen hier hebben; zelfstandig of gelieerd verzekeringsmakelaar. Vaak in bijberoep. Als u een twee- of drietal personen bij een JCo / Starbucks / Coffee Bean ziet zitten, waarbij ťťn er een uitleg m.b.v. laptop of tablet geeft, gaat het negen op de tien keer om de verkoop van asuransi .Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

bulekurus
User
spacer line
 

Nu mijn kitas en andere papieren in orde zijn heb ik ook al een rekening kunnen openen bij BCA. Voor een depositorente geven ze mij 8,5 %, zijn er nog andere betrouwbare banken die meer geven.. Zijn er andere mogelijkheden van veilige investeringen die jullie weten ?salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Danamon heeft mij 9% gegeven. Deze bank is ook zeer betrouwbaar.
Ik hoefde geen Kitas te hebben. Dat hebben ze tot nu toe alleen bij de Rabobank gevraagd in Jakarta..

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Lieve...haha Ja bij exelso zitten ze ook volgens mij.
Ik geloof idd dat ze het een investeringsplan noemen gekoppeld aan een zorgverzekering.

Op internet klopt het verhaal wel. Ik kan alleen niks terugvinden over die 18% die ze belastingvrij geven...Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Het gaat bij deposito's, raar genoeg, eigenlijk niet zo zeer over de betrouwbaarheid van de banken.

Net als in een BelgiŽ bijvoorbeeld, staat de overheid garant mocht er iets met de bank gebeuren. De overheid hier heeft hiervoor niet alleen een bedrag gespecificeerd maar meer bepaald een maximaal percentage (LPS). En als een bank meer intrest biedt dan wat de overheid heeft bepaald, is die garantie niet meer geldig. Dus: is de LPS 7,75% en geeft de bank op uw deposito 8% rente, is er geen garantie en wordt u niet gecompenseerd indien er iets mis loopt.

Dan zijn er nog twee soorten banken; de Bank Umum en de BPR. Het voert te ver hier de verschillen uit te leggen, maar de overheidsgarantie (LPS) is voor beide groepen verschillend; het is bij de laatste veel hoger. Dit zijn wel veel kleinere banken die alleen op beperkte locaties aanwezig zijn en vaak geen zaken aanbieden zoals debietkaart e.d. Banken zoals BCA, Mandiri, BNI, enz. vallen in de eerste groep.

Denk dat u Bank Umum het beste als CommerciŽle Bank kan vertalen, en een BPR als Kredietbank of Lokale Bank.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

bulekurus
User
spacer line
 

Geen kitas ? Bij bca wel. Is eigelijk verplicht door de Indonesische instanties, je moet zelfs een npwp nummer hebben. Maar door dat ik getrouwd ben hoeft het niet.Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

De Bank Indonesia (vgl. Nationale Bank) heeft al meer dan twaalf jaar als eis dat iedereen die in IndonesiŽ een bankrekeningnummer opent, er moet wonen. Deze maatregelen waren vnl. tegen witwaspraktijken en valuta speculaties in het leven geroepen. Pas de laatste paar jaar volgen de commerciŽle banken deze richtlijnen meer en meer. Officieel moet het.

Hier is trouwens al redelijk veel op dit forum over geschreven. Nogal wat pensionados en 'overwinteraars' hebben er problemen mee. Het is op Java wel veel strenger dan op Bali.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

bulekurus
User
spacer line
 

Salina 9% vanaf hoeveel miliard is dit ? Kan je nog meer krijgen vanaf een bepaald bedrag ?Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

U kunt nog veel meer krijgen. Zelfs bij Bank Umum. Maar ik denk dat u mijn LPS uitleg ůf niet gelezen, ůf niet begrepen heeft. Mij niet gelaten, maar U zelf heeft immers het woord betrouwbaar vet afgedrukt?!

Op dit moment is de LPS 7,75%

Dus: Als er iets met Danamon gebeurt, is dhr/mw Salina het geld kwijt !!!! *

Hoe groot die kans is, moet ieder voor zich maar uitmaken (Fortis? Dexia?).

Op de website http://www.lps.go.id vindt u de huidige LPS terug. Hier is de officiŽle beslissing voor deze periode:


Valas betekent VALuta ASing, buitenlandse munteenheid. Een dollar of euro deposito is dus slechts voor 1,5% gedekt.

Nog iets om rekening mee te houden; er wordt een bronbelasting geheven van 20% op de inkomsten. U ontvangt dus nooit de geadverteerde x procent maar daar 80% van.

*maar eigenlijk is dat niet eens de voornaamste reden. Zonder verblijfsvergunning zal het zeer moeilijk zijn geld terug te vorderen daar de persoon hier niet eens een rekening had mogen openen.Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

bulekurus
User
spacer line
 

Ik heb een obligatie van indomarket AA ranking aangeboden gekregen 10,5 % voor 3 jaarsalina
User
User icon of salina
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. bulekurus...

Ze vroegen in eerste instantie niet naar een minimaal inleg. Gaven direct het percentage door. Maar ik doe al jaren zaken met Danamon, dat scheelt ook dus ze weten wel dat het niet om een paar juta gaat.
Ik heb 1 M ingelegd en ik dacht dat het tot 2 M door de regering wordt gedekt.
In ieder geval bij Danamon en ook bij Zurich...

Dus Lieve..zolang ik niet meer dan 2 M inleg ben ik niks kwijt. Maar zoveel heb ik niet... Emoticon: CryLieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Ik probeer u niets wijs te maken. Informeer misschien beter even bij uw bank, ik ben bang dat ze niet helemaal volledig zijn in hun uitleg. Het is echter wel belangrijk dat ze de klant inlichten over eventuele consequenties van het aanbieden van een hoger percentage dan de LPS!

De 2 milyar rupiah is de maximale inleg die door het garantiefonds (LPS) gedekt wordt. Dit is per klant, alle deposito's worden dus bij elkaar opgeteld. Als een deposito wordt aangeboden met een rente die hoger is dan het officiŽle LPS percentage, krijgt men niets.

Sommige banken omzeilen dit probleem door officieel niet boven het LPS percentage te gaan, maar andere voordelen in natura te verstrekken bovenop de rente. Dit kan bijvoorbeeld gaan om goud maar sommigen geven cash-back, telefoonkaarten, vouchers en kortingsbonnen. Men kan heel inventief zijn.

Ook kan men niet zeggen dat de LPS dekt tot een bepaald percentage. Dit is pertinent onjuist! LPS dekt namelijk ook de inleg (max. 2 milyar). Ik val in herhaling: Biedt men een hogere rente aan, is er gewoonweg geen LPS.

Dit is over de hoogte van het bedrag:

Nilai simpanan yang dijamin oleh LPS paling tinggi sebesar Rp 2 milyar per nasabah per bank sejak tanggal 13 Oktober 2008. Apabila seorang nasabah mempunyai beberapa rekening simpanan pada satu bank, maka untuk menghitung simpanan yang dijamin, saldo seluruh rekening tersebut dijumlahkan.

En dit is wat men zegt over de hoogte van de rente:

Apabila nasabah memperoleh bunga simpanan melebihi suku bunga wajar yang ditetapkan oleh LPS, maka simpanan tersebut tidak dijamin oleh LPS secara keseluruhan (baik pokok maupun bunga).


En om het nieuws nůg slechter te maken: Mocht er iets fout gaan met de bank en men heeft geen verblijfsvergunning (KITAS/KITAP) maar tůch een rekening, moet de overheid niets vergoeden. De rekening is immers ongeldig.

Hier ziet u een voorbeeld van een (BPR) bank waar men blijkbaar de consument wel goed informeert: http://bisniskeuangan.kompas.c(...)to.di.Atas.10.Persen


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Oke...bedankt voor de tip. Ik ben dan blij dat ik het maar voor 3 maanden heb vast laten zetten....Lieve
User
User icon of Lieve
spacer line
 

Geen probleem.

Er zijn redelijk wat mensen die zich helemaal niets van de LPS aantrekken en gewoon voor de hoogst mogelijke rente gaan. Ieders risicoprofiel is anders natuurlijk.

Maar ik blijf erbij; ze moeten u wel goed informeren. Aan daar schort het hier nogal vaak aan. Hopelijk hebben ze u wel van de 20% belasting verteld?
Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

spacer line  


Nilai simpanan yang dijamin oleh LPS paling tinggi sebesar Rp 2 milyar per nasabah per bank sejak tanggal 13 Oktober 2008. Apabila seorang nasabah mempunyai beberapa rekening simpanan pada satu bank , maka untuk menghitung simpanan yang dijamin, saldo seluruh rekening tersebut dijumlahkan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Of je moet gaan spreiden , in verschillende banken.

Ik zou de "advies"van Lieve volgen , zo lang het goed gaat kan men altijd buiten de pot pissen.
Stel eens voor dat er problemen zijn en men (nasabah/klant) doet beroep bij de B.I (Centrale Bank) om in aanmerking te komen voo vergoeding.
En bleek dat je in feite niet eens een bankrekening mag hebben , dus wordt je aanspraak afgewezen.bisa dicek of makemyday .

salina
User
User icon of salina
spacer line
 

Ja van die 20% wist ik wel. Dat wordt automatisch ingehouden voor het storten van de rente. Maar van die 9% (dat dat buiten de LPS valt) hebben ze me niet verteld. Van die Kitas ook niet. Nu heb ik die wel aankomende maandag, dus dat is dan niet zo'n punt.

Ik wil dat risico ook niet lopen met 1 M, dan ga ik liever naar het casino haha.

Maar ik ga het over 3 maanden dan maar weghalen en het ergens anders zetten...

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,409,298 topic views - 239,765 posts - 13,723 topics - 32,139 members - last post @ 10-07-2020 06:32 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,016,888 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com