indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > In het nieuws > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

President Yudhoyono bezoekt Nederland van 6 t/m 8 oktober. Hij is in Nederland op uitnodiging van Koningin Beatrix. Er zal de zogenaamde "comprehensive partnership" worden ondertekend. Volgens Indonesische ambassadeur Habibie is de relatie tussen deze twee landen uitstekend. Het bezoek van de Indonesische zou een bekroning zijn van de relatie. Ik vraag me af of het zo blijft als de rechtse regering er komt met de gedoogsteun van Wilders die niet bepaald vriendelijk is voor de Islam, de grootse godsdienst van IndonesiŽ. Mee eens?LuluJack
User
spacer line
 

ja45havana
User
spacer line
 

Indonesie als grootste moslim staat,zou eigenlijk het goede voorbeeld moeten geven op gebied van tolerantie tov andere godsdiensten of levenswijze.Helaas steken deze moslims nog steeds kerken in de brand en discrimineren ze de budhisten,hindu's en vele anderen.Maar......deze zelfde moslims staan met chinees nieuwjaar en lebaran wel in de rij bij de budhistische tempel om effe Rp20.000 in ontvangst te mogen nemen die de budhisten uitrijken.Ze verlagen zichzelf maar hebben het niet eens door!Bij rampen ed vangen ze graag hulp van christelijke landen,omdat deze gul geven want als ze het van hun eigen broeders moeten hebben zoals de arabische olie staten kunnen ze lang wachten en als het komt dan komt het waarschijnlijk met een heel pakket eisen voor tegen prestatie.ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Elsevier, 24 september 2010:

Citeer:
PVV-leider Geert Wilders is blij dat ambassadeur Yunus Effendi Habibie van IndonesiŽ in Den Haag zijn uitspraken over PVV-stemmers heeft teruggenomen. Hoewel Habibie niet terugkomt op Šlle negatieve uitspraken over de PVV, laat Wilders de zaak voorlopig rusten.

Geert Wilders is blij met de interventie van Maxime Verhagen
Tijdens een interview met Het Financieele Dagblad zei de Indonesische ambassadeur onder meer dat PVV-stemmers 'misschien last hebben van een angstpsychose'.

Opheldering
De PVV-leider was woedend over de uitspraken van de ambassadeur en eiste dat demissionair minister Maxime Verhagen (CDA, Buitenlandse Zaken) ingreep. Verhagen vroeg Habibie via een topambtenaar om opheldering, waarna de ambassadeur zich realiseerde dat hij de uitspraken niet had moeten doen.

Wilders was zeer tevreden met de reactie van Habibie. 'Hij is tot mijn vreugde flink door het stof gegaan. Niet op alle punten okť, maar wel ten aanzien van zijn aanval op de PVV-kiezer,' zegt de PVV-leider. Hij bedankte Verhagen voor de 'terechte interventie'. Wilders heeft wel aangegeven dat hij deze zaak de komende tijd 'scherp' blijft volgen.

Twijfelachtig
De Indonesische ambassadeur gaf eerder ook aan dat het staatsbezoek van de president van zijn land, Susilo Bambang Yudhyono, twijfelachtig zou zijn als de PVV in het nieuwe kabinet zou zitten. Volgens Habibie komt Yudhyono niet als een van de regerende partijen de islam 'achterlijk' noemt.

Habibie zei dat een kabinet met gedoogsteun van de PVV geen probleem is. De president van het grootste moslimland ter wereld bezoekt Nederland van 6 tot 9 oktober.

Door Shari Deira


TERDAD
User
spacer line
 

Emoticon: Smile JA! Het grootste moslimland geeft wel degelijk het goede vvorbeeld.
(de Islam terreurbestrijding in Indonesia is krachtig en zonder Pardon.)
Emoticon: Blush Emoticon: Yes! JA! Helaas zijn er nog een klein aantal MOSLIMS-Extemisten die een onnozel
gedrag tonen en andere religien minachten!!
Emoticon: Angry Ja! Er zijn inderdaad veel Indonesiers waaronder een aantal Moslims die erg arm zijn en dus graag gebruik maken van giften,van dan ook!!
Emoticon: Blush Emoticon: Confused JA! Het verbaasd een ieder,dat er alleen bekend gemaakt wordt dat Christelijke landen GUL HULP bieden bij rampen! Is dat zo??
Emoticon: Angry Emoticon: Nooo Emoticon: Eerie JA! Het is bekend dat er een tegenprestatie moet plaats vinden als er geholpen wordt! Gek maar waar!! Is het dan nog HULP!?? of is het "Mission Work" De Islam is net als het Christendom een EVANGELISCH Religie!
Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid Emoticon: Cry JA! Jammer dat het zo moet gaan!!INDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 NOS journaal 2 oktober 2010

Citeer:
RMS wil arrestatie van Yudhoyono
Ľ
John Wattilete wil de Indonesische president Yudhoyono laten arresteren.
ANP Toegevoegd: zaterdag 2 okt 2010, 11:27

Nederland moet de Indonesische president Yudhoyono arresteren als hij volgende week op staatsbezoek komt. Dat eist president John Wattilete van de RMS, de Molukse regering in ballingschap. Hij spant een kort geding aan waarin hij deze eis op tafel legt.

Wattilete wil verder dat premier Balkenende de Indonesische president oproept een einde te maken aan, wat hij noemt, het opsluiten en martelen van aanhangers van de RMS.

Soumokil
Hij wil ook van Yudhoyono weten waar de vroegere president van de Zuid-Molukken Chris Soumokil begraven is. Die werd in 1966 door IndonesiŽ geŽxecuteerd.

In IndonesiŽ worden naar schatting negentig RMS-aanhangers gevangen gehouden.

Bezoek
Het staatsbezoek van Yudhoyono begint donderdag. De Indonesische president spreekt onder andere met Nederlandse ondernemers. Ook legt hij een krans bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam.
jessie
User
spacer line
 

mas 'merdeka' merdeka' Emoticon: Confused Emoticon: Confusedmerapi
User
User icon of merapi
spacer line
 

De PVV blaast hoog van de toren, maar afwachten hoe dit kabinet haar plannen tenuitvoer brengt.Ben blij met het staatsbezoek van president Yudhoyono.Er zijn nog zoveel Indische Nederlanders hier en hun nazaten.
Gelukkig is het kolonialisme voorbij, maar niet de erfgenamen van RI.
Ik zie de Islam niet als een achterlijke godsdienst, maar de interpretatie van sommige imams is achterlijk en niet gericht op ontwikkeling en vooruitgang.
Daarbij komt dat moslims zich distantieren van elke religie die niet Islamitisch is, en dat maakt integratie en samenleving erg moeilijk.spacer line  

[quote] On 02-10-2010 08:39 45havana wrote:
Indonesie als grootste moslim staat,zou eigenlijk het goede voorbeeld moeten geven op gebied van tolerantie tov andere godsdiensten of levenswijze.Helaas steken deze moslims nog steeds kerken in de brand en discrimineren ze de budhisten,hindu's en vele anderen.Maar......deze zelfde moslims staan met chinees nieuwjaar en lebaran wel in de rij bij de budhistische tempel om effe Rp20.000 in ontvangst te mogen nemen die de budhisten uitrijken./quote]

deze / dezelfde moslims ?????

Over welke moslims heb je hier ????


bisa dicek of makemyday .

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

SBY is verstandig en heeft het staatsbezoek afgezegd onder het mom van een mogelijke arrestatie? Dat is natuurlijk een lachertje...het is natuurlijk omdat in het bananen koninkrijk Nederland de PVV opeens hoog van de toren mag blazen, dankzij het CDA en de VVD,. Al met al geen goed teken voor de toekomst,,,


hati hati, pelan pelan

spacer line  


On 05-10-2010 10:46 senior wrote:
SBY is verstandig en heeft het staatsbezoek afgezegd onder het mom van een mogelijke arrestatie? Dat is natuurlijk een lachertje..,


Ya , betoel Om.
Wa kak kak kak kak .

Aan de andere zal het een leuke rel zijn als het gebeurde.

Niet arresteren ,dat zal juridish gezien niet mogelijk zijn .
Hoewel , bepaalde presidenten uit een 3de wereld land en relatief zwakke landen worden of afgezet of opgpakt door het Westen.

Indonesia is te groot ,op economisch en politisch gebied ook geen kleine jongen.
Wat zal de O.M boys-girls blij zijn dat ze niet als pionen gebruikt worden.
En ook mister Maxime van Buza , de ambassadeur van Nederland in Indonesia.
En de captain of industries , mooie handels betrekkingen.
Hoeveel doekaten aan inkomtensderving zal het leveren ?

Oei oei oei oei , wat hebben we mazzel jongens Emoticon: Winkbisa dicek of makemyday .

bambang
User
spacer line
 

Yep. Indonesie is rijk aan bodemschatten, consumenten en strategisch gelegen. Soeharto werd in het verleden ongemoeid gelaten.
Bouterse, Suriname, heeft niets, alleen bouxiet. "Slechts 15 moorden gepleegd." Bouterse is een kleine man. Dus NL wil hem oppakken. Indonesie is te groot en te belangrijk voor NL.paulana
User
spacer line
 

Blijkbaar toch niet Bambang, Nederland zakt af te triest voor woorden


Om Swastiastu

spacer line  

Nederland is een klein land met een calimerosyndroom.
Wil wel met de grote jongens meespelen , was en is blij dat Nl meekan schuiven bij de G-20 landen.

De zet van Watilete (een jurist?) om een president van een relatief grote land aan te klagen bij een Nederlandse rechtbank is op zijn zachts gesegd heel vreemd.
En contraproductief , niet alleen voor Nederland van ook voor andere Zuid Molukkers.
Terwijl ze bijna allemaal naar Indonesia met vakantie en velen (zelfs oud Knil-ers) ook terug willen naar Ambon etc.
Heel dom .

Praat nog niet eens van de mogelijkheid van verstoorde verhoudingen met Indonesia .

Salam dari Ciater Bandung
bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik wist helemaal niet dat het de bedoeling was dat de president al zo gauw opnieuw een poging zou wagen.....
http://www.spitsnieuws.nl/arch(...)en_met_kort_ged.html


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Puputan
User
spacer line
 


On 07-10-2010 02:08 Surya Atmadja wrote:
Nederland is een klein land met een calimerosyndroom.
Wil wel met de grote jongens meespelen , was en is blij dat Nl meekan schuiven bij de G-20 landen.

Nederland was in 2009 wel de 16e economie en logisch dat je dan mag deelnemen. IndonesiŽ stond 18e met een vijftienmaal grotere bevolking.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_(...)by_GDP_%28nominal%29Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 03-10-2010 17:46 merapi wrote: Ben blij met het staatsbezoek van president Yudhoyono.Er zijn nog zoveel Indische Nederlanders hier en hun nazaten.
Gelukkig is het kolonialisme voorbij, maar niet de erfgenamen van RI.
Sorry Merapi, wederom fout. Het zijn geen nazaten van RI maar nazaten van Nederlands-Indie. Geografisch hetzelfde land maar politiek, sociaal en cultureel iets heel anders.
Dat is nu juist het trauma van de Indische Nederlanders die maar niet willen beseffen dat hun roots in NL liggen en niet in RI. Waarom dragen ze dan een Nederlandse achternaam en hebben/hadden de Nederlandse nationaliteit? Keer op keer kom ik hier in RI Indische Nederlanders tegen uit NL (soms al 3e of 4e generatie) die op zoek zijn naar hun "wortels". Maar die zoeken ze in de verkeerde natie. Daarvoor moeten ze juist terug naar Nederland.....of Belgie....of Duitsland....of Zwitserland....of Armenie.....etc.
Treurig......en zielig!Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Indonesie blaast te hoog van de toren, net als Nederland.

Indonesie kampt met een minderwaardigheidscomplex omdat het als "grote jongen" (nog) niet mee mag doen met de rest van de wereld (hopelijk zal dat nog lang duren zolang RI nog wordt geregeerd door een stel uitermate kinderachtige en clowneske ministers/parlementsleden die elders al de "zak" zouden hebben gekregen). Dit land kampt met een zwaar inferioriteitscomplex, nog versterkt door een mondiaal achterhaalde cultuur waar "gezichtsverlies" nog steeds een belangrijke rol speelt; een lagere schoolmentaliteit, nog eens versterkt door een vasthouden aan de plicht in een godswezen te moeten geloven (de stupiditeit ten top) maar alles wat zo'n godswezen verbiedt (criminaliteit, onoprechtheid, morele zedenverwildering, etc.) juist op grote schaal wordt uitgevoerd.

Maar evenzo kampt NL met een minderwaardigheidscomplex als geografisch gezien klein landje dat nog steeds niet door heeft dat de koloniale tijden voorbij zijn waarin ze een (bescheiden) rol mochten spelen en nu denken door hielelikkerij met de USA nog een plaatsje op het wereldpodium te mogen (mee)spelen.

Nee, de houding van beide landen is in de kwestie van de komst van SBY naar NL, zeer kinderachtig en onbenullig. Beide staten houden geen rekening met de andersoortige denkwijze in elkaars naties.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 03-10-2010 17:46 merapi wrote: Ik zie de Islam niet als een achterlijke godsdienst, maar de interpretatie van sommige imams is achterlijk en niet gericht op ontwikkeling en vooruitgang.
Daarbij komt dat moslims zich distantieren van elke religie die niet Islamitisch is, en dat maakt integratie en samenleving erg moeilijk.
Voor mij is de islam wel degelijk een achterlijke religie. Na jaren tussen moslims te hebben gewoond, kan ik niet anders concluderen dat het - althans voor mij - de meest achterlijke en achterhaalde (maar ook verre de meest intolerante) religie is. Hoewel schakel ook die andere uit de Middle-East afkomstige religies niet uit. Net zo achterhaald; alleen haar volgelingen hebben iets meer gezond verstand en zijn in staat hun godsdienst enigszins aan te passen aan de tijdsgeest; iets waar de islam en moslims (voor het merendeel) niet toe in staat zijn. Het grootste probleem in de islamwereld is de non-acceptatie van kritiek; wellicht de reden dat deze religie ook zo goed is aangeslagen in RI waar men ook niet tegen kritiek kan.Puputan
User
spacer line
 Maar evenzo kampt NL met een minderwaardigheidscomplex als geografisch gezien klein landje dat nog steeds niet door heeft dat de koloniale tijden voorbij zijn waarin ze een (bescheiden) rol mochten spelen en nu denken door hielelikkerij met de USA nog een plaatsje op het wereldpodium te mogen (mee)spelen.

Nee, de houding van beide landen is in de kwestie van de komst van SBY naar NL, zeer kinderachtig maar ook zeer onbenullig. Beide staten houden geen rekening met de andersoortige denkwijze in elkaars naties.


Ik weet niet hoelang u al niet meer in Nederland bent geweest maar de koloniale tijd speelt hier al heel lang geen rol meer. Een feit is dat Nederland de zestiende economie ter wereld is en voorop loopt met ontwikkelingssamenwerking, we geven tenslotte het hoogste promillage van het BBP aan hulp meer dan elk ander land en wie gaf er ook alweer de meeste hulp na de tsunami van 2006. Het is inmiddels een misdaad van de Indonesische overheid jegens de eigen bevolking dat ze inmiddels na de zoveelste tsunami, overstroming en vulkaanuitbarsting nog steeds niet beschikken over het juiste materieel om adequaat te kunnen reageren op dergelijke natuurrampen terwijl er wel geld is voor straaljagers en nieuwe marineschepen en nieuwe mercedessen voor de heren poltici.
Wat betreft het bezoek van SBY aan Nederland valt de Nederlandse regering niets te verwijten aangezien er in een democratie als de onze voor iedereen de weg naar de rechter openstaat om zijn/haar zaak te bepleiten.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-11-2010 15:20 Puputan wrote: Ik weet niet hoelang u al niet meer in Nederland bent geweest maar de koloniale tijd speelt hier al heel lang geen rol meer.
Nou en of die koloniale tijd nog een rol speelt. De hele koloniale houding is en wordt nog steeds met de paplepel ingegoten in NL. Men is het zich niet bewust omdat het altijd al heeft geschort aan enig inzicht in ons eigen koloniaal denken.
Juist dat zgn. "goed doen" (ontwikkelingshulp, weeshuisjes steunen, Indonesische afscheidingsbewegingen hun gang laten gaan, etc.) zijn voorbeelden uit het kolonialistische denken van de Nederlander. Vaak is er sprake van een onbewust schuldgevoel maar nog vaker van een gevoel "zie mij hoe goed ik doe"; dit allemaal ter zelfbevrediging en machtsgevoel over de minder machtige en nooddruftige medemens. Het zou beter zijn het koloniale denken in zichzelf te leren (h)erkennen, dan zichzelf op de borst te slaan hoe goed, hulpgevend en solidair we zijn (heel makkelijk vanuit een gunstige economische positie, opgebouwd over de ruggen van de voormalig gekolonialiseerden).
Kijk naar de pyramide van Maslow waarin de gemiddelde Nederlander in de hogere regionen van de behoeftenhierarchie verkeert nadat al lange tijd geleden is voldaan aan diens basisbehoeften alvorens hij aan meer luxe, minder noodzakelijk behoeften toekomt. Pas als de eerste levensbehoeften zijn voldaan, kan men aan zelfactualisatie gaan doen: erkenning (zelf-imago, reputatie, eigendunk, zelfrespect, status hebben), zelfverwerkelijking.
Op dat punt staat de gemiddelde Nederlander vele treden hoger op deze pyramide door haar economisch goede positie en is "goed doen" doorgaans een zaak van zelferkenning, reputatie en eigendunk; en veel minder een zaak van belangeloze solidariteit. Het gros van de Indonesische bevolking is nog hard bezig op de eerste trede van de pyramide: fysiek, de lichamelijke behoeftenbevrediging.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow
http://www.communicatiemodel.n(...)/PiramideMaslow1.gif
http://www.leren.nl/cursus/man(...)otiveren/maslow.htmlYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-11-2010 15:20 Puputan wrote: Wat betreft het bezoek van SBY aan Nederland valt de Nederlandse regering niets te verwijten aangezien er in een democratie als de onze voor iedereen de weg naar de rechter openstaat om zijn/haar zaak te bepleiten.
Diplomatisch gezien had men wel degelijk een ander gebaar kunnen maken en niet zich verschuilen achter "onze" democratische waarden. Kijk daar heb je nou dat
Beide staten houden geen rekening met de andersoortige denkwijze in elkaars naties.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

RNW Nederlands Nieuws, 14 november 2010
* Molukkers dreigen met nieuw kort geding

De Republiek der Zuid-Molukken (RMS) heeft aan premier Mark Rutte gevraagd de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono te laten arresteren als die over enkele dagen naar Nederland komt. Als Rutte daar geen gehoor aan geeft, spant de RMS opnieuw een kort geding aan tegen de Staat om die arrestatie af te dwingen. Die rechtszaak moet dienen op het moment dat de president in Nederland is, liet de RMS zondag weten. De Molukkers beschuldigen Yudhoyono van misdrijven tegen de mensheid. De RMS spande eerder een geding aan waarin ze eiste dat Yudhoyono zou worden aangehouden. De Indonesische president zag om die reden af van het geplande staatsbezoek aan Nederland van 6 tot en met 8 oktober. De rechtbank oordeelde toen in het nadeel van de RMS. Die heeft hoger beroep aangespannen.

Kijk, dit is nou een negatieve vorm van de 4e trap binnen de pyramide van Maslow: dwepen naar erkenning, zelf-imago opvijzelen, reputatie vergroten, eigendunk, status en naam verkrijgen. Kortom eigenbelang stellen boven nationaal belang. De frustratie van een clubje "Nederlandse" Molukkers die zichzelf willen bewijzen binnen een beperkte kring van mede-RMS'ers.spacer line  

ADOEH , te errug dese

Molukkers dreigen met nieuw kort geding
14-11-2010

RIJSWIJK - De Republiek der Zuid-Molukken (RMS) heeft in een brief aan premier Mark Rutte gevraagd de Indonesische oud-minister van Buitenlandse Zaken Hasan Wirayuda te laten arresteren als die over enkele dagen naar Nederland komt. Hij houdt op 23 november een lezing in het Vredespaleis in Den Haag, aldus de RMS.
Bron Telegraaf-ANP

Adoeh , kas(s)i(h)an die Menir Rutte.
Zou Meneer Rutte , als Premier van Nederland dat kunnen doen.?
Te bedenken dat veel van zijn voorgangers froeher altijd staan te dwepen met de Zuid Molukkers .
Wordt de ANAK MAS weer in de steek gelaten ?


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 14-11-2010 12:46 Puputan wrote:

[quote removed]

Nederland was in 2009 wel de 16e economie en logisch dat je dan mag deelnemen. IndonesiŽ stond 18e met een vijftienmaal grotere bevolking.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_(...)by_GDP_%28nominal%29

Het gaat niet om de bevolkingsaantallen , maar de potentie van een land.

Combinatie van de demografie, BNP, grondstoffen etc .
Nederland is gewoon een klein land met een oude economie .Die afhankelijk is van handel en van export naar de buurlanden.

Veel zaken waar Nederland vroeger echt goed zijn kunnen ook geleverd worden door andere landen.

Wat nog rest is kennis m.b.t waterhuishouding. Daar zijn de Nederlanders echt goed.
bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,636,337 topic views - 242,018 posts - 13,760 topics - 35,453 members - last post @ 16-10-2021 18:44 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,286,157 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com