indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Geloof in Indonesië > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ohja de modderaar moest in dit topic ook een boertje laten op verzoek.

Bij deze dan,

Nou jongens, gedraag je en niet meer doen he.

////wist zweet van voorhoofd na deze inspanning////

En gaan we verder in blessure tijd.


It's only kinky the first time.

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Hi Kembang, die twee 'spreuken' die ik neerzette (eigenlijk vier spreuken door elkaar) was een grapje   Emoticon: Blush  Sorry my name is Corry.

En nee hoor, ik val mensen niet zo lastig hoor, integendeel, heb heel vaak de andere wang toegekeerd voor mensen die HUN religieuziteit aan mij wilden opdringen (bijv. zoals Puppie hier), zelfs me sloegen, of spuugden of persecuten (hoofdzakelijk religieuze mensen waren dat). Als t over dwangmatig (imitatie) geloof ging dus bijv. Of dat ze over 'mijn' (grote vriend) Jezus gingen liegen. Of zo. Dat is alleen een EER - voor mij dus- om ook Jezus hierin te volgen. Als ze een mes hebben om mijn rug te openen, ik blijf gezegend, en ga bovendien regelrecht naar mijn Jezus - en helemaal als het een roestvrijstalen, nieuw mes en niet roestig is, ben ik zelfs nog meer blessed Emoticon: Smile

Maar als iemand aan mijn dompet komt, watch out! Dan ben ik de agressiviteit zelve Emoticon: Angry  haha Of als ik zie dat een vrouw wordt lastiggevallen, of een kind misbruikt of whatever! Dan komt er een 'heilige toorn' over mij Emoticon: Yes! en ben ik zeker geen 'halvezachte'...

Nu ik iets vragen wat ik niet begrijp (zal best aan mij liggen?). Je schrijft nog wel eens; 'Ondanks technol. vooruitgang...' enz. Bedoel je dat je geen goede verbinding hebt? Woon je zoals ik in Indonesia, en harus agak sabar? Pelaaaaaan-pelan yah? Of is t iets anders... Emoticon: Blush


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Puppie, sorry hoor dat ik soms 'hoofdletters' gebruik. De reden is, dat er geen mogelijkheden hier zijn om cursief of vet te gebruiken! Maar je vindt taal blijkbaar zo belangrijk, ach joh dat is zo uiterlijk en dat vond mijn oude meester ook, 200 jaar geleden. Misschien een kick voor je 'intellectuele' ego, maar dan heb je het gehad. Maar ik wil je ook wel tegemoetkomen hierin, voor een keertje?

NIET sorry dat ik toch van die heel geinige poppetjes gebruik, te vaak doe ik dat! Emoticon: Party!
(als nieuweling hier GENIET ik daarvan, ook hoe anderen die heel creatief weten te gebruiken Emoticon: Party! als bling-bling in onze communicatie. Ook daarvoor GEEN sorry voor Paus Popi Puppie aangeboden. Maar jij doet daar dus niet aan mee, jij bent idd hoog verheven voor dit puberale gedoe. Emoticon: Confused Huh?

Bovendien, jij als perfectionist (hoewel, hoe kán dat als 'puber' zijnde - je eigen beschrijving - m.i. zelfs als 'kinderachtig' zijnde in plááts van: 'kinderlijk'?) zou ik zelf de wat onprofessionele aanduiding 'hoofdletters' niet gebruiken. M.i. zijn de uitdrukkingen 'hoofdletters en kleine letters' wel grappig, en van mij mag het, maar ter overweging, gebruik voortaan 'kapitalen en 'onderkastletters'. Eigenlijk. Toch?

Okay wat jou betreft' beste Puppie, soit, we gaan twee verschillende wegen, c'est triste mais c'est vrais. Of ook; gelukkig maar! Leve de verschillen hier! Je hebt nu eenmaal Puppies en Doggies, Kembang2 dan Bunga2, Indo's en Uitdo's, en zoek de verschillen! Of zoek ze niet zo en laat af, en focus op wat ons verbindt... ook daarin is iedereen vrij Emoticon: Talk to the hand
Toch willen we elkaar respekteren daarin, okay? Leeft wel makkelijker ook.

Zeker hier in dit prachtige land Indonesia. Want dit allemaal is zeker niet off-topic! Ik denk zelfs dat het allerbelangrijkst is, om over deze topic eens flink feedback te geven en te krijgen! Want sommige mensen zouden hier totaal niet kunnen leven tussen deze lieve bevolking, met een bepaalde houding die ze 'gewend' zijn, maar 'biasanya' is hier een ander begrip met een andere praktijk. Vind ik.

Sip deh, sekian. 


Your attitude determines your altitude

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 07-10-2011 06:12 Keduadam wrote: Toch willen we elkaar respekteren daarin, okay?

Ik heb vooralsnog geen enkele reden om jou te respecteren. Zulks laat ik aan Elsbeth over.


MAD

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Oyibo bedankt dat je je even inhield, zeker als je voor 'volstrekt idiote moderator' en 'modderaar' wordt uitgemaakt, en bovendien dat dan diezelfde persoon eindigt met: 'Ik bepaal het... ' enz. en als nieuwe paus op jouw plaats wil gaan zitten?!
En ook bedankt voor je humor, burp Emoticon: Bye bye Ja als we niet meer kunnen lachen, kunnen we ophouden te leven, zei Künkel dat niet?

Wat ik niet begrijp dat jouw tijd drie uur verschild met die van mij -Jakartatijd- (we hadden op dezelfde tijd zojuist onze feedback hier).


Your attitude determines your altitude

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Tja het gaat verder nergens over, en je mag PP best wel met een korrel meer zout nemen.
It's only kinky the first time.

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

On 07-10-2011 06:12 Keduadam wrote: Toch willen we elkaar respekteren daarin, okay?

Puppie wel iets vollediger zijn, het moest zijn: "Toch willen we elkaar respekteren daarin, okay? Leeft wel makkelijker ook!"

Man wat doe jij jezelf aan, grow up, pull your thumb out of your mouth.

"Ik heb vooralsnog geen enkele reden om jou te respecteren. Zulks laat ik aan Elsbeth over".

Nou accepteren hoeft niet. Slechts een vriendelijke vraag om respekt.
Maar dat je Elsbeth er opeens bijhaalt... WIE is dat? Is zij het daar trouwens mee eens, dat je haar noemt? En in dit verband? En door jou? Ken je haar zo goed dan? Zou ze dit integer vinden? Heeft ze kans om te reageren nu? Emoticon: Shut up!

Zomaar wat eerlijke vragen. Emoticon: Eerie
Your attitude determines your altitude

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 07-10-2011 06:37 oyibo wrote: Tja het gaat verder nergens over, en je mag PP best wel met een korrel meer zout nemen.

Maak daar maar een kilo van, en ik wilde de modderaars alleen maar wakker schudden.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Elsbeth is een forumlid. Niet het eerste het beste. We zijn het niet eens, zeker niet over dat `respect.' En het zou me sterk verbazen als ik haar niet zou mogen noemen.


MAD

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Puppie je bent 'een akelige, ondeugende, nooit volgroeid vreemdsoortig rotwezentje' hier. De rest laat ik aan anderen over...

Maar is dat in jouw ogen misschien een onsje zout, want WOW dan moet jij toch ook overal tegenkunnen!!!!??

Hoewel vraag ik me af, 'wie goed doet, goed ontmoet' en als iedereen rekening moet hoeden met dit soort onsympathiek, betweterig en onwijs gedrag, vol met scheldpartijen en veroordelingen, dan heb jij een moeilijk leventje mannetje, HOE je dat ook stoer wil ontkennen!! Emoticon: Angry Wow, grote jongen, poepie gedaan en nu maar naar bedje toe.


Your attitude determines your altitude

zieleffe
User
spacer line
 


Levend, praktisch een eenvoudig GELOOF in een Persoon die Jezus heet, heeft dus NIETS met "religie" te maken. En ja hoor; opnieuw wordt steeds "religie" er bij gehaald die door hart-verharde, onwetende geesten met groot "uithoudingsvingertjeomhoogveroordelingsvermogen" juist ZELF uitermate religieus van houding en opvattingen zijn, HAHAHA!!
en geen imitatie met allerlei egotistische poppenkast die voornamenlijk zevert over het hiernamaals enz. Om je hier alvast je best te doen om een strenge god te behagen, en je vervolgens meestal nog depressiever wordt van alle schuldgevoelens, oordeel, minderwaardigheidsgevoelens en angst.

Laat ik mij er eens mee bemoeien en deze mijnheer even de orenwassen.
(Url werkt niet Emoticon: Angry )

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jezus_(historisch-kritisch)#Oorsprong_van_de_naam

U heeft het over Jezus, wat weet u van deze figuur en wat hebt u zich allemaal wijs laten maken????
Licht eens de duidelijkheid van deze persoon die ze vergoddelijken eens door.
Van zijn geboorte tot volwassen man is er weinig of niets over hem geschreven.
Ze hebben hem in een kribbe laten geboren worden, een zoon van een timmerman zijn zusjes en broertjes worden niet eens meer genoemd, en zijn moeder wordt plotseling moeder Maria genoemd.
Allemaal menselijke gebeurtenissen wat je maar moet begrijpen als iets uitzonderlijks.
Als ik het zo begrepen heb zijn er velen jaren niet beschreven hoe die Jezus groot is gebracht tussen zijn geboorte en zijn mens zijn een plotseling opwelling van een profeet Jezus, die een zoon was van een timmerman Jozef.
Deze man was te lui om te werken en zag dat zijn vader hard moest werken om zijn gezin te teen te geven.
Hij dacht als ik mij nu als een profeet opstelt zonder te weten of hij gestudeerd had of welk opleidingen hij allemaal genoten heeft, niets van bekend.
Het geschrevene over hem rammelt van alle kanten.
Er zijn heel veel jaren weggelaten tussen zijn geboorte en dood.
Toen hij opdook in Jerusalem in die gebieden waren er lieden die hem na gingen praten en zo kreeg hij volgelingen.
Ja zulk mensen heb je tegenwoordig ook zonder er bij na te denken komen ze soms in die tijd dat je van alles kon verwachten aan mensen die volgelingen zover kregen om samen met hen een passie hadden over geestelijke nood.
Kijk en nu kom je bij die mensen die niet zo stevig in hun zandalen stonden en zo iemand maar volgde, want werken hadden ze een broertje aan dood.
Ze waren te lui om te werken en zo konden ze hun kost verdienen door te schooien bij de iets wel gestelde in die tijd.
Dat waren wel mensen die hard werkt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Altaar_(religie)
Symbolieken religie

Die figuur Jezus begon zich te ontplooien als een alles weter en die daagde toen een koning uit, die door het volk op een troon gezet was en die het voor het zeggen hadden.
Ze hadden toen al een systeem bedacht om het volk te betrekken met de gang van zaken die zo’n community
http://nl.wikipedia.org/w/inde(...)ommunity&redirect=no
met zich mee bracht.
Afijn ik begin er zo langzaam aan moe van te worden, maar moet dit nog even afmaken en er een eind er aan breien.
Ieder ken de geschiedenis hoe het is afgelopen met hem(Jezus) aan het kruis genageld nog geenszins dood gegaan, maar van dat kruis is afgehaald en weg gebracht is en voor de daar plaatselijke bevolking er maar een verzinsel aan gebracht om toen die bevolking op een dwaal spoor gebracht te worden, zodat ze met hem konden vluchten naar India daar is hij terecht gekomen en daar is hij als onbekende overleden.
Ja ja het leven is hard als je de waarheid aan moet horen (lezen in dit geval) en je hebt je eigen verdiept in die materie en je komt er achter dat al wat de Katholieke kerk heeft gefantaseerd bedoeld is om de mensen om de tuin te leiden om zo doende dit instituut in het leven te roepen…..
A om een lekker leventje te lijden.
B om je eigen seksleven te verdoezelen, er kan geen een mens op deze wereld zijn die geen seks met een vrouw hebben gehad.
Of je bent homo.
Daar bestond de kerk uit een verborgen agenda die ze op die manier konden verborgen houden.
Maar ze vergaten het goed te controleren zodoende konden de pedofielen in die kerk zich ontplooien waardoor je nu pas te gehore krijg hoe dat in zijn werk ging.
En laten wij toch eerlijk zijn tegen over ons zelf seks hoort bij het leven zo als de dood bij het leven ook hoort………….. Emoticon: Confused Emoticon: Devil Emoticon: Cry

Dit zijn natuur verschijnselen hoor daar zit geen ene geestelijk menselijk vermogen in.Maar als iemand aan mijn dompet komt, watch out! Dan ben ik de agressiviteit zelve haha Of als ik zie dat een vrouw wordt lastiggevallen, of een kind misbruikt of whatever! Dan komt er een 'heilige toorn' over mij en ben ik zeker geen 'halvezachte'..

Nou mijnheer er zijn voor u al velen onder de zoden gelegd die ook dachten dat ze moesten ingrijpen.
Het kan dan wel eens betekenen dat u het loodje legt zonder dat er iemand u had geroepen…………. Emoticon: Very funny Emoticon: Laugh out loud
Nogmaals herhaling

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 


sorry hoor dat ik soms 'hoofdletters' gebruik. De reden is, dat er geen mogelijkheden hier zijn om cursief of vet te gebruiken!
die staan aan de bovenkant van het tekst-veld, de smileys onderaan.

Verder kan dit wel op slot, aangezien we hier toch geen oplossing voor 'geloof' zullen uitvinden.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

95,495,437 topic views - 242,161 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 02-12-2021 12:24 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,194,046 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com